Modelmania / www.modelmania.com.pl

Każdy sklep w osobnym wątku.

Moderator: mod-Giełda

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Re: Modelmania / www.modelmania.com.pl

Post autor: ArturSchŁ »

O ja, pierdziu.....

"Witamy w pierwszym odcinku serii poradników o korzystaniu z naszej nowej strony internetowej (...)"
[za modelmania.eu@FB ]

To już do tego doszło, że trzeba pisać przewodnik po sklepie WWW !!
:mrgreen:
markom
Kontakt:

Post autor: markom »

T_Domagalski pisze: 03 sty 2024, 19:28... przelew dokonany jednego dnia wcześnie rano, zlecony w ramach tego samego banku (czas realizacji max. 15 min.) jest rejestrowany przez MM dopiero następnego dnia po południu.
A to się zgadza Tadziu. Wszystkie przelewy zatwierdza Adam ( szef, przypadek redakcyjny :) ) i to on daje zielone światło do dalszych działań. A, że zazwyczaj robi to następnego dnia to mamy sytuację jaką opisałeś.
Awatar użytkownika
T_Domagalski
Moderator
Kontakt:

Post autor: T_Domagalski »

Poniewaz jednak postanowiłem wykorzystać otrzymane kody rabatowe, to zauważyłem dziwną przypadłość MM.
A mianowicie przelew dokonany jednego dnia wcześnie rano, zlecony w ramach tego samego banku (gwarantowany czas realizacji do 15 min.) jest rejestrowany przez MM dopiero następnego dnia po południu. W ten sposób dostawa opóźnia się w sumie o 2 dni robocze.
Ostatnio zmieniony 03 sty 2024, 19:31 przez T_Domagalski, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
NemoTT
Kontakt:

Post autor: NemoTT »

Temat dotyczy modelmanii dlatego tak szybciutko dodam tylko odnośnie Petra. Wczoraj pytanie, dzisiaj o 6.30 (niedziela!) odpowiedź. A cena dużo niższa niż w polskich sklepach i wysyłka gratis. 👍
Awatar użytkownika
NemoTT
Kontakt:

Borczy i PiasTT děkuji. 😉
PiasTT
Kontakt:

Post autor: PiasTT »

NemoTT pisze: 16 gru 2023, 17:45 .... jaka jest strona sklepu Petra?
Na dole strony, (gdzie zadajesz to pytanie) po lewej stronie jest link: "sklepy" a tam jako chyba 3-cia pozycja jest Hobby-schop.
Baw się dobrze :P

PS. Jaro mnie ubiegł :P
Awatar użytkownika
Borczy
Kontakt:

Post autor: Borczy »

NemoTT pisze: 16 gru 2023, 17:45 Dopytam doświadczonych Kolegów i z góry dziękuję za odpowiedź: jaka jest strona sklepu Petra?
https://www.hobby-shop.cz/
Awatar użytkownika
NemoTT
Kontakt:

Dopytam doświadczonych Kolegów i z góry dziękuję za odpowiedź: jaka jest strona sklepu Petra?
Awatar użytkownika
wojtek_
Kontakt:

Post autor: wojtek_ »

ArturSchŁ pisze: 12 gru 2023, 14:14
et22 pisze: 12 gru 2023, 14:01Druga przyczyna to (...) ceny.
... sklep jest duży, zatrudnia wiele osób a to kosztuje.
Z uporem maniaka będę powtarzał,
nie chodzi o koszty sklepu,
tylko o narzut pośrednika !!
Jałowy narzut, z którego nic nie wynika czyli pasożytnictwo. Osiem gwiazdek dla AMC! Już można sam słyszałem w sejmie jak jeden kapłan demokracji mówił do drugiego.
Awatar użytkownika
wlodar
Kontakt:

Post autor: wlodar »

et22 pisze: 12 gru 2023, 14:01Petr przez chwilę wysyłał do paczkomatu, jak w Chałupkach był punkt do takich wysyłek.
Czyli jednak dobrze pamiętałem, że dostałem to do paczkomatu. :mrgreen:
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

et22 pisze: 12 gru 2023, 14:01Druga przyczyna to (...) ceny.
... sklep jest duży, zatrudnia wiele osób a to kosztuje.
Z uporem maniaka będę powtarzał,
nie chodzi o koszty sklepu,
tylko o narzut pośrednika !!
et22
Kontakt:

Post autor: et22 »

Petr przez chwilę wysyłał do paczkomatu, jak w Chałupkach był punkt do takich wysyłek.
Punkt się zamknął i wysyłek do paczkomatów ostatnio znów u Petra nie było.
Szkoda, bo ja też bym tak wolał.
Co do zakupów w MM, to ja osobiście przestałem kupować ze względu przede wszystkim na znaczny spadek jakości kupowanego tam towaru. Nie obwiniam sklepu, ale mam wrażenie, że w ogóle na Polskę idzie towar gorszej jakości, a czasem chyba wręcz ze zwrotów konsumenckich w innych krajach.
W sklepach zagranicznych zdarza się to rzadziej.
Druga przyczyna to, o czym wspomniał Artur, - ceny. Natomiast to od biedy jestem w stanie przeboleć, sklep jest duży, zatrudnia wiele osób a to kosztuje. Poza tym, jakość samej obsługi jest moim zdaniem na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
T_Domagalski
Moderator
Kontakt:

Post autor: T_Domagalski »

wlodar pisze: 11 gru 2023, 23:41 To zależy też jak kto używa strony sklepu i czego oczekuje. Ja poszukiwanie promocji pozostawiam małży w Biedronce, tudzież w Lidlu, a na stronę sklepu modelarskiego wchodzę zawsze po konkretny produkt (bo np. SM52 w końcu trafiło do sprzedaży)...
W dzisiejszych czasach istnieją określone standardy działania interfejsu użytkownika stron www i aplikacji mobilnych. Jeśli strona/aplikacja ich nie spełnia, to jest odbierana jako niefunkcjonalna, niedopracowana lub wręcz "zbugowana".
Nowa strona Modelmanii ma właśnie takiego "buga", polegającego na czysczeniu WSZYSTKICH filtrów wyszukiwania w momencie przejścia między podkategoriami (np. wagony towarowe kryte -> wagony towarowe platformy)
Gdy wchodzisz po jedną konkretną SN52, to może tego nie widzisz.
Ale gdy ja "przeczesuję" sklep w poszukiwaniu różnych zamienników/półproduktów do konwersji, to jest to dość upierdliwe...
markom
Kontakt:

Post autor: markom »

wlodar pisze: 12 gru 2023, 08:53 Tzn. nie rozumiem. Wysyła do paczkomatu, czy nie?
Nie, Petr nie wysyła do paczkomatu. Tylko Poczta Polska !!

Ale może kiedyś to się zmieni. Usilnie namawiam Petra na InPost. Gotów jestem pomóc przy pierwszych krokach :)
Awatar użytkownika
wlodar
Kontakt:

Post autor: wlodar »

piottrw pisze: 12 gru 2023, 06:13Pisałem do Petra, i jakoś tak mi odpisał że paczkomatem z Czech nadaje, zresztą przesyłka drogo wychodzi. Ale zapytam jeszcze raz, może się coś zmieniło.
Tzn. nie rozumiem. Wysyła do paczkomatu, czy nie? Może mi się pomyliło, ale na 99% obie przesyłki miałem do paczkomatu.
PS: tak, wiem, zaśmiecamy wątek dotyczący Modelmanii. :oops: Składam samokrytykę. :|
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sklepy”