ER 20 już dostępny
Moderator: mod-Tabor
- Ranger
- Kontakt:
Re: ER 20 już dostępny
A ja chyba zakupię zarówno Kuehn'a jak i Piko i zrobi się jakiś wypasiony skład towarowy z tandemem tych lokomotyw.
- Charakterek
- Kontakt:
mi się podoba wycieraczka
lubię wychwytywać takie fajne niuanse 

- miano
- Kontakt:
No to zapodaje obiecane foty:

tu zaskoczenie, gdyż podwozia są jednak różne:

ale wnętrza podobne:

a na podstawie tego pana można zlokalizować przód loka

Tak więc PIKO wykorzystało dodatkowy czas aby dopracować szczegóły, widać konkurencja sprawiła że firmy się bardziej starają. W końcu za 77 euro ma być herkules Kuehna z dekoderem.
Oby tak dalej, może niedługo i Tillig zauważy konkurencję i się bardziej przyłoży do kontroli jakości, czego sobie i kolegom życzę.

tu zaskoczenie, gdyż podwozia są jednak różne:

ale wnętrza podobne:

a na podstawie tego pana można zlokalizować przód loka

Tak więc PIKO wykorzystało dodatkowy czas aby dopracować szczegóły, widać konkurencja sprawiła że firmy się bardziej starają. W końcu za 77 euro ma być herkules Kuehna z dekoderem.
Oby tak dalej, może niedługo i Tillig zauważy konkurencję i się bardziej przyłoży do kontroli jakości, czego sobie i kolegom życzę.
- miano
- Kontakt:
osobiście w Goerlitz, mieli około 10 sztuk dopiero przyszły
Ostatnio zmieniony 15 gru 2006, 10:53 przez miano, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jacula
- Kontakt:
Kupowałeś przez sieć czy osobiście?
J
J
- miano
- Kontakt:
Fotki w sobotę lub niedzielę.jarkott pisze:Gratuluję zakupu![]()
Myślę, że kolega podzieli się z nami wrażeniami oraz fotkami.
Może tak przeprowadzić porównanie 2 modeli: Taurusa i Herkulesa pod względem właściwości jezdnych.
Pierwsze wrażenia:
- bardziej dopracowany w szczegółach niż Taurus (stopnie, obudowa akumulatorów)
- oświetlenie tylko białe zmienne
- wózki lepiej odwzorowane
- sprawia o wiele lepsze wrażenie niż na zdjęciach (nie widać tak mocno jego klockowatości)
- właściwości jezdne - na razie była tylko próba ale ponieważ w środku to Taurus to myśle że takie same tak więc szczegółowe porównanie chyba nie ma sensu
- sonderpreiss in SPIELEMAX - 44,99 EURO = 172 zł ! - bardzo dobra cena skłoniła mnie do zakupu

- jarkott
- Kontakt:
Gratuluję zakupu
Może tak przeprowadzić porównanie 2 modeli: Taurusa i Herkulesa pod względem właściwości jezdnych.

- miano
- Kontakt:
ER 20 PIKO już mam w domu
- Ranger
- Kontakt:
A ja mam nadzieję, że będzie jeszcze w tym roku, bo postanowiłem zrobić sobie prezent gwiazdkowy a tak nici. Ale skoro na podanej wyżej stronie jest napisane to strach się bać, luty to bardzo odległy termin. Jej największym plusem jest cena, w stosunku do tego co dostajemy to prawdziwa rewelacja i okazja, może by tak Tillig zrobił takę niespodziankę ale już bez tych opóźnień 

-
- Kontakt:
Do mnie jak i innych Polskich ani Czeskich sprzedawców Kuehna nie dotarł ajeszcze żadna informacja o przesunięciu terminu wypuszczenia modelu ER20. Zresztą od Kuehna wyciągnąć jakąkolwiek informację graniczy z cudem.
Ostatnio zmieniony 05 gru 2006, 22:14 przez makieciarz, łącznie zmieniany 1 raz.
- jarkott
- Kontakt:
Z tej strony można się dowiedzieć o dostępności i cenie modelu Kuehn'a:
http://www.modellbahn-konsum.de/shop/in ... th=1_6_182
Cena jest taka jaką podał Makieciarz ale termin został niestety przesunięty na luty 2007 r.
http://www.modellbahn-konsum.de/shop/in ... th=1_6_182
Cena jest taka jaką podał Makieciarz ale termin został niestety przesunięty na luty 2007 r.

- Ranger
- Kontakt:
A wracając do ER20 to tak jak mówił kolega Makieciarz to ma być za 309zł z dekoderem. Zachęcająco...
- kolejarz
- Kontakt:
Nie 1/2 tylko 1/4 modelu. Koszt nowych to 50zł a model kosztuje 200zł...Charakterek pisze: [...]
Tylko czy jest sens pakować tam panty w cenie 1/2 modelu?

- Charakterek
- Kontakt:
Co do Taurusa - mi on przypadł do gustu. Tani, solidny nie do zajechania. A wydając na porządne pantografy (a są zamienniki) mamy całkiem fajny model. Tylko czy jest sens pakować tam panty w cenie 1/2 modelu?
- Charakterek
- Kontakt:
To super pudełko od kuehna pękło nam testującym chyba już po tygodniu. Co do detali - nie wiem - E 42 Tilliga ma ich więcej. Poza tym bliźniacza E 42 też ma gniazdo dekodera. Chciałbym mieć możliwość porównania obu loków E 42 w takim sprawiedliwym teście. Tilligowską mam a w zasadzie nie mam, do przerabia się na cyfrę. A kuehna nie kupie, bo jestem zrażony do tejże firmy. Może ktoś kiedyś przyjedzie z nią do mnie - bo do swoich rąk za nic tej lokomotywy nie wezmę na razie, bo się boję, że coś z napisami odleci i że będę musiał oddawać pieniądze.Cobrix pisze:Mi w 109 PE Cargo nic nie znika. Drugi miesiac a przez pierwsze tygodnie caly czas cos z nia robilem, otwieralem, przenosilem, montowalem dekoder i jest ok.
Moim zdaniem odwzorowanie detali lepsze jak u Tilliga. Zamontowane weze i inne dodatki. Gniazdo NEM651 na dekoder a nie chamskie rozwiazania jak u Tilliga. Do tego cena atrakcyjna, super pudelko a nie wszawy kartonik i czesci zamienne.
Z tendra BR 52 Tilliga farba zlazi od samego patrzenia na nia. Do tego beznadziejna trakcja, klopoty z zasilaniem a cena jak za zboze. Ja tam czekam na nowe Kuehny bardziej niz na odgrzewane kotlety Tilliga.