Makieciarz / www.makieciarz.pl

Każdy sklep w osobnym wątku.

Moderator: mod-Giełda

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wlodar
Kontakt:

Re: Makieciarz / www.makieciarz.pl

Post autor: wlodar »

brovarek pisze: 08 gru 2022, 16:26Ja Wam się mogę tylko dziwić, macie tu 50% negatywnych opinii a dalej kupujecie.
Nie kupuję u Makieciarza od lat. Właśnie dlatego, że jest niesłowny.
Wojtek_Kraków
Kontakt:

Post autor: Wojtek_Kraków »

brovarek pisze: 08 gru 2022, 16:26Ja Wam się mogę tylko dziwić, macie tu 50% negatywnych opinii a dalej kupujecie.
Bo czasem ma na sklepie "od ręki " takie rzeczy których inni w ogóle nie mają.
Awatar użytkownika
brovarek
Kontakt:

Post autor: brovarek »

Ja Wam się mogę tylko dziwić, macie tu 50% negatywnych opinii a dalej kupujecie.
Każdy kolejny wpis o zawiedzionych nadziejach można odczytać tylko jako g.......
Jak to funkcjonuje , nie wiem. Najbardziej podobają mi się ruletkowe szanse typu "kto puka".
Powodzenia, ciekawe kiedy będą kolejne posty. Idą Święta....
Awatar użytkownika
T_Domagalski
Moderator
Kontakt:

Post autor: T_Domagalski »

No cóż, Piotr prowadzi swój biznes w bardzo "dynamiczny" sposób. Ma to swoje plusy i minusy. Ja kupuję u Makieciarza już od prawie 20 lat i zdążyłem się przywyczaić do tej formy biznesu. ;)

Jeśli chodzi o moje wrażenia, to chyba nasłabszą stroną sklepu Makieciarz są nieaktualizowane stany magazynowe na stronie www. Są na niej produkty, które już się sprzedały. Ale są też produkty, których nie ma na stronie, a fizycznie są dostępne do kupienia. Zawsze warto wcześniej zapytać.
Co do kontaktu, to jak na ten "pisany" (np. e-mail) nie dostanę odpowiedzi, to wtedy dzwonię. Jak Piotr jest akurat w rozjazdach, to umawiamy się na inny termin rozmowy. Generalnie - kto puka, temu będzie otworzone...

Też miałem przypadek, że z większego zamówienia "wypadły" dwa wagony, które w sklepie miały status "ostatnia sztuka na stanie". Miały dojechać później, ale nie dojechały. Dwa razy dogadywałem zamienniki. W końcu po ok. pół roku rozliczyłem się osobiście biorąc z giełdy 2 zupełnie inne wagony.
Dla mnie to niewątpliwy plus, że można tak sobie kombinować. Drugi to finanse. U Makieciarza większość rzeczy jest o parę PLN tańszych niż gdzie indziej. Dodatkowo zdarzało mi się, że saldo moich transakcji było raz dodatnie, a raz ujemne, ale zawsze rozliczaliśmy się do zera, choć czasem dopiero po dłuższym czasie. Wszystko jednak bez nerwów i w atmosferze pomyślnie zakończonej transakcji.

To są uroki współpracy z Makieciarzem. Jednym odpowiadają, innym mogą przeszkadzać. Jak kto lubi... ;)
Wojtek_Kraków
Kontakt:

Post autor: Wojtek_Kraków »

Potwierdzam.
Obsługa na niskim poziomie.
Sam czekam na realizację.
Jeden towar usunięty z listy bez słowa komentarza. Pytania drogą mailową bez odpowiedzi. Na telefon się nie dodzwonisz. SMS też bez odpowiedzi.
cupik
Kontakt:

Post autor: cupik »

Ja mam też negatywne odczucia. Towar zamówiony z dostępnością 1-2 dni. Miesiąc oczekiwania. Ciągłe upominanie się ani jednego maila lub telefonu, że jest jakiś problem z zamówionymi pozycjami. I oczywiście jeden dekoder nie taki jak zamawiałem.

Dla porównania zamówienie w czeskim sklepie - drożej przez koszt wysyłki ale za to od zamówienia do realizacji 7 dni w tym co chwilę informacja o aktualnym statusie zamówienia plus gratis w paczce. Po ostatnim zamówieniu stwierdziłem, że wolę zapłacić więcej ale dostać towar bez opóźnień niż tracić czas na upominanie się o zamówione produkty.
Awatar użytkownika
pmalorny2
Kontakt:

Post autor: pmalorny2 »

Dodam jeszcze, do wcześniejszego wpisu, że może jestem starej daty, ale myślę, że w modelarstwie dane słowo jest ważne i uczciwość również (nie tylko w stosunku do kręgu osób znajomych lub zaprzyjaźnionych).
Awatar użytkownika
pmalorny2
Kontakt:

Post autor: pmalorny2 »

Witam, ponieważ zbliża się już prawie rocznica pozytywnych komentarzy Makieciarza, to niestety jego złe nawyki nadal mają miejsce.
A oto moja negatywna historia pod choinkę:
23.10.2022 zakupiłem 3 niewyszukane rzeczy (dekoder Next18, furmanki TT oraz traktor H0), które miały zapis: dostawa 1-3 dni magazyn Starachowice
(to ważne - poprzedni nieudany zakup to były rzeczy z dopiskiem Magazyn Gorelitz - wysyłka 3-10 dni- tamto nie doszło nawet do proformy). Kupiłem gdzie indziej.

Teoretycznie do 24h przychodzi proforma z pozycjami które należy opłacić (wybrałem przelew). Przyszła 26.10- traktor z niej zniknął-bez wyjaśnienia (i został też nagle usunięty ze strony sklepu). Opłaciłem 26.10 i potem cisza (na moje maile brak odpowiedzi). Potem SMS-y i nagle cud: 16.11.2022 - mail, że dekoder wyparował, że może ktoś na giełdzie ukradł lub wysłał do kogoś innego. Ale jest też pozytyw- w poniedziałek ma być wysyłka. Super. Do dziś nic nie przyszło....
A dekoder nr 82350 na stronie sklepu nadal ma ostatnią sztukę wysyłka 1 do 3 dni.

Po kolejnym SMS-ie, aby wysłać towar lub zwrócić pieniądze - była szybka, konkretna odpowiedź: "Oki".
Mamy już 4.12.2022 - towaru brak i pieniędzy też. Potężna kwota 167,50 PLN :(
Awatar użytkownika
Robcio1910
Kontakt:

Post autor: Robcio1910 »

Super Ekspres zamówienie 23.12.2021r. ... przesyłka u mnie przed południem w Wigilię 24.12.2021r.
Kolejne udane zakupy.
Dziękuję Piotr :D
Awatar użytkownika
Wąski
Kontakt:

Post autor: Wąski »

Kolejny udany zakup, fakt 2 tygodnie czekania ale dotarło (darmowa dostawa za pobraniem czyli bezstresowo).
Awatar użytkownika
wicy
Kontakt:

Post autor: wicy »

:evil:
Makieciarz chyba wyjątkowo mnie nie lubi. Dziś mija tydzień od zamówienia kół na stanie magazynowym sklepu i.... nic, cisza.
Koła kupione przez forum w tym samym dniu już dawno dojechały i dawno zamontowane.
Tyle razy sobie mówię, że nie będę kupował u Makieciarza i znów sam siebie wpuściłem w kanał :(
-----------------------
Pozdrawiam, Witek
Awatar użytkownika
Wąski
Kontakt:

Post autor: Wąski »

Kolejny zakup, trochę trwało ale dotarło. Udane zakupy.
Awatar użytkownika
dejww
Kontakt:

Post autor: dejww »

Ostatnia moja współpraca z Piotrem też była na najwyższym poziomie. Dziękuję.
Awatar użytkownika
Robcio1910
Kontakt:

Post autor: Robcio1910 »

Ja też chwalę Piotra za szybką osobistą dostawę. :D
Pozdrawiam wszystkich
Awatar użytkownika
Ranger
Kontakt:

Post autor: Ranger »

Tez sprawnie. Wykopal z pod ziemi 060Da MTB i jeszcze dostarczył osobiście. Polecam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sklepy”