Tabor i tort Przemo_TT

Nasz tabor TT i galeria jego zdjęć

Moderator: mod-Moja TT

Awatar użytkownika
Przemo_TT
Kontakt:

Re: Tabor i tort Przemo_TT

Post autor: Przemo_TT »

Wreszcie doprowadzono mi BR83 do "ładu i składu" czyli możliwości ustawienia CV. I przy okazji wrzucam kilka zdjęć BR83 solo i ze składem wagonów Reko.
1.
Obrazek

2.
Obrazek

3.
Obrazek

4.
Obrazek

5.

Obrazek

6.
Obrazek

7.
Obrazek

8.
Obrazek
Awatar użytkownika
dejww
Kontakt:

Post autor: dejww »

oelka pisze: 30 gru 2021, 13:20
dejww pisze: 28 gru 2021, 22:24 Bardzo ładny składzik tyle, że ten Vectron wydaje mi się, że trochę na PL nie pasuje bo powinien być dwu systemowy ( 4 pantografy).
Może mieć i dwa (np. DB Polska), ale na =3kV a nie do zasilania prądem przemiennym.
Chodzi mi typowo o MRCE. DB Schenker czy DB Polska może być w zasilaniu PL i takowego widziałem ale MRCE nie widziałem tylko na 3Kv PL
Awatar użytkownika
oelka
Moderator
Kontakt:

Post autor: oelka »

dejww pisze: 28 gru 2021, 22:24 Bardzo ładny składzik tyle, że ten Vectron wydaje mi się, że trochę na PL nie pasuje bo powinien być dwu systemowy ( 4 pantografy).
Może mieć i dwa (np. DB Polska), ale na =3kV a nie do zasilania prądem przemiennym.
Krzysztof Olszak
skalatt.info
Awatar użytkownika
dejww
Kontakt:

Post autor: dejww »

Bardzo ładny składzik tyle, że ten Vectron wydaje mi się, że trochę na PL nie pasuje bo powinien być dwu systemowy ( 4 pantografy).
Awatar użytkownika
Przemo_TT
Kontakt:

Jako, że na kolei bywają opóźnienia, to z "opóźnieniem" prezentuję mikołajkowy skład - czarny VECTRON MRCE + żólte platformy CLIP
1.
Obrazek

2.
Obrazek

3.
Obrazek

4.
Obrazek

5.
Obrazek

6.
Obrazek

7.
Obrazek

8.
Obrazek
Awatar użytkownika
Przemo_TT
Kontakt:

Jako, że dawno nic nie prezentowałem, to tak z okazji Św. Katarzyny. Dojechały niedawno wagony 8A (2 kl.). Wcześniej był 7A (1 kl.).
Tak więc do "pełni szczęścia" brakuje jakiś bagażowy w składzie. No i na przodzie (marzenie) Pt47!
1.
Obrazek

2.
Obrazek

3.
Obrazek

4.
Obrazek

5.
Obrazek

6.
Obrazek
Awatar użytkownika
Niejeden+
Kontakt:

Post autor: Niejeden+ »

Jest jadowity, składa jaja i jest ssakiem. Dziobak - dowcip czy mistrzostwo ewolucji? :lol:
Załączniki
dziobak.jpeg
Awatar użytkownika
Mariusz
Kontakt:

Post autor: Mariusz »

Arturze, wsiądź do "dziobaka" i przejedź się nim do Kołobrzegu ;)
romanpumas
Kontakt:

Post autor: romanpumas »

Nie ma samych.Ja też złamałem i zamówiłem jako zestaw do montażu i będą części na zapas.
Awatar użytkownika
Przemo_TT
Kontakt:

W Gnieźnie na GnB jeszcze na torach głownych dodatkowych stoją. Ponadto Wschowa, Gryfów Śl. Sulechów (?); to tak na szybko. Ale rzeczywiście kształtów coraz mniej. A kto pamięta kształty w Rzepinie?

PS.
Jak już jesteśmy przy sygnalizacji kształtowej to takie pytanko. Gdzie można kupić ramię do semafora? Wczoraj "machnąłem" i złamałem "łopatę".
Wojtek_Kraków
Kontakt:

Post autor: Wojtek_Kraków »

ArturSchŁ pisze: 05 cze 2021, 07:14 Jak miło jeszcze nadal w VI Ep. widzieć sygnalizację kształtową !!
:mrgreen: :mrgreen:
We Włoszczowej kształtowe zlikwidowano po roku 2017 (chyba w 2018). Więc można było zobaczyć przemykające pod takim semaforem pendolino. 😉
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

edf2c24484a77211.jpg

Jak miło jeszcze nadal w VI Ep. widzieć sygnalizację kształtową !!
:mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
Przemo_TT
Kontakt:

Dzisiaj TALBOTY PMT. Z braku odpowiedniej lokomotywy skład obsługuje spalinowy TRAXX
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Przemo_TT
Kontakt:

W nawiązaniu do poprzedniego posta
Na zdjęciu orginał loki czyli 223-069 z pociągiem ALEX na stacji Immenstadt po dołączeniu grupy z Lindau gotowa do odjazdu do Monachium

Obrazek
Awatar użytkownika
Przemo_TT
Kontakt:

Dzisiaj cos z taboru zagranicznego. Swego czasu Tillig wypuścił zestaw ALEX - ARRIVA. Zestaw składał się z lokomotywy spalinowej 223-069+wagon restauracyjny (BRmh)+ 2 wagony 2kl. (przedziałowy Bm i bezprzedziałowy Bn). Dzisiaj dojechał wagon 1/2 klasy (ABvmz).
Ciekawa jest historia pociągu ALEX. W roku bodajże 2003 spółka EuroTHURBO uruchomiła składy ALEX ( od ALgauer-EXpress) jako pociągi przyśpieszone na trasie Monachium - Obertsdorf. W 2007 roku nazwę ALEX przejęła ARRIVA. Poskutkowało to tym, że do składu do Oberstdorfu dodano grupę wagonów do Lindau rozłączaną i łączoną na stacji w Immenstadt. Linia została nazwana ALEX-SUD. Składy ciągnięte spalinowozami sreii 223 (ER20) pięknie prezentowały się na dwutorowej niezelektryfikowanej linii Monachium - Buchloe - Kempten - Immenstadt - Lindau. Prezentowały się bo od grudnia pociągi przestały kursować.
ARRIVA uruchomiła też drugą linię ALEX-NORD na trasie Monachium - Landshut - Regensburg - Schwandorf - Hof. Po paru latach eksploatacji dodano grupę wagonów do Pragi rozłączaną i łączoną na stacji Schwandorf. Pociągi na odcinku Monachium - Regensburg ciągnięte są przez elektrowozy BR193 (popularny TAURUS) oczywiście w barwach ARRIVY. Od Regensburg pociągi przejmują lokomotywy serii 223. Lokomotywy te "zapuszczają się" nawet do Pilzna z grupą wagonów do Pragi. Dalej ciągnie elektrowóz czeski.
Jak ktoś nie jechał to po COVID warto spróbować tym bardziej, że w pociągach na terenie Niemiec obowiązują taryfy regionalne. Za ok. 20 euro można pojechać z Hof do Monachium
Pora na zdjęcia modeli.
1.
Obrazek

2.
Obrazek

3.
Obrazek

4. Wagon restauracyjny BRmh
Obrazek

5. Wagon przedziałowy 1/2 klasy
Obrazek

6. Wagon przedziałowy 2 klasy