Tak Robercie, temat trudny, nawet bardzo! Nasze pokolenie jest świadome tych wydarzeń z przekazu bezpośredniego (dziadkowie, krewni), natomiast pokolenie naszych dzieci (i dzieci naszych dzieci) wiedzę na ten temat czerpie już tylko ze mediów i literatury. Takie dioramy to... wg mnie dobry pomysł. Podejrzewam, że większość oglądających (nieletnich) tą dioramę traktowało jedynie w kategoriach artystycznych, technicznych, a nie przekazu.Robcio1910 pisze: ↑27 lis 2021, 15:08 Robert, wg mnie bardzo TRUDNY temat ... NIE na modelarstwo, scenki rodzajowe, itp. ...
Makieta - solar
Moderator: mod-Makieta
- solar
- Kontakt:
Re: Makieta - solar
- solar
- Kontakt:
Na mnie zrobiła ta diorama ogromne wrażenie
 Zdjęcie oczywiście nie oddaje w pełni walorów artystycznych i tragizmu sceny.
 Zdjęcie oczywiście nie oddaje w pełni walorów artystycznych i tragizmu sceny.- solar
- Kontakt:
- Ciora
- Kontakt:
Cóż, to tylko odwzorowanie rzeczywistości. Makabryczna, straszna i tragiczna historia, ale taka była.  Nic wymyślonego. Myślę, że autor na pewno nie traktuje tego jako zabawę, a właśnie jako upamiętnienie , wyraz pamięci , albo i hołdu. Oby.

Maciej

- Robcio1910
- Kontakt:
Robert, wg mnie bardzo TRUDNY temat ... NIE na modelarstwo, scenki rodzajowe, itp. ... 

- wlodar
- Kontakt:
- 
				PiotrZ
- Kontakt:
- 
				zibi33
- Kontakt:
No szkoda że nie wiedziałem o tym fakcie, bardzo chętnie bym się wybrał, kiedy jeszcze planujecie jakąś wystawę w obrębie Krosna  ?
  ?
Piękna makieta i z zachwytem zobaczył bym ją na żywo

?
  ?Piękna makieta i z zachwytem zobaczył bym ją na żywo

- 
				Wojtek_Kraków
- Kontakt:
O to jest fajne podejście do tematu. A i młodsze pokolenie ma okazję zarazić sie "kolejkami".

- solar
- Kontakt:
Ponieważ w tym roku było to możliwe więc razem z synkami pojawiliśmy się - po raz drugi,  na Galicjadzie w Krośnie (VII Konkurs Modeli Redukcyjnych).   
   Oczywiście po za konkursem. Z własnej obserwacji - zachwyt i uśmiech dzieci... bezcenny
 Oczywiście po za konkursem. Z własnej obserwacji - zachwyt i uśmiech dzieci... bezcenny   Pozwalałem oczywiście poprowadzić dzieciom pojedyncze składy parę kółek. Dlatego Starszy synek panował nad prowadzeniem ruchu innych składów, a ja czuwałem nad Centralką Roco w rękach dzieci
  Pozwalałem oczywiście poprowadzić dzieciom pojedyncze składy parę kółek. Dlatego Starszy synek panował nad prowadzeniem ruchu innych składów, a ja czuwałem nad Centralką Roco w rękach dzieci   

Makietę musiałem lekko naprawić ponieważ kotki wkradły się za makietę i narozrabiały z drzewkami Na makiecie się wiele nie zmieniło, dodałem tylko kilka aktywnych semaforów wyjazdowych ze stacji.
 Na makiecie się wiele nie zmieniło, dodałem tylko kilka aktywnych semaforów wyjazdowych ze stacji.
Inne akcenty kolejowe na Galicjadzie:

Oczywiście po za konkursem. Z własnej obserwacji - zachwyt i uśmiech dzieci... bezcenny
 Oczywiście po za konkursem. Z własnej obserwacji - zachwyt i uśmiech dzieci... bezcenny   Pozwalałem oczywiście poprowadzić dzieciom pojedyncze składy parę kółek. Dlatego Starszy synek panował nad prowadzeniem ruchu innych składów, a ja czuwałem nad Centralką Roco w rękach dzieci
  Pozwalałem oczywiście poprowadzić dzieciom pojedyncze składy parę kółek. Dlatego Starszy synek panował nad prowadzeniem ruchu innych składów, a ja czuwałem nad Centralką Roco w rękach dzieci   

Makietę musiałem lekko naprawić ponieważ kotki wkradły się za makietę i narozrabiały z drzewkami
 Na makiecie się wiele nie zmieniło, dodałem tylko kilka aktywnych semaforów wyjazdowych ze stacji.
 Na makiecie się wiele nie zmieniło, dodałem tylko kilka aktywnych semaforów wyjazdowych ze stacji.Inne akcenty kolejowe na Galicjadzie:

- solar
- Kontakt:
- womo
- Kontakt:
Suuuuuuper film. Dziękuję  

- Borczy
- Kontakt:
Nie wiedziałem ,że tilligowy gagar może drzeć z taka prędkością   . Poza tym klimatyczny tort  z pięknym dworcem Friedenthal
 . Poza tym klimatyczny tort  z pięknym dworcem Friedenthal 

- Ciora
- Kontakt:
Ale ujęcie , gdy na kamerkę walą dwa rozpędzone pociągi... istny horror. Aż się przeraziłem, że będzie katastrofa  

- solar
- Kontakt: