Mnie by taka cena satysfakcjonowała

Moderator: mod-Tabor
Tu akurat ciężko się nie zgodzić. Po prostu jak prawie każdy nabywca zmuszony jestem oglądać każdą złotówkę na wszystkie strony zanim ją wydam. Gdybym za wiadra z osprzętem zapłacił dajmy na to 100zł, a nie 400 za całą budę którą i tak będę miał z dawcy (a jakość modelu Roco w pełni mnie zadowala), to pozostałe 300zł mogę wydać na np. inny wagon albo dołożyć do EN57 jak MODELEN je w końcu wypuści (wg ostatniej korespondencji mają być na jesieni). Dla mnie ST44 nie jest jakąś absolutną koniecznością, bo jedną już mam (od Roco), tyle że bez wiader. Niestety nasze hobby jest drogie (nie jest to bynajmniej żadna szpila w stronę producentów, czy sprzedawców tylko stwierdzenie faktu) i trzeba kombinować.
Tak samo jak kolega wyżej. Jakby dało się to zrobić w rozsądnych (dla mnie) pieniądzach to też byłbym zainteresowany zleceniem komuś pomalowania budy i nałożenia kalek.wlodar pisze: ↑05 lip 2021, 02:04 Polutować diody, złożyć reflektory, wkleić szybki reflektorów, wkleić szyby okien, pomalować od środka w okolicach reflektorów by światło nie uciekało... Trochę roboty jednak zostaje.
Ja nie nie brałem udziału w głosowaniu jaki zestaw Ranger ma zrobić. Liczyłem swego czasu, że Roco wypuści wersję z wiadrami tak jak do H0, potem że Piko ją zrobi w TT. Na razie się na to nie zanosi. Skoro MonsterSale zapytał o wersję gotową, pomyślałem, że kolega Rangera mógłby przy okazji pomalować jedną budę więcej. Wszystko zależy od ceny. Jeśli uznam, że za drogo to nie będę drążył tematu. Mam aerograf i umiem go używać, ale mam tyle innych hobbistycznych aktywności, że brakuje mi doby na to wszystko. W dodatku pracować muszę, biedny miśJak się uda - fajnie. Jak nie to nie. Zapytać zawsze można.
![]()
Czyli 90% pracy zostanie zrobione.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości