Modelmania / www.modelmania.com.pl
Moderator: mod-Giełda
- Robcio1910
- Kontakt:
Re: Modelmania / www.modelmania.com.pl
Nowe zamówienie i przesyłka po dwóch dniach jest już u mnie ... czary jakieś czy coś?! 

-
- Kontakt:
Niestety nie tylko Ciebie...
- Robcio1910
- Kontakt:
Kolejne udane zakupy w Sklepie ale ...
Zamówienie złożone 13.10.2021r., odczekałem 5 dni na sprowadzenie brakującego wagonika, przesyłka gotowa do spakowania 18.10, wysyłka po dwukrotnej interwencji telefonicznej (20.10 i 21.10) dopiero 21.10. ... dotarła dzisiaj w poniedziałek 25.10 2021r.
To nie pierwszy raz z kilku ostatnich zakupów ... poprzednia została wysłana też z opóźnieniem po bezpośredniej interwencji u p. Adama ...
Może tylko mnie to spotyka?
Zamówienie złożone 13.10.2021r., odczekałem 5 dni na sprowadzenie brakującego wagonika, przesyłka gotowa do spakowania 18.10, wysyłka po dwukrotnej interwencji telefonicznej (20.10 i 21.10) dopiero 21.10. ... dotarła dzisiaj w poniedziałek 25.10 2021r.

To nie pierwszy raz z kilku ostatnich zakupów ... poprzednia została wysłana też z opóźnieniem po bezpośredniej interwencji u p. Adama ...

Może tylko mnie to spotyka?

- michuchu
- Kontakt:
Dzisiaj dotarła paczka. Mogę potwierdzić, że dekoder ma wgrane dźwięki i robi ciuf - ciuf.
Niestety nie dostałem żadnej instrukcji obsługi do dekodera, więc zmiana CV-ek chwilowo utrudniona.
Niestety nie dostałem żadnej instrukcji obsługi do dekodera, więc zmiana CV-ek chwilowo utrudniona.
- michuchu
- Kontakt:
W zasadzie podobną ofertę ma MM, Makieciarz i ŚM Rybnik - czyli Tp1 z wstawionym dekoderem dźwięku, ale właściwie żaden ze sklepów nic nie pisze o tym, czy w dekoderach jest wgrany dźwięk. W sumie to w ogóle o tym nie pomyślałem zamawiając model.

- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Wydaje mi się, że powinieneś tą kwestię wyjaśnić ze sprzedawcą.
Tp1 jest modelem analogowym, w odróżnieniu od 47101, który jest fabrycznie (przez PIKO) udźwiękowiony,
więc dostaniesz co zamówiłeś (chyba, że sprzedawca coś zadziała).
Dekodery dźwiękowe niededykowane, posiadają za zwyczaj jakiś standardowy dźwięk (parowóz, diesel lub elektryk) tzw. generic, z kilkoma podstawowymi dźwiękami.
Nie mam pojęcia jak jest u PIKO.
Tp1 jest modelem analogowym, w odróżnieniu od 47101, który jest fabrycznie (przez PIKO) udźwiękowiony,
więc dostaniesz co zamówiłeś (chyba, że sprzedawca coś zadziała).
Dekodery dźwiękowe niededykowane, posiadają za zwyczaj jakiś standardowy dźwięk (parowóz, diesel lub elektryk) tzw. generic, z kilkoma podstawowymi dźwiękami.
Nie mam pojęcia jak jest u PIKO.
- michuchu
- Kontakt:
Czy to oznacza, że mogę dostać model z dźwiękiem (tzn. z dekoderem), ale tak naprawdę bez dźwięku? (nienagrany)
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Dekoder, dekoderowi nierówny:AS-62 pisze: ↑09 mar 2021, 17:34Dwa dekodery dwie ceny
http://www.swiatmodeli.com/skala-tt-tp1 ... 10543.html
http://www.swiatmodeli.com/skala-tt-tp1 ... 10560.html

Oba są w ofercie, tego samego typu, w różnych cenach, przy :

Ja bym wybrał 46440, ale jeszcze lepiej uderzyć do naszych kolegów (np. Elvisa) i poprosić o dźwięki PL,
bo jak ktoś usłyszy z Tp1 zapowiedzi po niemiecku, to jeszcze wezwie Wojska Obrony Terytorialnej

- wicy
- Kontakt:
Re: Modelmania - Tp1
Zamówiłem 8.12.2020. Do połowy stycznia miałem dwa zapewnienia "w tym tygodniu wyjdzie". Potem okazało się, że albo są problemy z dostępnością dekodera, albo głośnika. W międzyczasie Piko zapewniało, że dostawy do MM są realizowane na bieżąco. Dopiero w połowie lutego, po osobistej wizycie przedstawiciela Piko w sklepie i jego interwencji, model został szybciutko wysłany w ciągu tygodnia.
Dlaczego nie anulowałem i czekałem? Bo MM zapewniała, że zalecane przez Piko dekodery są lepsze niż na początku montowane ESU.
-----------------------
Pozdrawiam, Witek
Pozdrawiam, Witek
-
- Kontakt:
Szczerze sam nie wiem dzwonić by do sklepu lub czytać w katalogach Piko.
Dwa dekodery dwie ceny http://www.swiatmodeli.com/skala-tt-tp1 ... 10543.html http://www.swiatmodeli.com/skala-tt-tp1 ... 10560.html
Dwa dekodery dwie ceny http://www.swiatmodeli.com/skala-tt-tp1 ... 10543.html http://www.swiatmodeli.com/skala-tt-tp1 ... 10560.html
- michuchu
- Kontakt:
Zrobiłem jak doradziłeś. W MM anulowałem to zamówienie.Wojtek_Kraków pisze: ↑09 mar 2021, 10:19 Kup w świecie modeli w Rybniku.
Wyjdzie Ci taniej i z tego co ostatnio patrzyłem była od ręki.
Co masz na myśli pisząc "dwie wersje dekodera"?
W MM mówiono mi, że ma być dekoder Piko, na stronie sklepu z Rybnika w opisie również widnieje, że dekoder Piko.
- Tomasz
- Kontakt:
Ja też jestem w takiej sytuacji i chyba też tak muszę zrobić.
-
- Kontakt:
Potwierdzam wycofałem zamówienie z MM i kupiłem w ŚM. TP1 dwie ceny, dwie wersje dekodera
-
- Kontakt:
Kup w świecie modeli w Rybniku.
- michuchu
- Kontakt:
Modelmania - Tp1
Zapewne znajdą się tu koledzy, którzy podobnie jak ja złożyli w sklepie Modelmania zamówienie na parowóz Tp1 z dźwiękiem. Wg informacji ze sklepu, w modelu ma być włożony dekoder Piko, a ten niby jest niedostępny.
W związku z tym chciałem zapytać, czy macie jakąkolwiek wiadomość ze sklepu o statusie swojego zamówienia, bo ja - ku memu zaskoczeniu - nie otrzymałem od jakiegoś czasu żadnej odpowiedzi. Spodziewam się, że takich zapytań mieli ostatnio więcej, więc może któryś z Was otrzymał jakąś odpowiedź, jakiś szacowany termin realizacji, itp?
W związku z tym chciałem zapytać, czy macie jakąkolwiek wiadomość ze sklepu o statusie swojego zamówienia, bo ja - ku memu zaskoczeniu - nie otrzymałem od jakiegoś czasu żadnej odpowiedzi. Spodziewam się, że takich zapytań mieli ostatnio więcej, więc może któryś z Was otrzymał jakąś odpowiedź, jakiś szacowany termin realizacji, itp?