13 lutego 2021 17:04 (za FB: Miniaturowy świat kolejek TT):
"Skład osobowy z wagonami o malowaniu typu musztarda. Magdeburg.
Chociaż to już początek piątej epoki i maszyna 142 ex 242 to celowo dałem fotkę. W tym 1992r Gutzold zakończył definitywnie produkcję udanego modelu 211/242. Ostatnia wersja buraczana. Plus na haku skład Kuehna"
7 lutego 2021 14:29 (za FB: Miniaturowy świat kolejek TT):
"W mroźną lutową niedzielę najlepsze miejsce na rozgrzanie to skład pospieszny prowadzony parowozem. Ciepełko zapewnione. 01ka pełną parą na szlaku. Ma dużą konkurencję w postaci diesli 118ek i nowych fabrycznie Ludmił. Ale nadal w pełni sprawna. Skład dalekobieżny we wczesnej czwartej epoce. Rok 1974 oraz 1977."
4 lutego 2021 17:16 (za FB: Miniaturowy świat kolejek TT):
"Jeszcze jeden opis z trzeciej epoki. E42 z lokomotywowni Erfurt na szlaku z bipa 1969r. Oraz w czasie postoju na stacji. Tym razem maszyna z szopy Karl Marx Stadt 1967r. Podrasowana stara bipa po liftingu Tilliga. Użyłem dwa składy z podwójnego setu 01486."
31 stycznia 2021 13:18 (za FB: Miniaturowy świat kolejek TT):
"Z produkcji BTTB podobały mi się zawsze boczniaki. Jedne z lepiej zrobionych jak na tamte lata i sympatycznych. Tutaj ze starszym Tilligiem czyli drugą wersją modelu 52ki jako wczesna epoka trzecia DB."
30 stycznia 2021 11:45 (za FB: Miniaturowy świat kolejek TT):
"W trzeciej epoce krótki zdawczy skład. Tendrzak 64ka jeszcze jeździ ale coraz większa konkurencja w postaci diesli wchodzi do ruchu. Dyspozytor wysłał wolnego tendrzaka z krótką zdawka. U celu jazdy przejdzie na swój planowy osobowy."
25 stycznia 2021 13:36 (za FB: Miniaturowy świat kolejek TT):
"118ka Piko razem ze starymi Y-kami bttb które po odejściu na emeryturę dorabiają sobie na międzynarodowym pociągu pospiesznym z Lipska do Budapesztu. Epoka wczesna czwarta. Na oryginalnej fotce wyjazd z Lipska. Wagony MAV. 1972r."
Dziękuję Artur. Są tutaj też koledzy którzy mają również sporo taboru jednego zarządu, a nawet więcej tylko się nie ujawniają. Znam osobiście kilku. Pozdrawiam.