Niestety odlewany z mosiądzu KKS nie nadawał się do dodawania do zestawów. Teraz się to zmieniło i jaki pierwszy dostanie go model węglarek FPL/Freightliner.Wojtek_Kraków pisze: ↑09 sty 2021, 21:27
Jeśli chodzi o KKS to tu nie ma co przerabiać. On poprostu nie mieści się do Twojej obudowy. Ten cycek w kształcie trójkąta co sie ślizga w środku jest za szeroki i za długi. Samo podniesienie gniazda nienjestbtrudna przeróbką.
Co więcej żywiczny odlew który wysłałeś do zestawow z drugiej serii lubi pękać. Kolega Darasek Ci może potwierdzić.
Moim zdaniem błędem było to że nie dałeś do zestawów odlewanych z mosiądzu.
Nie ma co sie nad sobą użalać. Trzeba przyglądnąć sie ktytyce. Zobaczyć co można poprawić i wypuścić jeszcze lepszy model. Wiadomo, że z każdym kolejnym zdobywa sie nowe doswiadczenie.
Tak że uszy do góry a nie fochy jak baba.
Będzie dobrze. A jak zrobisz cenę gotowca w przybliżonej cenie MTB to będzie ORGAZM
Ale masz racje to nie miejsce na rozpisywanie sie o SM42.
Bedzie osobny wątek. Obiecuje. Będzie minusybi plusy![]()
Nikt tu nie strzela focha ale krytyka na tym forum jest niekiedy przesadnie odbierana. Albo ja po prostu nie potrafię skrytykować tak aby zaraz się ktos nie obraził

Juz zupełnie na koniec. Oryginalny dyszel Tilliga trzeba opilowac do formy dodawanej w drugiej serii zestawów tj przyciąć z szerokości czyli pozbyć się "uszu myszki miki".
Mam wrażenie, ze juz to pisałem na forum ale byc moze komus na PW.