Makieciarz / www.makieciarz.pl
Moderator: mod-Giełda
- womo
- Kontakt:
Re: Makieciarz / www.makieciarz.pl
Mała poprawka z Elriwa wysyłka 12.90€. Około 18 wyszło że spielemaxa ostatnio ...
- wicy
- Kontakt:
Tak, miałem, ze 3 dni temu. Na Facebooku, gdzie wystawia sobie w grupach giełdowych rzeczy na sprzedaż. Przypominając się o zamówieniu z 28.09 dostałem informację, że "może w poniedziałek". To już drugi taki "może poniedziałek". Ostatni był 12.10. Na koniec zostałem ofuknięty za komentowanie ogłoszenia sprzedaży. Tyle w temacie.michuchu pisze:Czy mieliście może ostatnio jakiś kontakt z Makieciarzem?
Czyli w temacie zakupów u makieciarza nic się nie zmieniło na lepsze
- womo
- Kontakt:
Makieciarz to przedłużenie Elriwa.de ma te same promocje co oni. Bezpośrednio wysyłka dochodzi prawie 18 euro.
Ale przy dużych promocjach wolę zapłacić te 14 € więcej i żadnych niespodzianek nie ma. Ostatnio dogadałem się z jednym kolegą i robimy dwa razy w roku zakupy razem. I wtedy wychodzi po 5€ za spokój przy oczekiwaniu
Ja już od dłuższego czasu kupuję głównie w modelbahnlippe:
https://www.modellbahnshop-lippe.com
Wysyłka 3,90€ przy zakupach powyżej100€ .
Sklep polecam.
Ale przy dużych promocjach wolę zapłacić te 14 € więcej i żadnych niespodzianek nie ma. Ostatnio dogadałem się z jednym kolegą i robimy dwa razy w roku zakupy razem. I wtedy wychodzi po 5€ za spokój przy oczekiwaniu
Ja już od dłuższego czasu kupuję głównie w modelbahnlippe:
https://www.modellbahnshop-lippe.com
Wysyłka 3,90€ przy zakupach powyżej100€ .
Sklep polecam.
- wlodar
- Kontakt:
A gdzie polecacie kupować to, co ma makieciarz? Mam na myśli Kuehna, Haedla, Fischer-modell?
- Mariusz
- Kontakt:
Coś się stało, bo też kontakt mi się urwał z Piotrem. 
-
markom
- Kontakt:
Lepiej bym tego nie ująłArturSchŁ pisze:Ludzie, u innych: dziś zamówienie, jutro przesyłka ....
(no chyba, że czegoś nie ma akurat na stanie).
Życie jest za krótkie by tyle czekać
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Ludzie, u innych: dziś zamówienie, jutro przesyłka ....

- MonsterSale
- Kontakt:
Moje doświadczenie mi mówi ze on się sam nigdy nie odzywa. Trzeba samemu cisnąć.
A czas oczekiwania? Hehe, ja ostatnio czekałem ponad 6 tyg.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
A czas oczekiwania? Hehe, ja ostatnio czekałem ponad 6 tyg.
- michuchu
- Kontakt:
Czy mieliście może ostatnio jakiś kontakt z Makieciarzem?
Zamówienie złożyłem miesiąc temu (02.X). Wszyskie zamawiane produkty były oznaczone jako dostępne.
Wiem, że zamawiając u niego trzeba się uzbroić w cierpliwość, ale przez ten czas nie było żadnej wiadomości z jego strony. (dwóch maili o przyjęciu zamówienia wysyłanych automatycznie ze strony sklepu nie liczę).
Czekałem bez spinki 4 tygodnie, to pewnie i poczekam jeszcze trochę, ale może ktoś coś wie? Może ma jakieś problemy zdrowotne, które uniemożliwiają mu prowadzenie sklepu? - teraz nie trudno o takie...
Pozdrawiam
Zamówienie złożyłem miesiąc temu (02.X). Wszyskie zamawiane produkty były oznaczone jako dostępne.
Wiem, że zamawiając u niego trzeba się uzbroić w cierpliwość, ale przez ten czas nie było żadnej wiadomości z jego strony. (dwóch maili o przyjęciu zamówienia wysyłanych automatycznie ze strony sklepu nie liczę).
Czekałem bez spinki 4 tygodnie, to pewnie i poczekam jeszcze trochę, ale może ktoś coś wie? Może ma jakieś problemy zdrowotne, które uniemożliwiają mu prowadzenie sklepu? - teraz nie trudno o takie...
Pozdrawiam
- MonsterSale
- Kontakt:
Na Gutzolda BR 65 z dźwiękiem czekałem od początku września. Po półtora miesiąca w końcu się udało 
Na plus że cena lepsza niż u Petra.
Na plus że cena lepsza niż u Petra.
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Czekasz i czekasz....może jutro przyjdziewomo pisze:Tyle zrozumiałemmakieciarz pisze: ... dla Klienta nie zmienia się nic ...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- womo
- Kontakt:
Tyle zrozumiałemmakieciarz pisze: ... dla Klienta nie zmienia się nic ...
-
makieciarz
- Kontakt:
Tak tylko gwoli wyjaśnienia jako że z Axelem działamy także na stopie prawdziwej kolei wąskotorowej dla Klienta nie zmienia się nic poza powolnym poprawianiem stanów magazynowych i sklepem fizycznym w Starachowicach.
Magazyn Gerlitz pozostaje nadal. Adres rejestrowy Axela, nazwa " Makieciarz " zostaje utrzymana.
Magazyn Gerlitz pozostaje nadal. Adres rejestrowy Axela, nazwa " Makieciarz " zostaje utrzymana.
- oelka
- Moderator
- Kontakt:
Może teraz w ofercie sklepu pojawi się np. tabor wąskotorowy w skali 1:1? Bo to był między innymi przedmiot działalności wspomnianej firmywicy pisze:Właśnie otrzymałem fakturę z zakupu na makieciarz.pl, gdzie właścicielem jest firma Axel-Rail,
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
IMHO: marka/logo sklepu pozostaje.
Sprawy własności nie są dla nas ważne (np Spielemax vs Smyk).
Jeśli nowy właściciel przejmuje sklep z jego marką i klientami, to dla nas jest to ten sam sklep.
Dopiero czas pokaże jaka to jest rzeczywiście zmiana, na lepsze czy na gorsze.....
axel-rail czy Makieciarz
Sprawy własności nie są dla nas ważne (np Spielemax vs Smyk).
Jeśli nowy właściciel przejmuje sklep z jego marką i klientami, to dla nas jest to ten sam sklep.
Dopiero czas pokaże jaka to jest rzeczywiście zmiana, na lepsze czy na gorsze.....
axel-rail czy Makieciarz