Moderator: mod-Tabor
T_Domagalski pisze:KamilaW o tym przekonaj, nie mnie...wlodar pisze:Pomalowany kit do montażu nadal wymaga mnóstwa pracy, którą za producenta może wykonać klient,.![]()
EOT.
KamilW pisze:Co do EN57 to zgadzam się całkowicie z tym co pisze wlodar i będę dążył do tego żeby pojawiły się zarówno kity jak i gotowe modele.
KamilaW o tym przekonaj, nie mnie...wlodar pisze:Pomalowany kit do montażu nadal wymaga mnóstwa pracy, którą za producenta może wykonać klient,.
Wypraszam sobie takie porównania...wlodar pisze:...wbrew temu co pisał Tadeusz
To jest faktycznie problem, bo prototypy wychodzą Kamilowi doskonale, ale stare zamówienia leżą niedokończone. Obietnica wymiany mojej wadliwej SP45 obchodzi już 3-cią rocznicęWojtek_Kraków pisze: Inne pytanie brzmi (może niezbyt przyjemne ale wydaje mi się ważne) czy reszta zamówień na lokomotywy została zrealizowana? Bo z tego co pamiętam były jakieś żale na forum.
(...)
O widzisz, i to już jest jakaś informacja. Mam nadzieję, że te ok. 3000 zł to za gotowy model, nie kit.KamilW pisze: Co do EN57 to zgadzam się całkowicie z tym co pisze wlodar i będę dążył do tego żeby pojawiły się zarówno kity jak i gotowe modele.
Co do ceny to wstępnie wygląda to tak: 3 x wagon (3 x 400 zł) + 3 x elektronika do wagonów plus montaż (3 x 200 zł) + lokomotywa w wersji okrojonej 1 x 1000 zł + dekoder jazdy + opakowanie = ~3000 zł... ile wyjdzie finalnie okaże się jak powstanie pierwszy prototyp.
Idea jest zawsze taka aby jak najwięcej polskiego taboru jeździło po makietach bo to najlepszy sposób na popularyzację skali.
wlodar pisze:warto by było od razu pomyśleć również o kitach dla tych mniej zasobnych odbiorców...
Taki pomalowany i gotowy do złożenia kit to 95-99% roboty. O ile nie ponad 100%, bo to w dużej mierze ręczna robota, więc każdy model trzeba indywidualnie spasować. Czyli najpierw złożyć, upewnić się, że wszystko pasuje, a następnie rozłożyć, żeby potem mógł sobie złożyć sam nabywca...wlodar pisze:...warto pomyśleć o wersji budżetowej, np. pomalowanym kicie do montażu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości