Kontakty z firmami

Cała reszta o naszej skali

Moderator: mod-Ogółem

ODPOWIEDZ
badys
Kontakt:

Re: Kontakty z firmami

Post autor: badys »

badys pisze:to może i ja dorzucę coś do tego tematu, nie mam takich doświadczeń jak moii poprzednicy, ale w związku z tym, że jakieś tam plany mam na najbliższą przyszłość związane z TT; wysłałem @ do sklepu "modelmania" z zapytaniem o torowisko ( konkretnie o pomoc w dobraniu właściwych jego elementów), minęło od tamtej pory trochę czasu (dwa tygodnie) i do dzisiaj brak odpowiedzi, więc po co szukać jakichkolwiek nieprawidłowości u wielkich tego świata skoro zawodzą nasi sprzedawcy. Brak odpowiedzi na @ odbieram jako olanie klienta i pewnie będę unikał zakupów w tym sklepie.
dostałem dzisiaj @ od właściciela sklepu "modelmania" czyli ten daział na forum działa :D
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

Marcin pisze:Ja piszę do Tilliga i Roco,
W ostatnią sobotę wieczorem napisałem do Modellbahnshop-Sebnitz, w niedzielę odczytali, a w poniedziałek dostałem odpowiedź: :arrow: the number is 393380.
Sprawa dotyczy zapytania o numer katalogowy sprężynki do KKS (mWagen 13704), którą zgubiłem Darkowi.
:mrgreen:
badys
Kontakt:

Post autor: badys »

to może i ja dorzucę coś do tego tematu, nie mam takich doświadczeń jak moii poprzednicy, ale w związku z tym, że jakieś tam plany mam na najbliższą przyszłość związane z TT; wysłałem @ do sklepu "modelmania" z zapytaniem o torowisko ( konkretnie o pomoc w dobraniu właściwych jego elementów), minęło od tamtej pory trochę czasu (dwa tygodnie) i do dzisiaj brak odpowiedzi, więc po co szukać jakichkolwiek nieprawidłowości u wielkich tego świata skoro zawodzą nasi sprzedawcy. Brak odpowiedzi na @ odbieram jako olanie klienta i pewnie będę unikał zakupów w tym sklepie.
Awatar użytkownika
Marcin
Kontakt:

Post autor: Marcin »

Ja piszę do Tilliga i Roco, czasami do Modellbahnshop-pirna jak coś kupuję u nich. Odpowiedź jest zawsze rzeczowa i w miarę szybka.
makieciarz
Kontakt:

Post autor: makieciarz »

KUEHN jest NAJGORSZĄ firmą do współpracy z jaką się spotkałem jako sprzedawca, jeszcze ani razu nie odpisał na żadne pytanie zadane zresztą poprawnie w j. niemieckim. Zawsze ile zamówię tyle przyjdzie za kilka miesięcy, początkowo nawet faktur dobrze nie umieli wypisywać jakby Polska była krajem z kosmosu. KUEHNA atakowałem kilka razy z różnych kont z różnymi pytaniami, ZERO odpowiedzi na jakiekolwiek z nich.
PIKO - wszystko kieruje do dystrybutora SK-Modelu.
Roco - podobnie jak Kuehn ale jednak trochę lepiej, czasem coś ktoś napisze i wymieni jakąś część, ale napisać się trzeba.
Ostatnio zmieniony 10 lis 2006, 22:46 przez makieciarz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Post autor: Charakterek »

No, ale na forum są także sprzedawcy, którzy kontaktują się z producentami. Czy tylko ja mam takie opory ze strony Kuehna?
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

Charakterek pisze:Chcę założyć nowy temat. Bo podobno wielkość firmy objawia się nie w sprzedaży, a w poszanowaniu klienta.
O kontaktach ze SPRZEDAWCAMI było w innym miejscu. Tu chcemy się skupić na kontaktach bezpośrednio (albo przez sprzedawców) ze samymi PRODUCENTAMI.
Podejrzewam Charakterku, że bezpośrednio z producentami, poza Tobą, to niewiele osób się kontaktowało, ale może się mylę ??
:mrgreen:
Ostatnio zmieniony 10 lis 2006, 15:14 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 5 razy.
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Kontakty z firmami

Post autor: Charakterek »

Chcę założyć nowy temat. Bo podobno wielkość firmy objawia się nie w sprzedaży, a w poszanowaniu klienta.

Moje kontakty z Tilligiem. Miałem do Tilliga kilka pytań. Najczęściej na drugi dzień miałem odpowiedź. Miałem zepsutą listwę oświetleniową w 101 oraz brak blaszek w wagonach M - przyszły co do jednej po tygodniu od wysłania maila. Ostatnia moja reklamacja. Kupiłem w Goerlitz wagon - platformę. Nie miała dwóch zderzaków. Moja wina, bo w sklepie nie sprawdziłem. Napisałem to do Tilliga, że to moja wina, że przepraszam, że nie sprawdziłem, że brakuje mi 2 zderzaków. Tego samego dnia przyszło zapytanie o numer części. Odesłałem. Cisza. Po tygodniu przychodzi koperta a w niej 4 (!) zderaaki i dodatkowo koła hamulcowe (nie zamawiałem tego) do owego wagonu z wyjaśnieniem, że koła często się łamią, bo są cieniuteńkie i wysyłają na zapas. Tu byłem w totalnym szoku!

Kuehn.

Od miesiąca reklamuję tego bubla

Obrazek

Napisy pozłaziły, a Pan z tamtej firmy zwyczajnie wypiął się na mnie. Nawet nie odpisze A pocałuj ty mnie w dupę, nic, cisza. Zatem jak tak szanuje klientów, to serio, jak ja mam się przekonać do niego? Na chwile obecną firmy nie polecam. Dzis poszedł mój ostatni 10 mail. Więcej kont pocztowych nie posiadam. Mail poszedł w ostrym tonie i swoje obietnice tam spełnię!

Czy ktoś ma jeszcze inne kontakty z firmami? Może Roco, piko, interesuje mnie wszystko!
Ostatnio zmieniony 10 lis 2006, 15:10 przez Charakterek, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogółem”