Tak jak mówiłem coraz bardziej się przekonuje do DDC ale....niewiele wiem na ten temat i musze się podszkolić. Musisz Karol bardziej mi naświetlić możłiwości zestawu o którym rozmaiwlaiśmy (Roco).Karol pisze:No i dcc by sie przydało

Moderator: mod-Makieta
Tak jak mówiłem coraz bardziej się przekonuje do DDC ale....niewiele wiem na ten temat i musze się podszkolić. Musisz Karol bardziej mi naświetlić możłiwości zestawu o którym rozmaiwlaiśmy (Roco).Karol pisze:No i dcc by sie przydało
To tak nie do końca. Mówiąc o syndromie braku makiety miałem na myśli ogólną instalację i niekoniecznie w układzie zamkniętym. A o wyższości co jest dobre a co lepsze była mowa na szanownym ForumTT ze 100 razy - wynik: wszystko jest rzeczą gustu i upodobań. Dla mnie zawsze ciekawe są te makiet które zawierają kolejowy klimat, a czy to są moduły czy w układzie zamkniętym (pogardliwie nazywane tortami)...błędów i wypaczeń pewnie masa by się znalazła i tu i tam.Mariusz pisze:"- czyżby syndrom braku "
No właśnie. Tu jest wyższość torcika nad modułami. Dlatego chcę mieć jedno i drugie.
Po torciku w każdej chwili mogę pojeździć, a z modułkami to kilka razy w roku?
wszystko w swoim czasieMariusz pisze:Napiszę tak:
Nareszcie jakiś inny moduł!
Teraz przydałby się jakiś most, ewentualnie półka skalna.
:
Portal jeszcze troszkę ściemnieje, cały czas nad tym pracujeMariusz pisze:Napiszę tak:
Nie ukrywam, bardzo ładnie to wygląda, ale portal i mur oporowy chyba troszkę przyciemnisz? Jest zbyt jaskrawy. Wystarczy, że góry są jasne.
:
No to pogadaj z Karolem on mi go poleciłRanger pisze:maciej_kolej pisze:Myślę że przygodę zacznę od tego zestawu[...]Ale jeszcze się nie zdecydowałem
To jak zdecydujesz to daj znać, ja też się zapatrzyłem na ten zestaw, tylko nie wiem co mam o nim myśleć, jaki w porównaniu z Tilligiem.
.... z Lenz'emRanger pisze:...tylko nie wiem co mam o nim myśleć, jaki w porównaniu z Tilligiem.
maciej_kolej pisze:Myślę że przygodę zacznę od tego zestawu[...]Ale jeszcze się nie zdecydowałem
Tak właśnie sobie myślę że nie ucieknę od DDC, a co do kolejności zakupów chyba od oferty Karola zacznę.ArturSch pisze:1. Od DCC nie uciekniesz.
2. Warto zakupy rozłożyć w czasie - mniej boli.
Zadam może głupie pytanie - wiem ze Artur jesteś wyspecjalizowaniu w reaktywacji BTTB w systemie DDC. Chciałbym zachować moją BR 107, 86 i krokodyla. Zależy mi na tych lokomotywachArturSch pisze:Alternatywne_Zasilanie to loki cyfrowe mogą biegać po zasilaniu analogowym.
Dobra dobra, już wy tam coś knujecieGrzegorz TT pisze: Ale my wcale nie namawiamy....
Dlatego liczę na pomoc Artura, na jego stronie jest sporo o podstawach. Myślę że się uda tym bardziej że sprzedaję H0e i całkowicie przechodzę na TT. Warto by wykorzystać tą okazję i przejść na DDCKarol pisze:Oczywiście ze wszystkie betki można scyfrować ale w przypadku Macka, który to dopiero zaczyna zabawę z DDC taka operacja może być problematyczna.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości