Dzięki "charakterek" za opinię.
FZ1 vs. FZ2
Moderator: mod-Elektryka i DCC
-
PiotrK
- Kontakt:
Re: FZ1 vs. FZ2
Mnie cały czas chodzi o FZ2. Nie zauwazyłem tylko, że "Marcin" "zjadł" "Z".
- Charakterek
- Kontakt:
Hej, mówicie o dwóch trafo. F2 to poracha - fakt. Ale Fz2 produkowany krótko to bardzo dobry sprzęt. Minimalnie słabszy od kultowego Fz1, niemniej jednak nadal bardzo dobry!
Jeśli na serio będziesz miał Fz2, to możesz spać spokojnie i nie myśleć więcej o tym, czy dobrze zrobiłeś kupując go. Dobrze zrobiłeś!
Jeśli na serio będziesz miał Fz2, to możesz spać spokojnie i nie myśleć więcej o tym, czy dobrze zrobiłeś kupując go. Dobrze zrobiłeś!
Ostatnio zmieniony 21 lis 2006, 14:15 przez Charakterek, łącznie zmieniany 2 razy.
-
PiotrK
- Kontakt:
Serio aż tak źle? Mam zamiar jedynie jeździć po niezawielkim owalu taborem BTTB póki co. A coś więcej na temat wad FZ2?Marcin pisze:F2 to porażka.
- Marcin
- Kontakt:
F2 to porażka. Mam takie cos i używam go do doraźnego sprawdzania zasilania. Polecam trafo z firmy Mehano. NIedługo Tillig wypuści zasilacz.
- Fantomas
- Kontakt:
Jak widać FZ2 to prawie to samo co FZ1, tyle że nieco mniejszy amperaż - FZ1 ma 1,2 A
- Ranger
- Kontakt:
-
PiotrK
- Kontakt:
...poprzedni post pisałem już po osobistej wizycie na poczcie, gdzie usłyszałem, że "są opóźnienia" 
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Podobno przesyłki zalegają na poczcie, poprostu nie są roznoszone awiza. Kopnij się sam na pocztę i spytaj czy czasem nie czeka na Ciebie przesyłka.PiotrK pisze: już tydzień czekam na paczkę z tym zasilaczem.
-
PiotrK
- Kontakt:
Zrobię zdjęcie tabliczki, kiedy poczciarze zaczną pracować - już tydzień czekam na paczkę z tym zasilaczem. 
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Czy z tyłu (od dołu) jest tabliczka znamionowa, co na niej piszePiotrK pisze:... to był prosty zasilacz jedynie z wyjściem prądu stałego do 12V ...
-
PiotrK
- Kontakt:
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Czy jesteś pewien, że FZ2 a nie F2PiotrK pisze:Nabyłem ostatnio FZ2
-
PiotrK
- Kontakt:
FZ1 vs. FZ2
WiTTajcie!
Zwracam się do użytkowników zasilaczy wymienionych w temacie. Nabyłem ostatnio FZ2 (jeszcze do mnie niestety nie dotarł), ale męczą mnie dylematy, czy dobrze zrobiłem. FZ1 to legenda jeszcze z lat '70-ych - sprawdzony zapewne na wiele sposobów i wg szczątkowych opinii na tym forum uchodzi za "pancerny". Czasy kiedy pojawił sie na rynku FZ2, nie ukrywam, że "przespałem". Czy jest to w prostej linii kontynuacja FZ1? Możecie coś dodać od siebie w kwestii porównania obydwu urządzeń?
Pzdr,
Piotrek
Zwracam się do użytkowników zasilaczy wymienionych w temacie. Nabyłem ostatnio FZ2 (jeszcze do mnie niestety nie dotarł), ale męczą mnie dylematy, czy dobrze zrobiłem. FZ1 to legenda jeszcze z lat '70-ych - sprawdzony zapewne na wiele sposobów i wg szczątkowych opinii na tym forum uchodzi za "pancerny". Czasy kiedy pojawił sie na rynku FZ2, nie ukrywam, że "przespałem". Czy jest to w prostej linii kontynuacja FZ1? Możecie coś dodać od siebie w kwestii porównania obydwu urządzeń?
Pzdr,
Piotrek