w tym roku z uwagi na to, że zostawiałem samochód pod Kaponierą wchodziłem dziwnym wejściem bezpośrednio do pawilonu z HOBBY od strony Bałtyku.
zero kolejek, wszystko płynnie, szatnia przy wejściu
brak uwag
stoisk jakby skromniej, chyba zabrakło jakiś mega dużych makiet jak co roku, te w tym były zdecydowanie mniejsze
największe rozczarowanie toto, że nie udało mi się zobaczyć rumuna w TT na żywo:( nie było pana z MTB a nikt inny nie miał:(
sam chciałem ocenić model
jednak z informacji od jednego ze sprzedawców wiem, że dystrybucja narazie wstrzymana. Może będą jakieś poprawki na lepsze czego sobie i wszystkim innym życzę
BarTTmań pisze:Witam Kolegów.
Również jako Poznaniak, uważałem od początku, że modelarze (czy hodowcy zwierzaków) to zupełnie inna grupa wystawców i odbiorców niż hordy szczeniaków walących na PGA. Pisałem nawet kiedyś maila w tej sprawie do MTP, ale...
Ostatnimi laty jakoś 2 razy z rzędu pojechałem na Hobby, ale - raz stałem 1.45h do kasy i mi się wszystkiego odechciało.
Za drugim razem spojrzałem tylko na kolejkę, zrobiłem w tył zwrot i...wróciłem do domu.
Tym zabito Hobby, pomijam oczywistą chciwość MTP. Ale twardogłowość porażająca...
Chcę zwrócić uwagę na jeszcze jeden fakt.
Sam głównie czytam niemiecką prasę: TT-Kurier, Eisenbahnera, Totala i biuletyny klubowe.
Wszędzie tam (!!) na ten rok była podana data 28/29.10 na targi Hobby.
Aż tu nagle w niedzielę moja ślubna mi mówi, że...pokazywali targi kolejek w Teleexpresie.
Myślałem że żartuje, ale... A nawet chciałem iść, z nadzieją że może wreszcie to PGA wydzielili...
Pytanie, czy zmieniono termin, czy MTP tak fatalnie informuje. Nie wiem.
Ale porażka totalna.
Pozdrawiam wytrwałych i tych, którym udało się być.
Bartek.