Makieciarz / www.makieciarz.pl

Każdy sklep w osobnym wątku.

Moderator: mod-Giełda

ODPOWIEDZ
makieciarz
Kontakt:

Re: Makieciarz / www.makieciarz.pl

Post autor: makieciarz »

Popracuję nad tym, dobra uwaga, co do telefonów jakoś w miarę działają mi się wydaje i Polski i Niemiecki. Czasem fakt trzeba próbować kilka razy bo mogę być na środku skrzyżowania albo w piwnicy jak powiedziałeś. Ale też nie dzwoniąc o 23 jak ktoś wczoraj.
Awatar użytkownika
wlodar
Kontakt:

Post autor: wlodar »

brovarek pisze:Piotrek, czy ja tez mam odpowiedź, niestety Włodar ma rację.(...)
Właśnie w tym jest problem. Nie o to chodzi że, mały dzidziuś nie dostał swoich zabawek (kolejek) od razu, bo tak chciał i tak ma być. Chodzi o brak rzetelności ze strony sprzedawcy i całkowicie olewcze traktowanie rzeczy tak podstawowej jak prawo klienta do informacji odnośnie stanu zamówienia. Maile nie działają, telefony nie działają, tylko newsletter i system przytulania kasy działa bez zarzutu.
Chyba nie złamię tajemnicy handlowej mówiąc że zamówiłem trzy rzeczy: blaszki, wagon i akcesoria torowe. Wszystko miało być dostępne od zaraz. Na pierwsze pytanie "co z zamówieniem?" Pan Sprzedawca odpisał, że nie może namierzyć blaszek. Dobra, są małe, mogły się zapodziać, na stronie producenta były chwilowo niedostępne (plan produkcyjny), poprosiłem o przysłanie reszty, a blaszek w innym terminie. I tu nastała cisza (maili wysłałem kilka, próbowałem też dzwonić na ona telefony podane na stronie - wyłączone - może akurat był Pan w windzie, albo w piwnicy i nie było zasięgu 8) ). Dopiero mój post na forum spowodował, że Pan Sprzedawca przypomniał sobie mojego maila i próbował całą winę zrzucić na niedobrego producenta wagonu, który nie chce mu go przysłać. Tylko, że jak zamawiałem wagon na stronie było info, że są dostępne dwie sztuki. Więc albo było to kłamstwo (przepraszam - błąd systemu informatycznego zliczającego stany magazynowe), albo wagony kupił ktoś inny np. przy okazji jakiejś giełdy.
No więc trzeci produkt wg strony dostępny jest w ilości 6 sztuk więc oczekuję chociaż na realizację tego.
Sugeruję w przyszłości poważniej traktować takie sprawy jak komunikacja z klientem, to wszyscy unikniemy niepotrzebnych nerwów.
makieciarz
Kontakt:

Masz odlane ale chyba cię pogięło że publicznie będę jakieś kopie przelewów zamieszczał.
Awatar użytkownika
brovarek
Kontakt:

Post autor: brovarek »

Piotrek, czy ja tez mam odpowiedź, niestety Włodar ma rację. Czekam na odpowiedź w mojej sprawie tu na forum!
Czekam 2 miesiące na dostawę towaru, nawet nie stać Cie na "pocałuj mnie w dupę".
Pewnie jesteś chory, padł Ci system i straciłeś maile, albo masz tysiąc wyssanych z palca historii.
Żądam zwrotu kasy i zamieszczenia publicznie potwierdzenia przelewu zwrotnego.
Działania prawne w toku.
Żegnam!!!
makieciarz
Kontakt:

dostał Pan odpowiedź na meila
Awatar użytkownika
wlodar
Kontakt:

Post autor: wlodar »

makieciarz pisze:Rumun i u mnie już dostępny
Skoro już jesteś Pan na forum to pozwolę sobie zapytać kiedy nastąpi realizacja mojego zamówienia (nr 3566)? Wszystkie zamówione produkty miały być dostępne od ręki, okazało się że blaszek nie ma, trudno zdarza się. Prosiłem o przysłanie pozostałych produktów (kilka maili), oczywiście cisza, telefony wyłączone. Kaskę przytuliłem, a ty Kliencie czekaj na zmiłowanie, bo mam cię w tyłku, bo ja jestem Supersprzedawca Makieciarz, a ty małym upierdliwym frajerem, który ma zapłacić z góry i czekać cierpliwie i nie pyskować.
Proszę o niezwłoczną realizację zamówienia, albo zwrot pieniędzy. Kolegów z forum nie przestrzegam przed Supersprzedawcą, bo temat był już wałkowany.
Wojtek_Kraków
Kontakt:

Post autor: Wojtek_Kraków »

Jak na razie chyba najbardziej korzystna cena ;)
makieciarz
Kontakt:

Rumun i u mnie już dostępny
Obrazek
Awatar użytkownika
wojtek_
Kontakt:

Post autor: wojtek_ »

eeee....pewnie zainteresowani już mają, a kto nie ma niech śpieszy:
>> http://www.makieciarz.pl/schirmer-68040 ... 89589.html
w_
makieciarz
Kontakt:

Pomijając wszystko lepiej zerknijcie w promocje jakie teraz są wyjątkowo ze Schirmera, także PKP.
Awatar użytkownika
golab
Kontakt:

Post autor: golab »

Wojtek_Kraków pisze:Problem z tą ankieta jest tylko taki że trzeba by jakoś zweryfikować przyznających ocenę.
Tzn żeby ludzie dajacy ocenę pozytywna bądź negatywna byli osobami które rzeczywiście dokonały zamówienia w danym sklepie.

Inaczej śmiem twierdzić że jest kilka osób na tym forum które nabijały by licznik na + lub - z chęci zwykłego wyżycia sie lub podlizywania.
Dokładnie tak jest też w wątku bez ankiety. Ankieta po prostu by go skróciła i wycięła jałowe dyskusje
Wojtek_Kraków
Kontakt:

Post autor: Wojtek_Kraków »

Problem z tą ankieta jest tylko taki że trzeba by jakoś zweryfikować przyznających ocenę.
Tzn żeby ludzie dajacy ocenę pozytywna bądź negatywna byli osobami które rzeczywiście dokonały zamówienia w danym sklepie.

Inaczej śmiem twierdzić że jest kilka osób na tym forum które nabijały by licznik na + lub - z chęci zwykłego wyżycia sie lub podlizywania.
ko20
Kontakt:

Post autor: ko20 »

piotrek092 pisze:Ko 20 siejesz zament ,po co to komu ?? może swoją aktywność pokażesz w innych działach,o ile masz co pokazać !!
??
zamęt «sytuacja, w której nastąpiło zakłócenie porządku»

Taki sam "zamęt" sieje jak post o 971-dniowej dostawie. Po co on komu? To jest wątek o sprzedawcach. Każdy ma prawo sugerować co sprzedawca powinien w obsłudze poprawić, jak i każdy ma prawi takiemu sprzedawcy słodzić.

Pospisuje się rękami i nogami pod dołączenie do każdego wątku ankiety "czy jesteś zadowolony z zakupów u danego sprzedawcy". Będzie prosto, mierzalnie i bez zbędnej dyskusji.
Awatar użytkownika
wicy
Kontakt:

Post autor: wicy »

A ja dla przeciwwagi: zamówione modele z zapłatą z góry dotarły po kilku dniach (poczta polska) w ładnej paczuszce, bez żadnych problemów.

BTW. Gdyby adminowi się chciało (ale pewnie nie będzie) powinien zamknąć tematy sprzedawców i otworzyć je na nowo z opcją ankiety otwartej na tak/nie. Wtedy opinia o sprzedawcy byłaby widoczna i policzalna.
piotrek092
Kontakt:

Post autor: piotrek092 »

Ko 20 siejesz zament ,po co to komu ?? może swoją aktywność pokażesz w innych działach,o ile masz co pokazać !!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sklepy”