Zapomniana trasa
Moderator: mod-Galeria
- 
				JarUs
- Kontakt:
Re: Zapomniana trasa
Drodzy Użytkownicy.
Informujemy, że w dniu 22.06.2020r serwis Pokazywarka.pl, zostanie zamknięty.
Do momentu zdjęcia z emisji, czyli do dnia 22.06.2020r, będzie możliwy dostęp do serwisu, w tym do kont i treści.
Po zdjęciu serwisu z emisji twoje treści zostaną usunięte, a dane zostaną zanonimizowane, za wyjątkiem następujących danych: nick , adres e-mail, oraz informacja o wyrażonych zgodach (te dane będziemy przechowywać jeszcze przez okres 90 dni od usunięcia konta dla celów rozpatrywania skarg oraz roszczeń związanych z korzystaniem z naszych usług).
Więcej informacji dostępne jest pod linkiem: http://pokazywarka.pl/zamkniecie
Pozdrawiamy
Zespół Pokazywarka.pl
W związku tą informacją, co poniektóre zdjęcia mogą znikać z moich wątków. Jeśli ktoś byłby zainteresowany moimi zdjęciami, to może je sobie skopiować bez żadnych konsekwencji.

Informujemy, że w dniu 22.06.2020r serwis Pokazywarka.pl, zostanie zamknięty.
Do momentu zdjęcia z emisji, czyli do dnia 22.06.2020r, będzie możliwy dostęp do serwisu, w tym do kont i treści.
Po zdjęciu serwisu z emisji twoje treści zostaną usunięte, a dane zostaną zanonimizowane, za wyjątkiem następujących danych: nick , adres e-mail, oraz informacja o wyrażonych zgodach (te dane będziemy przechowywać jeszcze przez okres 90 dni od usunięcia konta dla celów rozpatrywania skarg oraz roszczeń związanych z korzystaniem z naszych usług).
Więcej informacji dostępne jest pod linkiem: http://pokazywarka.pl/zamkniecie
Pozdrawiamy
Zespół Pokazywarka.pl
W związku tą informacją, co poniektóre zdjęcia mogą znikać z moich wątków. Jeśli ktoś byłby zainteresowany moimi zdjęciami, to może je sobie skopiować bez żadnych konsekwencji.
- 
				JarUs
- Kontakt:
Dziś, 2 kwietnia, mija 20 lat od zawieszenia ruchu osobowego na linii kolejowej nr 37 - Białystok-Zubki Białostockie 
https://www.youtube.com/watch?v=GbVqwd7 ... euy70t9JlE

https://www.youtube.com/watch?v=GbVqwd7 ... euy70t9JlE
- 
				JarUs
- Kontakt:
- T_Domagalski
- Moderator
- Kontakt:
Za to będziemy mieli CPK, który pozbawi Warszawę jej jedynego lotniska.  Modlin to przecież nie Warszawa...
 Modlin to przecież nie Warszawa...

Modlin to przecież nie Warszawa...
 Modlin to przecież nie Warszawa...- oelka
- Moderator
- Kontakt:
Radom właśnie stracił swojego jedynego przewoźnika.

- Ciora
- Kontakt:
Kolejny przykład gigantomanii. Powstanie następne lotnisko, z którego nic nie będzie latać lub jeden samolot tygodniowo. Już takich parę w PL jest.

- 
				JarUs
- Kontakt:
- 
				JarUs
- Kontakt:
- 
				JarUs
- Kontakt:
W związku z http://www.poranny.pl/porannytv/a/bomba ... ,12249529/ 
w sobotę i w niedzielę na tej trasie pociągi zostaną zastąpione autobusową komunikacją zastępczą.
.... w następny weekend ma być już normalnie:

... bilet za rower: 7zł/szt

w sobotę i w niedzielę na tej trasie pociągi zostaną zastąpione autobusową komunikacją zastępczą.
.... w następny weekend ma być już normalnie:

... bilet za rower: 7zł/szt
- Domiss
- Kontakt:
Przecież wystarczy słuchać ze zrozumieniem: Marszałek. A powitanie jak powitanie, im więcej zależy od witanego, tym bardziej uroczyste. Dla mnie dziwne jest tylko to, że witany mówi z sensem i bez zbytniego patosu...womo pisze:A ten co bułkę chleba wziął to skąd on?
- Bobbik
- Kontakt:
Mnie uderzył fakt, że "mój" świat już odszedł do lamusa, gdy w TV młody Chajzer pytał "co to?" pokazując dzieciakom kasetę magnetofonową. Znakomita większość nie miała pojęcia cóż to. A ja pamiętam tę radość, gdy mogłem porzucić szpulowego ZRK145, na rzecz prezentu od ciotki zza granicy: tajwańskiego, monofonicznego radiobudzika "KEIKO" z magnetofonem kasetowym. I tłukłem Boba Marleya, bo tę jedną jedyną kasetę otrzymałem....
Wracając do tematu, to co dzisiaj zacofane i obciachowe, będzie poszukiwane i trendy. VIde polowanie na zdjęcia EN57 z klasycznym frontem na sąsiednim forum.

Wracając do tematu, to co dzisiaj zacofane i obciachowe, będzie poszukiwane i trendy. VIde polowanie na zdjęcia EN57 z klasycznym frontem na sąsiednim forum.
- Borczy
- Kontakt:
Oj prawdaJarUs pisze:Spokojnie panowie.
Już kilka matrixów przeżyliśmy i te wcześniejsze muszą nas śmieszyć, zwłaszcza wtedy, gdy pojawiają się w obecnym matrixie.
Sami przekonacie się, o oddziaływaniu jednego świata na drugi, gdy na jakieś imprezie modelarskiej, jak jakieś dziecko wskazując palcem na parowóz, zapyta: "mamo, co to jest". A wtedy mama zwróci się do was z prośbą o pomoc w rozwiązaniu zagadki, bo "młoda" i sama nie wie.
Nie wiem, czy to zdarzenie jest śmieszne, czy nie śmieszne, ale takim pytaniem na pewno przypomni wam o waszym peselu i to, że bawicie się czymś, co w ich świecie w ogóle nie było.
 .... i mam tą świadomość ,że w pewnym sensie przy okazji pełnimy ważną misję kulturalną i historyczną.
 .... i mam tą świadomość ,że w pewnym sensie przy okazji pełnimy ważną misję kulturalną i historyczną.- 
				JarUs
- Kontakt:
Spokojnie panowie. 
Już kilka matrixów przeżyliśmy i te wcześniejsze muszą nas śmieszyć, zwłaszcza wtedy, gdy pojawiają się w obecnym matrixie. 

Sami przekonacie się, o oddziaływaniu jednego świata na drugi, gdy na jakieś imprezie modelarskiej, jak jakieś dziecko wskazując palcem na parowóz, zapyta: "mamo, co to jest". A wtedy mama zwróci się do was z prośbą o pomoc w rozwiązaniu zagadki, bo "młoda" i sama nie wie.
Nie wiem, czy to zdarzenie jest śmieszne, czy nie śmieszne, ale takim pytaniem na pewno przypomni wam o waszym peselu i to, że bawicie się czymś, co w ich świecie w ogóle nie było.

- Borczy
- Kontakt:
Jarek, przylączam się do słów Bobbika.... Poza tym w tym roku po raz pierwszy byłem w Łapach i jestem zachwycony klimatem.Bobbik pisze:Wierz mi, śmialismy się bez cienia złośliwości, poprostu tutaj, w sercu wielkopolski byłoby takie powitanie nie do pomyślenia, lud bardziej nawykły i mniej wylewny...prędzej by zrobiono awanturę przy likwidacji połączenia, niż fetę podczas przywracania.
Co mamy napisać? Jako naród wstydzimy się korzeni na przestrzeni lat ale osobiście uważam , że nie mamy czego. Może to i wiocha , że gość paraduje z chlebem....takie czasy nastały. Myślę,że nasze pseudo prześmiewcze komentarze kryją nostalgię za latami naszego dzieciństwa i młodzieńczych lat kiedy wszystko działało

Added in 2 minutes 28 seconds:
Ale z drugiej strony cieszę się, że jest jeszcze "KOLESI" dla których ma to jeszcze jakąś wartość...Borczy pisze:Jarek, przylączam się do słów Bobbika.... Poza tym w tym roku po raz pierwszy byłem w Łapach i jestem zachwycony klimatem.Bobbik pisze:Wierz mi, śmialismy się bez cienia złośliwości, poprostu tutaj, w sercu wielkopolski byłoby takie powitanie nie do pomyślenia, lud bardziej nawykły i mniej wylewny...prędzej by zrobiono awanturę przy likwidacji połączenia, niż fetę podczas przywracania.
Co mamy napisać? Jako naród wstydzimy się korzeni na przestrzeni lat ale osobiście uważam , że nie mamy czego. Może to i wiocha , że gość paraduje z chlebem....takie czasy nastały. Myślę,że nasze pseudo prześmiewcze komentarze kryją nostalgię za latami naszego dzieciństwa i młodzieńczych lat kiedy wszystko działało

Added in 1 minute 9 seconds:
Borczy pisze:Jarek, przylączam się do słów Bobbika.... Poza tym w tym roku po raz pierwszy byłem w Łapach i jestem zachwycony klimatem.Bobbik pisze:Wierz mi, śmialismy się bez cienia złośliwości, poprostu tutaj, w sercu wielkopolski byłoby takie powitanie nie do pomyślenia, lud bardziej nawykły i mniej wylewny...prędzej by zrobiono awanturę przy likwidacji połączenia, niż fetę podczas przywracania.
Added in 2 minutes 28 seconds:Ale z drugiej strony cieszę się, że jest jeszcze paru "KOLESI" dla których ma to jeszcze jakąś wartość...Borczy pisze:Jarek, przylączam się do słów Bobbika.... Poza tym w tym roku po raz pierwszy byłem w Łapach i jestem zachwycony klimatem.Bobbik pisze:Wierz mi, śmialismy się bez cienia złośliwości, poprostu tutaj, w sercu wielkopolski byłoby takie powitanie nie do pomyślenia, lud bardziej nawykły i mniej wylewny...prędzej by zrobiono awanturę przy likwidacji połączenia, niż fetę podczas przywracania.
- Bobbik
- Kontakt:
Wierz mi, śmialismy się bez cienia złośliwości, poprostu tutaj, w sercu wielkopolski byłoby takie powitanie nie do pomyślenia, lud bardziej nawykły i mniej wylewny...prędzej by zrobiono awanturę przy likwidacji połączenia, niż fetę podczas przywracania.