Płoty i nie tylko
Moderator: mod-Tabor
- Slawek77
- Kontakt:
Re: Płoty i nie tylko
Panowie potrzebuję szybka pomoc, karton jest szary a sciana szkoły ma być jasna lecz jak chce molować nie widać gdzie co i pomalowałem.
Jakiego koloru podkładowego dać najlepiej na jasną farbę ?
Jakiego koloru podkładowego dać najlepiej na jasną farbę ?
- Slawek77
- Kontakt:
Tak szkoła była malowana dwa lata temu jak się nie mylę, kolor jasny mam lecz gorzej z pasami dobrałem podobny kolor ale to nie ten.
Dziś i tak nie dam rady pasów malować więc jutro rano podejdę do szkoły i spytam o ten kolor.
Rozmawiałem z Freonem i wyśle drzewa takie jak powinny być, to nie jego wina Adam zamówił w H0
Dziś i tak nie dam rady pasów malować więc jutro rano podejdę do szkoły i spytam o ten kolor.
Rozmawiałem z Freonem i wyśle drzewa takie jak powinny być, to nie jego wina Adam zamówił w H0

- Misiek
- Kontakt:
Albo zapytaj jak była pomalowana szkoła przed ostatnim remontem, może był kolor jednolity 
Swoją podstawówkę pamiętam jako nieotynkowany budynek z widocznymi płytami, a teraz w google widzę piknie odpicowaną.
O, nawet historia zdjęć w Google pokazuje czas remontu/malowania i wcale nie było to tak dawno temu

Swoją podstawówkę pamiętam jako nieotynkowany budynek z widocznymi płytami, a teraz w google widzę piknie odpicowaną.
O, nawet historia zdjęć w Google pokazuje czas remontu/malowania i wcale nie było to tak dawno temu

-
- Kontakt:
Sławek kilka pomysłów żeby dowiedzieć się co to za kolor:
1) zadzwoń do dyrektora szkoły lub tam jedź i zapytaj jakie farby maja wpisane w umowie. Bedzie nazwa i pewnie nr ral
2) druknij wzornik ral i np. valejo jedź i porównaj z oryginałem
3) jest tez na sieci stronka gdzie za pomocą pipety sprawdzasz co to za kolor tak lub składowe rgb. Ale tu już jest większe ryzyko błędu. Jak znajdę adres www to wkleję.
1) zadzwoń do dyrektora szkoły lub tam jedź i zapytaj jakie farby maja wpisane w umowie. Bedzie nazwa i pewnie nr ral
2) druknij wzornik ral i np. valejo jedź i porównaj z oryginałem
3) jest tez na sieci stronka gdzie za pomocą pipety sprawdzasz co to za kolor tak lub składowe rgb. Ale tu już jest większe ryzyko błędu. Jak znajdę adres www to wkleję.
- Slawek77
- Kontakt:
Jak to moja babcia mawiała, nie am co płakać nad rozlanym mlekiem tylko zabrać się sprzątanie
Rano usztywnię i popołudniu mogę malować, farbę na ścianę mam juz dobraną, na szczęście mam wielki wybór
Gorzej z paskiem bo nie umiem dobrać koloru takiego samego, ale wyszedł mi bardzo podobny.
Jak pomaluję wklejam okna i robię dachy, przy dobrych wiatrach będzie gotowa do czwartku morze wcześniej
A teraz ide nyny
dobranoc

Rano usztywnię i popołudniu mogę malować, farbę na ścianę mam juz dobraną, na szczęście mam wielki wybór

Gorzej z paskiem bo nie umiem dobrać koloru takiego samego, ale wyszedł mi bardzo podobny.
Jak pomaluję wklejam okna i robię dachy, przy dobrych wiatrach będzie gotowa do czwartku morze wcześniej

A teraz ide nyny

- Slawek77
- Kontakt:
Adam to jeden z najlepszych modelarzy w H0, to co odwalił ze szkoła to był szok dla mnie
!!!!!!
Jego Córka chodzi tez do tej samej szkoły, wiec jak nie chciał pomóc tym dzieciakom mógł powiedzieć to zrobiłbym ją sam całą sam
Dałem jemu ją do pomalowania bo wiem że pomalowałbym że każdy byłby w szoku,
ale nie w takim jak teraz 
Ponad tydzień w plecy
teraz muszę zarwać kilka nocek by nie kolidowały czasowo z moja pracą, i nie chodzi tu o modele kartonowe bo to robię po godzinach pracy. I tak już klienci na mnie narzekają ze umawiam się na ta i ta godzinę i mnie nie ma
Już nie wspomnę o projektach które mały być dwa tygodnie temu, ale cierpliwie Niemcy czekają i na razie nic nie piszą.

Jego Córka chodzi tez do tej samej szkoły, wiec jak nie chciał pomóc tym dzieciakom mógł powiedzieć to zrobiłbym ją sam całą sam
Dałem jemu ją do pomalowania bo wiem że pomalowałbym że każdy byłby w szoku,

Ponad tydzień w plecy

Już nie wspomnę o projektach które mały być dwa tygodnie temu, ale cierpliwie Niemcy czekają i na razie nic nie piszą.
-
- Kontakt:
Sławek z kim ty współpracujesz
ps
poszło pw

ps
poszło pw
- Slawek77
- Kontakt:
Decyzja podjęta, nie lubię nie wywiązywać się z obietnic, przed chwilką zdemontowałem drzewa z makiety i kilka znalazłem w domu co o nich zapomniałem.
Więc mam 20 drzew i mało czasu na zrobienie tej makiety, dlatego bardzo przepraszam lecz nie z mojej winy muszę przesunąć konkurs o kilka dni.
Mam do wstawienia kilka prac lecz teraz nie będę się tym zajmował i zabieram się za zrobienie szkoły.
Mam nadzieję że rozumiecie mają sytuację i poczekać kilka dni na rozpoczęcie konkursu.
Więc mam 20 drzew i mało czasu na zrobienie tej makiety, dlatego bardzo przepraszam lecz nie z mojej winy muszę przesunąć konkurs o kilka dni.
Mam do wstawienia kilka prac lecz teraz nie będę się tym zajmował i zabieram się za zrobienie szkoły.
Mam nadzieję że rozumiecie mają sytuację i poczekać kilka dni na rozpoczęcie konkursu.
- Slawek77
- Kontakt:
Tak się rozwiązuje sprawy 
Jutro zadzwonię do freona i podziękuję za chęci pomocy lecz na makietę w skali 1:120 nie dam drzew w skali 1:87
Nie wiem kto popełnił błąd Adam czy freon ale trzymając szkołę tydzień i spierdolić za przeproszeniem malowanie to jedno nasuwa mi się na myśl, było to zrobione celowo i nic więcej.
Prześpię się i podejmę decyzję czy wypalam i sklejam i robię cała makiete od nowa sam czy rezygnuje.
Nie mam drzew a nie będę kupować drzewa za za 200 czy 300 zł na makietę, to po prostu wole dać na festynie pieniądze, i to będzie najlepsze rozwiązanie.

Jutro zadzwonię do freona i podziękuję za chęci pomocy lecz na makietę w skali 1:120 nie dam drzew w skali 1:87
Nie wiem kto popełnił błąd Adam czy freon ale trzymając szkołę tydzień i spierdolić za przeproszeniem malowanie to jedno nasuwa mi się na myśl, było to zrobione celowo i nic więcej.
Prześpię się i podejmę decyzję czy wypalam i sklejam i robię cała makiete od nowa sam czy rezygnuje.
Nie mam drzew a nie będę kupować drzewa za za 200 czy 300 zł na makietę, to po prostu wole dać na festynie pieniądze, i to będzie najlepsze rozwiązanie.
- Slawek77
- Kontakt:
Przepraszam ze przeklinam ale jestem wkurwiony na maxa dwa tygodnie do imprezy a 20 min temu o mały włos
nie dostałem zawału jak zobaczyłem to
Więcej nie pokazuję bo mnie szlak trafia
Do tego drzewa od freona są w skali H0
ja pierdziele masakra
Pierwsze zdjęcie orginał, wyjechane paski bez komentarza
!!!!!! o kolorze już nie wspominam

Więcej nie pokazuję bo mnie szlak trafia

Do tego drzewa od freona są w skali H0

Pierwsze zdjęcie orginał, wyjechane paski bez komentarza

-
- Kontakt:
Swietne zdjecia ! Za jakis czas pozostana tylko one po takich obiektach 

- Slawek77
- Kontakt:
Kolejne 
Oraz odwiedziłem szyb kopalniany lecz więcej zdjęć nie mogę publikować, za jakiś czas obiekt będzie w kartonie

Oraz odwiedziłem szyb kopalniany lecz więcej zdjęć nie mogę publikować, za jakiś czas obiekt będzie w kartonie

- Slawek77
- Kontakt:
Kolejne
- Slawek77
- Kontakt:
Kilka fotek z dzisiejszej wycieczka lokomotywownia Katowice
-
- Kontakt:
Świetna robota, tak trzymać