Płoty i nie tylko

A&S PROJEKT / modelekartonowe.eu

Moderator: mod-Tabor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Slawek77
Kontakt:

Re: Płoty i nie tylko

Post autor: Slawek77 »

Panowie potrzebuję szybka pomoc, karton jest szary a sciana szkoły ma być jasna lecz jak chce molować nie widać gdzie co i pomalowałem.
Jakiego koloru podkładowego dać najlepiej na jasną farbę ?
Awatar użytkownika
Slawek77
Kontakt:

Tak szkoła była malowana dwa lata temu jak się nie mylę, kolor jasny mam lecz gorzej z pasami dobrałem podobny kolor ale to nie ten.
Dziś i tak nie dam rady pasów malować więc jutro rano podejdę do szkoły i spytam o ten kolor.
Rozmawiałem z Freonem i wyśle drzewa takie jak powinny być, to nie jego wina Adam zamówił w H0 :shock:
Awatar użytkownika
Misiek
Kontakt:

Post autor: Misiek »

Albo zapytaj jak była pomalowana szkoła przed ostatnim remontem, może był kolor jednolity ;)
Swoją podstawówkę pamiętam jako nieotynkowany budynek z widocznymi płytami, a teraz w google widzę piknie odpicowaną.

O, nawet historia zdjęć w Google pokazuje czas remontu/malowania i wcale nie było to tak dawno temu
:D
Wojtek_Kraków
Kontakt:

Post autor: Wojtek_Kraków »

Sławek kilka pomysłów żeby dowiedzieć się co to za kolor:
1) zadzwoń do dyrektora szkoły lub tam jedź i zapytaj jakie farby maja wpisane w umowie. Bedzie nazwa i pewnie nr ral
2) druknij wzornik ral i np. valejo jedź i porównaj z oryginałem

3) jest tez na sieci stronka gdzie za pomocą pipety sprawdzasz co to za kolor tak lub składowe rgb. Ale tu już jest większe ryzyko błędu. Jak znajdę adres www to wkleję.
Awatar użytkownika
Slawek77
Kontakt:

Jak to moja babcia mawiała, nie am co płakać nad rozlanym mlekiem tylko zabrać się sprzątanie :mrgreen:
Rano usztywnię i popołudniu mogę malować, farbę na ścianę mam juz dobraną, na szczęście mam wielki wybór :mrgreen:
Gorzej z paskiem bo nie umiem dobrać koloru takiego samego, ale wyszedł mi bardzo podobny.
Jak pomaluję wklejam okna i robię dachy, przy dobrych wiatrach będzie gotowa do czwartku morze wcześniej ;)
A teraz ide nyny ;) dobranoc
Awatar użytkownika
Slawek77
Kontakt:

Adam to jeden z najlepszych modelarzy w H0, to co odwalił ze szkoła to był szok dla mnie !!!!!!!!
Jego Córka chodzi tez do tej samej szkoły, wiec jak nie chciał pomóc tym dzieciakom mógł powiedzieć to zrobiłbym ją sam całą sam
Dałem jemu ją do pomalowania bo wiem że pomalowałbym że każdy byłby w szoku, :) ale nie w takim jak teraz ;)

Ponad tydzień w plecy !! teraz muszę zarwać kilka nocek by nie kolidowały czasowo z moja pracą, i nie chodzi tu o modele kartonowe bo to robię po godzinach pracy. I tak już klienci na mnie narzekają ze umawiam się na ta i ta godzinę i mnie nie ma :|
Już nie wspomnę o projektach które mały być dwa tygodnie temu, ale cierpliwie Niemcy czekają i na razie nic nie piszą.
uszaty00666
Kontakt:

Post autor: uszaty00666 »

Sławek z kim ty współpracujesz :( :( :( :( :(

ps
poszło pw
Awatar użytkownika
Slawek77
Kontakt:

Decyzja podjęta, nie lubię nie wywiązywać się z obietnic, przed chwilką zdemontowałem drzewa z makiety i kilka znalazłem w domu co o nich zapomniałem.
Więc mam 20 drzew i mało czasu na zrobienie tej makiety, dlatego bardzo przepraszam lecz nie z mojej winy muszę przesunąć konkurs o kilka dni.
Mam do wstawienia kilka prac lecz teraz nie będę się tym zajmował i zabieram się za zrobienie szkoły.
Mam nadzieję że rozumiecie mają sytuację i poczekać kilka dni na rozpoczęcie konkursu.
Awatar użytkownika
Slawek77
Kontakt:

Tak się rozwiązuje sprawy :mrgreen:
Jutro zadzwonię do freona i podziękuję za chęci pomocy lecz na makietę w skali 1:120 nie dam drzew w skali 1:87
Nie wiem kto popełnił błąd Adam czy freon ale trzymając szkołę tydzień i spierdolić za przeproszeniem malowanie to jedno nasuwa mi się na myśl, było to zrobione celowo i nic więcej.
Prześpię się i podejmę decyzję czy wypalam i sklejam i robię cała makiete od nowa sam czy rezygnuje.
Nie mam drzew a nie będę kupować drzewa za za 200 czy 300 zł na makietę, to po prostu wole dać na festynie pieniądze, i to będzie najlepsze rozwiązanie.
Awatar użytkownika
Slawek77
Kontakt:

Przepraszam ze przeklinam ale jestem wkurwiony na maxa dwa tygodnie do imprezy a 20 min temu o mały włos :shock: nie dostałem zawału jak zobaczyłem to
Więcej nie pokazuję bo mnie szlak trafia :x
Do tego drzewa od freona są w skali H0 :x ja pierdziele masakra
Pierwsze zdjęcie orginał, wyjechane paski bez komentarza !!!!!!!! o kolorze już nie wspominam
mareks
Kontakt:

Post autor: mareks »

Swietne zdjecia ! Za jakis czas pozostana tylko one po takich obiektach :|
Awatar użytkownika
Slawek77
Kontakt:

Kolejne ;)
Oraz odwiedziłem szyb kopalniany lecz więcej zdjęć nie mogę publikować, za jakiś czas obiekt będzie w kartonie ;)
Awatar użytkownika
Slawek77
Kontakt:

Kolejne
Awatar użytkownika
Slawek77
Kontakt:

Kilka fotek z dzisiejszej wycieczka lokomotywownia Katowice