Witam ponownie.
Postaram się odpowiedzieć na pytania.
Wszystkie modele widoczne na zdjęciach są w skali 1:120 poza zdjęciem 8 pojazdy w skali 1: 87.
Jeśli chodzi o echo to proszę sprecyzować jak wygląda to zjawisko najlepiej na zdjęciu,możliwe że mamy na myśli to samo tylko inaczej to nazywamy.
Będę wystawiał swoją firmę na Trybunałach więc zapraszam.
Impreza jest 3 i 4 czerwca w tej samej lokalizacji, o ile coś nie zmieni organizator.
Fotkę wstawię za chwile,może wystarczy.
Materiał to ABS Spectrum lub dedykowane Z-ABS,możliwy Z-HIPS ,Z-ULTRAT ,smart ABS ale jest drogi jak inne tworzywa, nawet powyżej 400zł za 1kg.
Rozdzielczość? zapraszam do odwiedzenia strony Zortrax.pl tam są wszystkie informacje na temat drukarki M 200 i materiałów dedykowanych,a także strony Centrum Druku 3D tam są testy filamentów, drukarek i wszystko z tym związane.Nie drukuję z PLA.
Kto projektował pojazdy? modele stl wystawił niejaki bergman w skali 1:100 i 1:200 z licencją niekomercyjną są free ale na innej stronie te same modele są za kilkaset $ nie wiem kto wystawił. A pojazdy to projektowali niemieckie Niemcy, rosyjskie Rosjanie itd.
Ja sprzedaję wydruki nie pliki stl,obj. w skali jak wyżej.
Koszt wydruku to 10zł za godzinę+koszt filamentu,zaznaczam że wydruk trwa od ok.20min do kilkudziesięciu godzin w zależności od stopnia skomplikowania i wielkości,np.leopard w skali 1:87 grubość warstwy 0.14mm czas to7.5 godz.mniejsze odpowiednio mniej.
Na stronie CD3D wypowiedział się specjalista od rynku druku 3d że 10zł godz.to czysty dumping i drobni przedsiębiorcy niszczą sami siebie,więc koszty druku to sprawa kontrowersyjna i trudna.
Pozdrawiam Bohdan.
Added in 2 minutes 13 seconds:
Dodatkowe fotki.
Added in 7 minutes 44 seconds:
I jeszcze pierwsza próba platforma czołgowa mój projekt i wydruk.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.