BR 86
Moderator: mod-Tabor
- Karol
- Moderator
- Kontakt:
Re: BR 86
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Nie mam jeszcze swojej, więc to trochę wróżenie z fusów, ale przyjrzyj się układowi przeniesienia prądu z szyn do dekodera, możliwe, że w jedną stronę blaszki prawidłowo przekazują napięcie, a w przeciwną stronę "iskrzą" (niekoniecznie z rozbłyskami)pamelar pisze:... lokomotywa pieknie jeździ w jedna stronę, natomiast w drugą co chwila sie zatrzymuje i rusza. tak jakby sie dekoder resetował co chwilę.
Ostatnio zmieniony 29 paź 2006, 11:59 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 2 razy.
- pamelar
- Kontakt:
Ja swoja już zcyfrowałem. Ale że jestem baran jeżeli chodzi o digital, to prosze o pomoc.
Po włożeniu dekodera, lokomotywa pieknie jeździ w jedna stronę, natomiast w drugą co chwila sie zatrzymuje i rusza. tak jakby sie dekoder resetował co chwilę. Dodam iż dekoder brzed pół godziny śmigał w BR 120 pieknie, w obie strony.
A.d postu Charakterka: lokomotywę napędza cichutki silnik Mashima.
Po włożeniu dekodera, lokomotywa pieknie jeździ w jedna stronę, natomiast w drugą co chwila sie zatrzymuje i rusza. tak jakby sie dekoder resetował co chwilę. Dodam iż dekoder brzed pół godziny śmigał w BR 120 pieknie, w obie strony.
A.d postu Charakterka: lokomotywę napędza cichutki silnik Mashima.
Pozdrawiam,
Wojtek Świątkowski
Wojtek Świątkowski
- Charakterek
- Kontakt:
A to pół godziny! To zabudowane koło zamachowe zrobiło na mnie ogroooomne wrażenie!ArturSch pisze:No daj się NACIESZYĆCharakterek pisze:... całość w mniej jak 2 minuty...
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
- Charakterek
- Kontakt:
Artur - całość w mniej jak 2 minuty, jeśli chodzi o wymianę!!! Serio - to banał!
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Może samą BUDĘCharakterek pisze:... albo mi doślą to małe coś, albo całą lokę.
Nie wiem czy to zwiększona, przez nas, ilość zakupów czy rzeczywiście z jakością coraz gorzej ?
Na drugim zdjęciu widać gniazdo NEM z zaślepką analog - czyli dygitalizacja to 2 śrubki i wymiana zaślepki na dekoder klasy Gold mini / Silver mini - całość w 5-10 minut !
Ostatnio zmieniony 28 paź 2006, 17:34 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 4 razy.
- Charakterek
- Kontakt:
- Charakterek
- Kontakt:
Zaraz, muszę zobaczyć jak toto się rozbiera. Poza tym jedna z moich 86 będzie reklamowana... Pani źle coś włożyła i urwała takie małe coś. I albo mi doślą to małe coś, albo całą lokę. Choć bym wolał tylko to małe coś, bo loki jeżdżą idealnie!!!ArturSch pisze:Charakterekpamelar pisze:z instrukcji wynika, że nawet gniazdo jestCzekamy na zdjęcia
- pamelar
- Kontakt:
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
To typowa przypadłość analogów z LED. Poprostu SEM silnika generuje ujemne szpilki, które powodują rozbłyski LEDa do tyłu. Gdyby choć było czerwone tylnie, to by ten efekt był niezauważalny.pamelar pisze:- przy jeździe do przodu od czasu do czasu pobłyskuje tylne oświetlenie.
Ostatnio zmieniony 28 paź 2006, 07:46 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 1 raz.
- pamelar
- Kontakt:
Ja też jestem po pierwszych jazdach. No i chyba nie jest za różowo, przynajmniej w moim egzemplarzu. Po pierwsze:
- model jeździ żabką, to znaczy nie jeździ płynnie tylko z "przytupem" ale moze to tylko wina nie dotartej lokomotywy, zobaczymy w drugim egzemplarzu.
- przy jeździe do przodu od czasu do czasu pobłyskuje tylne oświetlenie. Jutro będę miał więcej czasu -założę dekodejro i wtedy napisze co i jak.
Na plus napewno odwzorowanie mechanizmu napędowego coś jak w BR 52, zgrabne i delikatne wiązary.
Buda, no cóż delikatny fejslifting, a szkoda można było pójść dalej niż tylko odgrzanie kotleta. Aż się prosi, by do filigranowego podwozia dać górę na takim samym poziomie. I gdzie ten niemiecki porządek i precyzja.
p.s. Polecam zabawę znajdź 10 szczegółów, którymi różnią się modele 86.
- model jeździ żabką, to znaczy nie jeździ płynnie tylko z "przytupem" ale moze to tylko wina nie dotartej lokomotywy, zobaczymy w drugim egzemplarzu.
- przy jeździe do przodu od czasu do czasu pobłyskuje tylne oświetlenie. Jutro będę miał więcej czasu -założę dekodejro i wtedy napisze co i jak.
Na plus napewno odwzorowanie mechanizmu napędowego coś jak w BR 52, zgrabne i delikatne wiązary.
Buda, no cóż delikatny fejslifting, a szkoda można było pójść dalej niż tylko odgrzanie kotleta. Aż się prosi, by do filigranowego podwozia dać górę na takim samym poziomie. I gdzie ten niemiecki porządek i precyzja.
p.s. Polecam zabawę znajdź 10 szczegółów, którymi różnią się modele 86.
Pozdrawiam,
Wojtek Świątkowski
Wojtek Świątkowski
- Charakterek
- Kontakt:
Tak, wiązary są plastikowe, takie jak w 52. Są bardzo fajne! Właśnie skończyłem się nią bawić. Jest świetna. Cichutka, w miarę silna i przewspaniale świeci!