EP 05 MTB

Moderator: mod-Tabor

ODPOWIEDZ
piotrek092
Kontakt:

Re: EP 05 MTB

Post autor: piotrek092 »

NIE narzekać- kupować ile wlezie bo jak EP-EU 05 nie zejdzie ,to nam nie zrobi rumunka :mrgreen:

Added in 6 minutes 4 seconds:
Jak nie Tillig to Mtb Nas robi w wuja :shock: Czyli zostają partacze za 1500zł ?? /Ale ONI chociaż przekładają się do roboty/ !!
Awatar użytkownika
fred3rg
Kontakt:

Post autor: fred3rg »

Moim zdaniem też nie należy zanadto odpuszczać reklamacji. Oko można przymknąć na drobiazgi, ale grubsze rzeczy rwklamować.
Teraz od nas zależy co MTB zrobi w przyszłości.
Jak sie obrazimy i nie kupimy, to Rumun pewnie w cale się nie pojawi. A jak kupimy i sami będziemy naprawiać, zamiast reklamować, to Rumuny będą równie niechlujnie wykonane.
Co innego z waloryzacją modelu, dodaniem detali itp. To zawsze warto robić jeśli ktoś ma potrzebę. Ale nie akceptować lipy przymykając oko na istotne wady. Popieram co napisał wlodar
Awatar użytkownika
Ranger
Kontakt:

Post autor: Ranger »

Reklamujcie, zestaw pewne nie przekroczy 50zł. Ja nie mam zamiaru się szarpać. Prawda jest taka, że polskie lokomotywy i wagonu nie są łatwe do wykonania i producenci wielkoseryjnie boleśnie się o tym przekonują.
Awatar użytkownika
wlodar
Kontakt:

Post autor: wlodar »

Koledzy,
model nie kosztuje 200 zł, a ponad 600. To nie jest zestaw chiński z marketu za 150zł w wagonami i torami. Ja mogę machnąć ręką na prześwitujące reflektory (podmaluję sobie od środka), od biedy mogę ewentualnie odpuścić narzekanie na krzywo namalowany pasek, czy dwukolorowy górny reflektor, choć za 600zł nie powinienem. Jednak rozpadające się pantografy nie zdarzały się nawet w BTTB (a to ponad 20 lat temu). Problemy z pokonywaniem standardowych rozjazdów to też fuszerka, czy wręcz kpina. Jeżeli do lokomotywy doliczycie prawie 100zł za pantografy Tilliga i pewnie ze 100 za zestaw Rangera, to wychodzi 800zł. Czy ta lokomotywa jest warta 800zł? Ja rozumiem, że PKP jest mało (w porównaniu z H0), ale wg mnie nie powinniśmy stawiać się w roli modelarzy / kolekcjonerów 2 kategorii. Uważam, że takie rzeczy należy reklamować, a nie kombinować jak to poprawić, bo do Rumuna też się nie przyłożą.
Wojtek_Kraków
Kontakt:

Post autor: Wojtek_Kraków »

Z jednej strony nie fajnie że tyle mankamentów ma model zwłaszcza łatwych do usunięcia przez producenta z drugiej tak jak pisze Ranger przy dobrym zestawie do waloryzacji to będzie świetna baza do przeróbek.
Awatar użytkownika
Ranger
Kontakt:

A co innego wg. Ciebie można zrobić, oddać czy rozpaczać nad tym? Ja wolę działać.
Awatar użytkownika
Borczy
Kontakt:

Post autor: Borczy »

Ranger pisze:Nie ma co się przerażać. Będzie zestaw naprawczy do niej ;)
Buhahahahahahahaha :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Dobreeee
Awatar użytkownika
Ranger
Kontakt:

Nie ma co się przerażać. Będzie zestaw naprawczy do niej ;)
Awatar użytkownika
Borczy
Kontakt:

Post autor: Borczy »

swiderskik pisze:... na dalsze testy odeszła mi ochota...
....a mi ochota na zakup :/ .
markom
Kontakt:

Post autor: markom »

Nieźle, tego jeszcze nie grali :/
swiderskik
Kontakt:

Post autor: swiderskik »

Miałem dziś coś wrzucić na temat EU05, model dotarł ale zaraz po otwarciu pudełka rzucił się w oczy jeden szczegół.... brak ślizgacza jednego z pantografów. Były modele gdzie pantografy strzelały u mnie nawet nie ma co strzelić. Brawo kontrola jakości :(, na dalsze testy odeszła mi ochota...
swiderskik
Kontakt:

Post autor: swiderskik »

Jutro ma dotrzeć Eu05 08, jestem ciekaw czy chociaż jakieś małe poprawki względem EP05. Szczerze wątpię aby był na to czas... liczę na mile zaskoczenie ..
Awatar użytkownika
Ranger
Kontakt:

W tej zielonej reflektor ma mały błąd w maskowaniu. Widać to bo zielona farna zachodzi na okapniczek na oknem.
piotrek092
Kontakt:

Post autor: piotrek092 »

Pokazała się ma fb EU 05, :lol: ładne wygląda w zielonym malowani - tylko ten górny reflektor, jakoś mi nie pasuje jago 2 barwne malowanie :roll:

Added in 12 minutes :
Wiesz Konrad ,myślałem że model Mtb już nie będzie potrzebował konwersji ,a tym bardziej poprawek !! Zobaczymy jak wyjdzie im ST43,mam nadzieję że zrobią go bez baboli :P Niektórzy zadowolą się modelem fabrycznym w tym stanie jaki jest,inni będą go ulepszać.Ale rzeczywiście baza do konwersji jest.
Awatar użytkownika
Ranger
Kontakt:

Nie przesadzaj. MTB już poprawiło malowanie. Koledzy mówili, że nie ma już przesunięć i zniekształceń.
Model jest ok, traktuję go jako bazę do konwersji.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryczne”