Remont...

sTTandard - Nasze makiety modułowe

Moderator: mod-Makieta Modułowa

ODPOWIEDZ
miki
Kontakt:

Re: Remont...

Post autor: miki »

Brawo, "termos z kawą" wygrał pan Leszek EremiTTa!!! Nagrodę wyślemy ciupasem :mrgreen:

Bytom. Nie mówię nie. Jest szansa, zwłaszcza jeżeli uda mi się poukładać sprawy zawodowe

Uskok. Na zdjęciu klocki leżąodłogiem, w promieniu kilku metrów nie było żadnej śruby....jednym z zadań remontu było właśnie skasowanie uskoku
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

Post autor: Maciej »

[url=http://img291.imageshack.us/img291/8355/upgrade1yw4.th.jpg]Obrazek[/URL]
Na tym zdjęciu widoczny jest uskok szyn na złaczniu modułów. To efekt uboczny czy po prostu są nieskręcone ??
whosho
Kontakt:

Post autor: whosho »

MIki - więcej takich remontów :) nie które segmenty to ciężko poznać :) Piknie jest, piknie! Może wpadniesz z tym do Bytomia w połowie grudnia na nasz pokaz ? :mrgreen:
eremiTTa
Kontakt:

Remont...

Post autor: eremiTTa »

Zapewne chodzi tu o odległość miedzy osiami torów na lini dwutorowej.
W pierwszej wersji sTTandard zakładał o ile dobrze pamiętam 43 mm a później został zmieniony na 36 mm.
Na jednym z Twoich segmentów widoczne było to przjście. Trafiony?
Leszek Rak
miki
Kontakt:

Dwa razy pudło !!!!
Mariusz pisze:Dwa podkłady? Przeważnie widuję na szerokośc jednego.
To jeszcze gdzieś istnieje ?? Może masz jakieś zdjęcia ??? Bo co do tego detalu moja dokumentacja jest uboga, jakieś kwity by się przydały

Mariusz pisze:No i może ciut słupki biało-czerwone?
Obrazek A jeżeli jest to stan np z 23 lipca?? Bo cała rzecz dzieje się za środkowego Jaruzela..... Obrazek

Dla ułatwienia - taki sam błąd (choć mam też opinię, że do końca taki błąd to nie jest, ale dziwnie wygląda) występuje na sąsiednich segmentach ( na jednym w całości na drugim częściowo). Co idzie przez te wszystkie segmenty, no co??
Awatar użytkownika
Mariusz
Kontakt:

Post autor: Mariusz »

Niech zgadnę: przejazd jak na drogę gruntową jest za szeroki. Dwa podkłady? Przeważnie widuję na szerokośc jednego. No i może ciut słupki biało-czerwone?
miki
Kontakt:

Grzegorz TT pisze:Nie jestem pewien ale chyba wychwyciłem jeden błąd - na trasie linii telekomunikacyjnej rosną wysokie drzewa :> .
Obrazek rzuca się w oczy jeszcze bardziej jest tak oczywist że trudno go jednak dostrzec
ATSD - drzewa na drutach nie rosną
co do zdjęć - pomyślimy
Kilkujadek
Kontakt:

Post autor: Kilkujadek »

Poproszę o więcej jeżeli to możliwe dokładnych zdjęć. Klimaty niezwykle ciekawe.
Nie jestem pewien ale chyba wychwyciłem jeden błąd - na trasie linii telekomunikacyjnej rosną wysokie drzewa :> .
miki
Kontakt:

Mariusz pisze:Bardzo realistyczny moduł szlakowy z przejazdem.
Otóż nie do końca. Nie zgadza się jeden - ale dość ważny - wymiar. Dlaczego - to już historia i nie ma sensu do niej wracać. Ale rzuca się to w oczy, oj rzuca.... Obrazek

Mariusz pisze:Będę Cię podpatrywał i czerpał wzorce do swoich szlaków ..........
Dużo lepszy efekt daje podpatrywanie rzeczywistości
Ostatnio zmieniony 21 paź 2006, 12:31 przez miki, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mariusz
Kontakt:

Post autor: Mariusz »

Bardzo realistyczny moduł szlakowy z przejazdem. Będę Cię podpatrywał i czerpał wzorce do swoich szlaków wychodzących ze stacji. Będą również 2-torowe jak i 1-torowe na nasypach i w wykopie z wiaduktami i mostami. Tej zimy ruszę z posad moje zbiory. Bo faktycznie życia zabraknie.
miki
Kontakt:

Remont kolejnego segmentu praktycznie zakończony. Pędnia leży, słupki, znaczki itepe. Zostają detale - słupek(ew słupki - jeszcze nie wiem jak wypadnie) hektometryczny, poprawka kilku drzew, trochę krzaczorów odpicowanie torów. Ale już bliżej niż dalej :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
jakubgol
Kontakt:

Post autor: jakubgol »

miki pisze:Poza tym miały za dużo hmmmmm, nazwijmy to "wpadek" w torowisku
Witaj w klubie :D
Ale to chyba już tak jest, że pierwszy moduł to poligon doświadczalny i trzeba wkalkulować błędy i wpadki.
miki
Kontakt:

A mnie przestały się podobać jakiś rok temu i dlatego poszły pod .....nóż, łopatę czy co tam...to typowe dzieci błędów wieku wczesnego :mrgreen: Poza tym miały za dużo hmmmmm, nazwijmy to "wpadek" w torowisku
Awatar użytkownika
Witek M.
Kontakt:

Post autor: Witek M. »

:shock: Może się nie znam, ale mnie oba moduły się podobają jednakowo.
jakubgol
Kontakt:

Post autor: jakubgol »

Tak na boczku tylko napiszę - wspaniale współgra zieleń makiety z zielenią naturalną-pierwsze dwie fotki-cudnie!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Makieta Modułowa”