Nie mam zbytnio wiedzy co do elektroniki a znając zycie i moje szczęście to spaliłbym kamerkę

Więc pozostanę przy bateryjkach.
No chyba że ktoś ma ochotę coś takiego stworzyć to kupię jak co.
Moderator: mod-Elektryka i DCC
Od czego są kondensatory....?Slawek77 pisze:Z torów nie ma co brać zasilania bo jak wiemy przy brudnym torowisku kamera będzie się wyłączać.
Masz w awatarze Virtual Reality ;-)wicy pisze:Chyba, że dojdzie do tego technologia 3D, obraz z gogli, dźwięk surround i fotel z feedbackiem
Miałem okazję przetestować sterowanie na odległość. Makieta zobrazowana na 3 kamerach, sterowanie via android z21. Sama zabawa jako ciekawostka bardzo fajna i intrygująca jako nowość i możliwość wykorzystania wifi, lan i www.Niejeden pisze:Wieszczę, że za kilka kolejnych lat nastąpi całkowita witrualizacja makiet - jeśli obraz generowany komputerowo osiągnie taką jakość, że przestanie być rozróżnialny od obrazu z kamery to można będzie makiet fizycznie nie budować w ogóle
Świat pędzi do przodu:Żukow pisze:Wieszczę, że spotkania przy makiecie mają pewne stałe punkty programu, których się do świata wirtualnego przenieść nie da
Wieszczę, że spotkania przy makiecie mają pewne stałe punkty programu, których się do świata wirtualnego przenieść nie daNiejeden pisze: Wieszczę, że za kilka kolejnych lat nastąpi całkowita witrualizacja makiet - jeśli obraz generowany komputerowo osiągnie taką jakość, że przestanie być rozróżnialny od obrazu z kamery to można będzie makiet fizycznie nie budować w ogóle
A więc stało się......Slawek77 pisze:Jak ma ktoś ochotę pobawić się dziś około 19stej to zapraszam na pw.
Ustawię kilka kamer na makiecie, tak żeby była widoczna cała makieta.
Z pewnością cała armia chińskich hackerów tylko czeka na to aż Sławek otworzy port i puści kolejkęArturSchŁ pisze:Zwłaszcza, jak ktoś z zewnątrz, przejmie Ci lokomotywę i doprowadzi do kolizji.
Zwłaszcza, jak ktoś z zewnątrz, przejmie Ci lokomotywę i doprowadzi do kolizji.Slawek77 pisze:... tak by szło sterować lokomotywami zewnątrz sieci, (...) to będzie fajna zabawa
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość