Tillig - problemy z jakością

FABRYCZNY tabor TT : czyli testy, porównania, dyskusje, przeróbki itp.

Moderator: mod-Tabor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
piottrw
Kontakt:

Re: Tillig - problemy z jakością

Post autor: piottrw »

:shock: dalej nie wiem co jest nie tak. Teź się nad nim.zastanawiam i dalej nie wiem.co jest nie tak. Co jest w nim SF?
JarUs
Kontakt:

Post autor: JarUs »

piotrek092 pisze:Nikt nie narzeka, powtarzam dalej swoja tezę -jak robić coś to robić dobrze .Wagon generalnie jest OK,ale i to jedno ale- napisał pTomasz .Dla mnie są to ważne elementy na które zwracam uwagę ,innym to może nie przeszkadzać.Widocznie mam bardziej wymagające podejście do modeli ,ich oznaczeń ,wykonania i zgodności z oryginałem i tyle w tym temacie. /dyskusja nt EU/EP-05/pozdr kolegów forumowiczów.Mimo to zachęcam do zakupu serii eilzugów PKP ;)
czyli: "Pan się nie martwi, będzie pan zadowolony" :lol:
piotrek092 pisze:Czyli znowu jest bo jest, mata polaczki wagonik w 4ep,myślę że taki babol u Niemców by nie przeszedł/A może to będzie to biały kruk / :D
Czy możesz rozwinąć swoją myśl, a w szczególności: "taki babol u Niemców by nie przeszedł" ... a jakiś konkret, szczegół ?? ?? ??
cichonęk
Kontakt:

Post autor: cichonęk »

Witam, bardzo chętnie poznałbym właśnie owe "ale" sam lubię modele jak najbardziej zbliżone do oryginału i chętnie bym się dowiedział o różnych szczegółach (oczywiście oprócz oznaczenia Bix - dotyczącego wagonów z przejściami nożycowymi) - pozdrawiam
piotrek092
Kontakt:

Post autor: piotrek092 »

Nikt nie narzeka, powtarzam dalej swoja tezę -jak robić coś to robić dobrze .Wagon generalnie jest OK,ale i to jedno ale- napisał pTomasz .Dla mnie są to ważne elementy na które zwracam uwagę ,innym to może nie przeszkadzać.Widocznie mam bardziej wymagające podejście do modeli ,ich oznaczeń ,wykonania i zgodności z oryginałem i tyle w tym temacie. /dyskusja nt EU/EP-05/pozdr kolegów forumowiczów.Mimo to zachęcam do zakupu serii eilzugów PKP ;)
Awatar użytkownika
piottrw
Kontakt:

No to.nie wiem na co akurat w tym.wagonie mroźna narzekać. Na to źe jest dobry? ;)
Narzekać moźna na wycierające się srebrne ramki okien w br280 i na listwach na br218, czy na skrzywiające się gniazda na sprzęgi w br 220 i br221. Dość głośne silniki w porównaniu z piko, spadające po czasie gumki na kołach. Szybciej łapiące brud blaszki prądowe niż piko, nie pasujące elementy dodatkowe, słaba jakość spoin przyklejonych elementów jak wentylatory w br220 itp itd cdn.
Ale i tak je ubię :P
JarUs
Kontakt:

Post autor: JarUs »

piotrek092 pisze:Prawie sobie odpowiedziałeś na swoje pytania ;)
Może, jakiś konkret, bo zamierzam kupić http://www.hobby-shop.cz/pl/katalog/35/ ... 3333-11%29
Co z tym wagonem jest nie tak ?? ?? ??
Była jakaś różnica między epoką :arrow: późny Gomułka :arrow: wczesny Gierek ?? ?? ??
piotrek092
Kontakt:

Prawie sobie odpowiedziałeś na swoje pytania ;)
Awatar użytkownika
piottrw
Kontakt:

Tomasz Czapik pisze:Nieco inny wymiar jakości, ale chyba pasuje do tematu.
Tillig 13333 - wagon osobowy Bix
Jest to to totalne SF.
Tillig poszedł po najmniejszej linii oporu, i powtórzył malowania wydanego kiedyś eilzuga z IIIc - dodając jedynie numer UIC. Cud, że w ogóle usunął numer wagonu 19813 - z epoki IIIc.
Ale co jest nie tak.Z malowaniem? Zły odcień opisy na ostoi?. Ep IIIc różni się w zasadzie od IV opisem. Kolor chyba ten sam.
piotrek092
Kontakt:

Czyli znowu jest bo jest, mata polaczki wagonik w 4ep,myślę że taki babol u Niemców by nie przeszedł/A może to będzie to biały kruk / :D
Tomasz Czapik
Kontakt:

Post autor: Tomasz Czapik »

Nieco inny wymiar jakości, ale chyba pasuje do tematu.
Tillig 13333 - wagon osobowy Bix
Jest to to totalne SF.
Tillig poszedł po najmniejszej linii oporu, i powtórzył malowania wydanego kiedyś eilzuga z IIIc - dodając jedynie numer UIC. Cud, że w ogóle usunął numer wagonu 19813 - z epoki IIIc.
Awatar użytkownika
krzysztof
Kontakt:

Post autor: krzysztof »

womo pisze:No to żeby nie było tylko na Tilliga
Heris /.../ Nie polecam tego /.../ Na żywo wygląda gorzej niż na zdjęciach ...
ja nie polecam w ogóle tej marki - mam jeden zestaw, bauzugwagen Villach. mam bo mam. żadne Heris`y widziane przeze mnie "live" w Spielemax`ach nie były niczym dobrym. zrestą nawet przeceny do 24 euro za set 2 wagonów o czymś mogą mówić.
Awatar użytkownika
Borczy
Kontakt:

Post autor: Borczy »

golab pisze:Spie...lili i ktoś postanowił zamiast wywalić całą produkcję dołożyć auta i sprzedać jako "exclusive" ...
Hahahahahaha, exclusive :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
golab
Kontakt:

Post autor: golab »

Spie...lili i ktoś postanowił zamiast wywalić całą produkcję dołożyć auta i sprzedać jako "exclusive" ...
Awatar użytkownika
womo
Kontakt:

Post autor: womo »

No właśnie kosztuje a jakość ...
Też w pierwszym wagonie po lewej pod przednimi kołami dziwnie układa się cień, chyba na darmo one tam nie stoją ...
Jak stoją na nich auta to tego nie widać. Tylko, że miałem koncepcję, że u mnie będzie trwał rozładunek i połowa składu będzie już bez aut ...

Ot tak tylko ostrzeżenie, aby ktoś się nie zdenerwował :roll:

ObrazekObrazek
piotrek092
Kontakt:

A te dla odmiany są wygięte w łuk ,klasyczny banan.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tabor”