Skład kontenerów

Dyskusja, o naszych makietach, dioramach itd.

Moderator: mod-Makieta

wkwast
Kontakt:

Re: Skład kontenerów

Post autor: wkwast »

Suwnice już zamówiłem a.co do placu będę kombinować i.szukać w necie dzieki za pomoc i nie jestem żadnym trollem.... Nie wiem po co takie określenie trochę to słabe bo w końcu forum.Jest po to żeby pytać i dostawać odpowiedzi... Jestem na innym forum o innej tematyce zadawalem setki pytań i.Nikt mnie nigdy nie nazwał trollem albo że jetsem jakiś głupi czy coś ....
Kedar
Kontakt:

Post autor: Kedar »

Kontenerów generalnie nie przechowuje się w magazynach, bo po co? W końcu większość z nich to zamknięte szczelnie (lub trochę mniej) pudełka.

Kontenery składuje się na placach, gdzie oczekując na dalszy transport (statki, pociągi, samochody) stoją spiętrzone maksymalnie po trzy jeden na drugim, jeśli należą do jednej partii wysyłkowej i są ułożone w kolejności wyjazdu, to mogą być jeden przy drugim (dłuższymi bokami). Odległości między kontenerami w przypadku przekładania ich na placu ładowarkami z wysięgnikiem muszą być takie, aby spokojnie ładowarka podjechała i manewrowała z kontenerem (ładowarki podjeżdżają od strony dłuższego boku). Jeśli wykorzystywane są same suwnice, odległości między nimi mogą znacznie się zredukować. U mnie w pracy trochę kontenerów jest składowanych, niestety, terminal kontenerowy to inne nabrzeże, ale mogę wykonać Ci jutro kilka zdjęć jak wygląda transport w porcie.

Kupić to raczej nie kupisz tego w skali, bo jak? Po prostu wykonaj plac składowy asfaltowy (metody wykonania dróg są opisane na każdym forum), jeśli chcesz na upartego kupować, chyba GPM ma płyty placu składowego wycinane laserowo w naszej skali.

Kolejna sprawa, WYSZUKIWANIE W INTERNECIE. Wpisz hasła jak "terminal kontenerowy" "skład kontenerów" "przeładunek kontenerów", potem poszukaj z dodaniem tagów "TT" lub"makieta". Spróbuj też tego samego tłumacząc na j. niemiecki, czy angielski.
Na poprzednim forum zostałeś uznany za trolla, za zadawanie trywialnych pytań, na które odpowiedź można znaleźć bez problemu w kilka minut przeglądając działy forum.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

wkwast pisze:... gdzie można kupic
Jak na razie to nigdzie.
wkwast pisze:jak można zrobić ?
Zebrać z sieci kilka fotek, sklecić skrzynkę, pomalować, zrobić plac przeładunkowy, tor, drogę dojazdową, może jeszcze coś co tobie wejdzie w oko.
Przydałby się jakiś Clark albo suwnica do przeładunku.
Ot i cała filozofia.
:mrgreen:
wkwast
Kontakt:

Nooo gdzie można kupic lub jak można zrobić ?
Awatar użytkownika
miano
Kontakt:

Post autor: miano »

wkwast
Kontakt:

Nieee ;D chodzi mi bardziej o magazyn kontenerów ;D sory za złe sprecyzowanie
wkwast
Kontakt:

Skład kontenerów

Panowie czy gdzieś w skali tt jest skład kontenerów ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Makieta”