Added in 1 minute 13 seconds:
Jak się wszyscy chwalą

Moderator: mod-Moja TT
Nie domonizujmy PKP. W. Niemczech RFN I NRD jeździł tabor taki sam jak w. Polsce i pociągi miały podobne przeznaczenie. Były pośpieszne osobowe lokalne itp itd towarowe i mieszane. Niżej fotki z Bawarii okolice Erbendorf pocz.. lat 70. Oczywiście pociągi wg słów kolegi towarowe?. Zwykłe lokalne składy żeby ludzie do pracy i na zakupy dojechali.Tomasz Czapik pisze:Taki Pwgs41 jeździł jak najbardziej w pociągach towarowych, tylko w Niemczech. Ten typ, jak wskazuje litera "g - guter - towarowy", był właśnie tak pomyślany. Tylko w Polsce wagon był tak dobry, na tle innych brankardów, że został zaliczony do służby w pociągach pasażerskich.
Takie wagony na pewno służyły przynajmniej do końca lat 70tych.
Tia - oczywista oczywistośćMaciej pisze:Bagażowe raczej w towarowych na PKP nie latałyto jasne. Gdzieś na stronie Drehscheibe wczoraj mignął mi ten wagon z ....piętrusami :-) rok 1979.
Bagażowe raczej w towarowych na PKP nie lataływojtek_ pisze:Bagażowy, więc w pasażerskich. Ja mam lepsze pytanie: czy dożyły ep.IVa?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości