Badanie zainteresowania modułami
Moderator: mod-Makieta Modułowa
- darg
- Kontakt:
Re: Badanie zainteresowania modułami
cze
Zgodnie z tematem - też jestem zainteresowany modułami.
Chętnie kupiłbym też pocięte pasy sklejki,np. kilka długości; kilka szerokości i grubości np. po 5-10 zł/szt. Obecnie trzeba kupić cały arkusz i dać pociąć i reszta leży... .
cze
Zgodnie z tematem - też jestem zainteresowany modułami.
Chętnie kupiłbym też pocięte pasy sklejki,np. kilka długości; kilka szerokości i grubości np. po 5-10 zł/szt. Obecnie trzeba kupić cały arkusz i dać pociąć i reszta leży... .
cze
- Scio
- Kontakt:
Również na pięcioboku jest więcej miejsca, a wygląda lepiej niż moduł z zaokrąglonym bokiem.
w zał. szablon do mojego modułu
w zał. szablon do mojego modułu
- AgX
- Kontakt:
Może i z tym wielokątem przesadziłem. Na trapezie może być trochę mało miejsca na otoczenie. Za to trapez jest prostszy w wykonaniu i w późniejszym skręcaniu, a pewnie większość skrzynek będą kupować początkujący.

Można by zrobić ładny łuczek z płyty HDF 3mm. Trzeba by jeszcze trochę posiedzieć nad konstrukcją i wszystko sprawdzić.

Chciałem zrobić bok +2cm, a dla chcących +0cm, ale jak pooglądałem fotki to czasami wzgórza mają +8 - +10cm i pewnie każy będzie chciał inaczej.

Można by zrobić ładny łuczek z płyty HDF 3mm. Trzeba by jeszcze trochę posiedzieć nad konstrukcją i wszystko sprawdzić.

Chciałem zrobić bok +2cm, a dla chcących +0cm, ale jak pooglądałem fotki to czasami wzgórza mają +8 - +10cm i pewnie każy będzie chciał inaczej.
- aviaTTor
- Kontakt:
Wyzsze boki to nie profile czolowe takze mozna uksztaltowac zarys terenu wyrzynarka pomysl dobry jestem za
- wicy
- Kontakt:
To chyba nie najlepszy pomysł. Czoło nie będzie pasowało do innych sTTandardowych modułów i konieczna będzie przejściówka. Chyba że to chwyt marketingowy....AgX pisze:Boki podniesione o 2cm aby można było kształtować teren.

- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
A jeszcze ładniej wygląda gdy zewnętrzna krawędź jest łukiem.
- Misiek
- Kontakt:
Warto się "męczyć" z trzyczęściowym długim bokiem? Dlaczego pojedynczy moduł nie może być zwykłym trapezem?
Tylko w skrajnych przypadkach, odległość toru od krawędzi jest niebezpiecznie mała.
Tylko w skrajnych przypadkach, odległość toru od krawędzi jest niebezpiecznie mała.
- AgX
- Kontakt:
Moja wizja modułu łukowego.

Boki podniesione o 2cm aby można było kształtować teren. Przy łączeniu potrójnego boku powstanie szpara do zaszpachlowania lub w ostateczności oklejenia czarną taśmą.
Takie rozwiązanie ma dwie zalety: skrzynki są takie same więc można transportować trzy w stosie, do tego całkiem ładnie powinny wyglądać po zestawieniu.

Cena jakieś 80zł.
Proszę o uwagi, pomysły na prostsze rozwiązania.

Boki podniesione o 2cm aby można było kształtować teren. Przy łączeniu potrójnego boku powstanie szpara do zaszpachlowania lub w ostateczności oklejenia czarną taśmą.
Takie rozwiązanie ma dwie zalety: skrzynki są takie same więc można transportować trzy w stosie, do tego całkiem ładnie powinny wyglądać po zestawieniu.

Cena jakieś 80zł.
Proszę o uwagi, pomysły na prostsze rozwiązania.
- AgX
- Kontakt:
Święta, sylwester i trochę czasu mało na projektowanie. Do początku stycznia przedstawię mój pomysł na moduł łukowy. Jak zostanie zaakceptowany przez kol. aviaTTor'a to w połowie stycznia zacznę produkcję plus ze 3-4 dwutorowe proste i jeden jednotorowy. Proste moduły powędrują na giełdę.
- aviaTTor
- Kontakt:
Interesują mnie skrzynki jednotorowe z łukiem 1500mm aby uzyskać kąt 90 stopni powinno być trzy skrzynki.
- wojtek_
- Kontakt:
Przestan! Poprostu traktuj klientow w taki sposob, w jaki sam chcialbys byc traktowany.AgX pisze:Nasz klient - nasz Pan. Pierwszy raz oferuję swoje usługi, zobaczymy jak to wyjdzie, z czasem sami zweryfikujecie i wydacie ocenę.
Pzdr
Wj
- AgX
- Kontakt:
Na razie to była pierwsza partia na nasze potrzeby pracowni w Łapach. Mam 2-tor, 1-tor, moduły pod stacje, moduł przejściowy ze stacji na profil sTTandardowy i mały trójkąt na potrzeby odgałęzienia 1-torowego.aviaTTor pisze:A czy przewidujesz moduły łukowe bo byłbym takimi zainteresowany
Moduł łukowy da się wykonać, kwestia opracowania konstrukcji. Rysunki i programy pod maszynę, jak wiadomo co ma wyjść idą już z górki. Można iść po całości i boki zrobić po łuku, albo na łatwiznę i moduł wykonać w kształcie pięciokąta.
1-tor czy 2-tor Cię interesuje, i jaki kąt?
Chcąc nie chcąc na magazyn coś się zbierze by wykorzystać całe arkusze sklejki. Jak będzie zainteresowanie to chodliwe moduły mogę trzymać. Wystarczy mi sprzedaż na poziomie kilku skrzynek/mc. Wszystkie elementy modułu wykonane ze sklejki 12mm, jedynie "blaty" stacji 6mm aby zaoszczędzić na wadze. Moja łazienkowa wagawojtek_ pisze:Pierwsze primo czy to bedzie produkcja ad hoc czy na magazyn? Jesli opcja nr 1 podaj parametry materialow, cene, czas realizacji uslugi. Poprosc admina o przypiecie ogloszenia i aktualnosc danych kontaktowych. A i ten dbaj o klientow.

Nasz klient - nasz Pan

- wojtek_
- Kontakt:
Pierwsze primo czy to bedzie produkcja ad hoc czy na magazyn? Jesli opcja nr 1 podaj parametry materialow, cene, czas realizacji uslugi. Poprosc admina o przypiecie ogloszenia i aktualnosc danych kontaktowych. A i ten dbaj o klientow. Powodzenia!
Pzdr wj
Pzdr wj
- aviaTTor
- Kontakt:
A czy przewidujesz moduły łukowe bo byłbym takimi zainteresowany 

- AgX
- Kontakt:
W poprzednim roku płaciliśmy 90zł + przesyłka. Myślałem coś między 70zł a 90zł. Załóżmy że za moduł dwutorowy 90cm, ze sklejki 12mm będzie 80zł. Jako że kasa ma iść na Bartka hobby, będzie możliwość wymiany barterowej.