Tak to wygląda od strony początku podjazdu do spirali: Perony mają długości 150, 160, 160cm. Powinno wystarczyć...

Moderator: mod-Makieta
Słucham różnej muzy, ale tego nie znałem...womo pisze:Zawsze jak słyszę o tych płasko i górkach to od razu kojarzy mi się ta piosenka![]()
![]()
https://www.youtube.com/watch?v=Wm7KI1oNVxw
Zgadza się, jest płasko. Niestety, nie mam na to pomysła...ArturSchŁ pisze:Ale cały czas PŁASKO.Cała prawa część, wraz z wachlarzem, płasko jak deska do prasowania.
Może byś coś puścił dołem, coś górąJakiś tor nad innym po moście kratownicowym...
Jak najbardziej, na całej długości makiety. Dobry pomysł z kolejnością wykonywanych robótSlawek77 pisze:Projekt 3d robi wrażenie a co dopiero jak będzie już gotowy.
Jeśli mogę doradzić, to jak masz w planach tła to proponuję zrobić je przed aranżacją bo łatwiej wtedy wkomponować szczegóły na makiecie.
Dołożonewomo pisze:Więcej torówdaraśekp pisze: ... no i ogólnie, co jeszcze można zmienić...![]()
Więcej torówdaraśekp pisze: ... no i ogólnie, co jeszcze można zmienić...![]()
Tam jest kaloryfer...wicy pisze:W górnym prawym rogu sporo miejsca się marnuje.
Ja bym jeszcze puścił zewnętrzny z prawej tor łukiem i połączył z zewnętrznym górnym
Jak najbardziej liczę się z tym, że przy układaniu wyjdą babole...womo pisze:Zrób plan poglądowy. Czyli co gdzie ale mniej więcej.
Inaczej to wygląda na planie inaczej na żywo zwłaszcza przy tak dużej ilości miejsca![]()
Zobacz u mnie stacje. To jest 60 cm szerokości i perony na początku miały mieć po 280 cm a z różnych powodów zmiejszyły się do 220 cm. Z całą resztą jestem w ...
Plan sobie ale przy budowie i układaniu torów wychodzą różne rzeczy.
Jak mawia Mariusz zacznij układać tory i dopiero decyduj
Niestety, moduł będzie. W takim wypadku, nie wiem, czy jeszcze potrzebny jest trapez przed wjazdem...miano pisze:Szopa w lepszym położeniu, ewentualnie można ją lekko obrócić dla lepszej widoczności. Czyli jednak moduł pętli.
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość