Dziękuję - to miłeZbyszek Zajner pisze:Przyjemnie się jechało. Super pomysł. Dzięki za trud włożony w nakręcenie takiego filmiku.

Moderator: mod-Kolej w skali 1:1
Dziękuję - to miłeZbyszek Zajner pisze:Przyjemnie się jechało. Super pomysł. Dzięki za trud włożony w nakręcenie takiego filmiku.
Na razie ma być zrobiona na potrzeby zapewnienia dojazdu do Ostrołęki podczas remontu linii Tłuszcz - Ostrołęka.skorpionek81 pisze:Według mapki wielce urokliwa linia Małkinia- Ostrów Maz - Ostrołęka ma być zlikwidowana a ja mam informacje że ma być rewitalizowana. Do tej pory była utrzymywana w stanie przejezdności
Wiadomo że było wiele, ale jednak idą w jakimś kierunku. Widziałem* mapkę z 1992r. gdzie zapowiadano elektryfikacje całych linii: Wągrowiec - Sulechów (1996-200), Zbąszynek - Leszno (1995), Forst - Żagań - Głogów - Leszno - Krotoszyn (1993). Dziś to budzi u nas lekki uśmiech, ale widać przez to jak zmieniło się myślenie przez 20 lat. Trzeba mieć nadzieję że nie uda im się, tak jak z elektryfikacją;) Swoją drogą, nie potrafię ogarnąć wyprawy "kiblem" do Wolsztyna, to przekracza możliwości mojej wyobraźni.Mariusz pisze:Odetchnąłem z ulgą, moja linia zostaje.
A tak na serio, to takich mapek było już wiele i nijak to wszystko się miało do rzeczywistości
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość