[EOT]
Moderator: mod-Ogółem
.... właśnie to miałem na myśligolab pisze:Z całym szacunkiem, ale nie nam o tym decydować, tylko wykonawcy projektu. To on ustala czy chce ponosić ryzyko, czy zbiera zaliczki, a my albo się zgodzimy i zamówimy, albo nie ...
A umowy dżentelmeńskie są dla dżentelmenów.
Amengolab pisze:A umowy dżentelmeńskie są dla dżentelmenów.
Nie popieram pobierania"zaliczek". To się kłoci z zasadą gentelmen’s agreement ("projekty" i deklaracje zakupu na FTT - to publiczne umowy dżentelmeńskie).jafrap pisze:Popieram.TTygrysek_P-ń pisze:Dlatego powinny być pobierane zaliczki w połowie wysokości ceny.
Popieram.TTygrysek_P-ń pisze:Dlatego powinny być pobierane zaliczki w połowie wysokości ceny. W przypadku rezygnacji powinny przepadać tak jak to ma miejsce z rezerwacją np. noclegów na wczasy.
Bzdura - zamawiam i płacę, a tym samym godzę się na warunki pewnej umowywicy pisze:...wydaje mi się, rezygnacje są jak najbardziej usprawiedliwione i przewidziane przez autora.
Zanim rzucisz oskarżenie i zaczniesz publicznie linczować przeczytaj uważnie wątek ws. lokomotyw. Bo przy takim postawieniu sprawy:Maciej pisze:Proponuję ujawnić publicznie nicki czy nazwiska osób które oszukały Krzyśka
To są niepoważni ludzie bez honoru
![]()
wydaje mi się, rezygnacje są jak najbardziej usprawiedliwione i przewidziane przez autora. Z tego co widzę rezygnanci nie zobowiązywali się do odbioru w I turze.Osoby, których zamówienia będą realizowane w drugim rzucie, będą mogły podjąć ostateczną decyzję (np. rezygnacja) po imprezie w Sopocie, bo dopiero wówczas przystąpimy do produkcji. Czyli mówiąc bardziej obrazowo - mają ten komfort, że zobaczą jak wygląda gotowy model )
Nie ukrywam, że korzystam z tego.KrzyszTTof pisze:Osoby, których zamówienia będą realizowane w drugim rzucie, będą mogły podjąć ostateczną decyzję (np. rezygnacja) po imprezie w Sopocie, bo dopiero wówczas przystąpimy do produkcji. Czyli mówiąc bardziej obrazowo - mają ten komfort, że zobaczą jak wygląda gotowy model )
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość