A co do loka, to Kuhn,owska była o ponad 300 zł. tańsza. Całość kosztowała mnie tylko niewiele więcej jak loka Tilliga /bez dekoderów/. Przy zakupie kierowałem się rozsądkiem i poszedłem na skróty.
Jak rozwiązać problem?
Moderator: mod-Tabor
- Alteo
Re: Jak rozwiązać problem?
Problem rozwiązałem w ten sposób, że lokomotywa ze składem połączona jest sprzęgami Kuhn,a.
Są one trochę dłuższe od tilligowskich. Push-pull może jeździć. Bardzo ładnie się prezentuje.
A co do loka, to Kuhn,owska była o ponad 300 zł. tańsza. Całość kosztowała mnie tylko niewiele więcej jak loka Tilliga /bez dekoderów/. Przy zakupie kierowałem się rozsądkiem i poszedłem na skróty.

Ostatnio zmieniony 21 kwie 2015, 19:33 przez Alteo, łącznie zmieniany 1 raz.
- piottrw
- Kontakt:
Może dać starsze sprzęgi tzw oczkowe. Przy nich zostaje kilka mm odstępu. Może starczy.
- Witek M.
- Kontakt:
Zaprzestać używania tramwajowych łuków i po kłopocie.Alteo pisze:[...] Może ktoś podpowie jak rozwiązać problem bez ingerencji w tabor [...]
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2015, 10:39 przez Witek M., łącznie zmieniany 1 raz.
-
marcin r
- Kontakt:
Tillig wypuscil do tego seta wagonow specjalnie loka 02393E
- Alteo
Jak rozwiązać problem?
Kupiłem zestaw 01618E oraz lokę 31200. Wagony Tilliga , loka Kuehna i jest problem ze zbyt krótkimi sprzęgami pomiędzy nimi - wyłącznie na łukach. PIKO rozwiązało ten problem /łączenia z innym taborem przez adapter/ a Kuehn. Może ktoś podpowie jak rozwiązać problem bez ingerencji w tabor / ewentualne skracanie zderzaków/.