Czy tu jest pętla?
Moderator: mod-Elektryka i DCC
- womo
- Kontakt:
Re: Czy tu jest pętla?
Pętli nie ma. Najpewniej dostaje zwarcia na zwrotnicach. Albo źle połączyłeś całość i gdzieś masz w jednym miejscu plus spiety z minusem lub odwrotnie. Ja bym szukał w kablach. Bo jak jeździło to musi jeździć. Ja w analog miałem odwrotnie plus i minus aby jeździły w przeciwnych kierunkach. A potem połączyłem z błędem właśnie plus z minusem i tez było zwarcie w cyfrowym sterowaniu jak wjeżdżała lokal na odcinek izolowany ...
-
- Kontakt:
Re: Czy tu jest pętla?
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2015, 12:12 przez PiasTT, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Czy tu jest pętla?
Wybudowałem kiedyś układ, który sprowadza się do takiego schematu. Dwie pętle zasilane analogowo z dwóch zasilaczy, odizolowane pomiędzy zwrotnicami.
Jakoś to hulało, aż zachciało mi się cyfry.
Połączyłem razem oba obwody, podłączyłem centralkę i ... zaczęły się spięcia. Patrzę na ten schemat i nie widzę tutaj pętli. A może ....?
I druga sprawa. Chciałbym podłączyć dwie centralki. Poradźcie jak podzielić na dwa obwody. Czy tak jak było w analogu i lepszy byłby inny podział?
Jakoś to hulało, aż zachciało mi się cyfry.

I druga sprawa. Chciałbym podłączyć dwie centralki. Poradźcie jak podzielić na dwa obwody. Czy tak jak było w analogu i lepszy byłby inny podział?