Może odcinki izolowane przydadzą Ci się w przyszłości do samoczynnego hamowania lub innej automatyki w DCC (przejazdy automatyczne wielu składów z programu PC).
Moderator: mod-Porady i techniki modelarskie
Może w multimausie tak . W z21 masz dostęp do dwóch ekranów za pomocą szybko przełączanych zakładek i nie ma problemu z obsługą. Jeśli masz np. dwa smatfony - jednym sterujesz taborem, drugim akcesoriami - odpada robienie pulpitu do akcesoriów, a obsługa jest wtedy bardzo wygodna.womo pisze:Kiedyś pobawiłem się w sklepie multimausem z podpiętymi zwrotnicami![]()
Jak jeździłem jedną lokomotywą to było ok, jak uruchomiłem 3 to już nie było czasu na zwalnianie i jednoczesne przełączanie (może dlatego, że w H0 wszystko jest większe)
Zależy jaką masz makietę. Jak małą to tak, jeśli będziesz jeździł jedną loką, jak dużą to daj sobie spokój. Lepiej przełączać zwrotnice z innego pulpitu.
Oczywiście Multimaus - możesz sterować i pociągami, i rozjazdami bez dodatkowego pudła (PC).Petuszka pisze:... co jest lepsze do zabawy
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość