SM42, SP42 informacje i galeria

UniqueModelFactory - www.eaos.pl

Moderator: mod-Tabor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dejww
Kontakt:

Re: SM42, SP42 informacje i galeria

Post autor: dejww »

Ja nie szukam żadnej wymówki i z niecierpliwością czekam na swoją Stoneczkę tak że nie odbierz mnie źle. :) :).Poświęciliście im dużo pracy, czasu, cierpliwości itp. Tego już nikt tak naprawdę nie liczy a to jest najcenniejsze.
Ostatnio zmieniony 15 gru 2014, 12:15 przez dejww, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ranger
Kontakt:

Post autor: Ranger »

Wątek sam już się wyczyścił. Posty miały autodestrukcję. Kolega agrest tego nie zauważył.
Kolego dejww, ja pisałem do kol. markoma.
Fotki były na szybko aby pokazać zamawiającym, że temat nie utknął i coś się dzieje.
Wyszło na odwrót jak zawsze :/
Jeśli więc ktokolwiek z was, zamawiających nie chce kupić lokomotywy może to po prostu powiedzieć. Nie ma co na siłę szukać wymówki.
JarUs
Kontakt:

Post autor: JarUs »

"Dżentelmeni o pieniądzach publicznie nie rozmawiają" 8)
agrest12 pisze: Podsumowując ....
Oj tam! Oj tam! To tylko jedne zdjęcie, a wyciągnąłeś najcięższe działa. :D Chyba nie chcesz pod Rangerem ogniska podpalić ?? Czasy inkwizycji dawno za nami 8) Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi 8)
Pozdrawiam
jafrap
Kontakt:

Post autor: jafrap »

markom pisze:A już myślałem, że dekodery MX630 pojawią się gratis !!
Taka mała rekompensata za obsuwę :)
Ale nie, za nie trzeba też dopłacić :/
Nie żal się, że producent zrobił inaczej niż ty myślałeś. Uważaj bo cię objadą. Kwestia kasy kwestia drażliwa. Zresztą wcale się nie dziwię. Kolega Konnrad wypruwa flaki abyśta stonki mieli i by jednoczenie na chleb dorobić. Ja tam mu kibicuję bo ładne rzeczy robi i z pożytkiem dla modelarzy. Trzeba to doceniać, a nie użalać się o dychę w tę czy we wtę.... Gdyby nie on to można by jedynie pomarzyć o stonkach w tej jakości w skali TT.
Ostatnio zmieniony 15 gru 2014, 08:42 przez jafrap, łącznie zmieniany 11 razy.
agrest12

Post autor: agrest12 »

Witam
Ranger napisał/a:
"Jesli jestescie na tyle utwierdzeni w przkonaniu, ze fotka z perspektywy pokazuje realny wyglad to gratulacje. Zrobilem SM42 PKP Cago dla jaj bo zabraklo kasy na "male r".
Niestety ale PKP Cargo chcieli za ta literke za duzo.

Autodestr bo to taki zart. Prosze admina o wyczyszczenie watku z podejrzliwych postow :@ "

i jeszcze:
Ranger pisze:Drugi raz prosze o wyczyszczenie watku.
Prosze zostawic foto ze stonka gdzie widac R, usunac "balwanki" i wyczyscic watek.
Pozdrawiam
Zatem jeżeli jesteś człowiekiem któremu los forum nie jest obojętny nie nawołuj do czyszczenia wątku ponieważ nie został naruszony/złamany żaden z podpunktów od 2.1 do 2.8 paragrafu 2 FTT.
Myślę że w toku wynikłej dyskusji nazywanie "Nas" "bałwankami" może zostać odebrane jako naruszenie reg.FTT par. 2 podpunkt 2.2. ( Widocznie kolega Markom tak to odebrał ).
Według mnie wystawiając jakikolwiek przedmiot na sprzedaż bądz to w dziale giełda lub/i jako manufaktura należałoby poczytać lub zapoznać się tutaj a dokładniej co napisał Artur w tym akapicie:
" UWAGA NA SZCZEGÓŁY
Dopiero po wykonaniu zdjęcia zaczynamy dostrzegać nasze błędy: a to kółko nie stoi na torze, a to jakieś paprochy leżą na fotografowanym obiekcie, a to coś jest przekrzywione.
Zanim umieścicie zdjęcie na forum, sprawdźcie krytycznym okiem czy nie popełniliście błędu i czy TO co chcieliście na nim pokazać, jest rzeczywiście widoczne."

Podsumowując jeżeli chcemy aby dany post wygasł włączamy Autodest. i tyle . W tym przypadku Moderator nie powinien ( nie może ....wszystko da sie zrobić :mrgreen: ) usuwać powyższych zgodnie z paragrafem 5 wraz ze wszystkimi podpunktami od 1 do 4 , ponieważ nie nastąpiło żadne naruszenie w/w podpunktów paragrafu 5 FTT.
Na koniec zgodnie z pkt. 19 wszystko co zostało napisane powyżej nie MOŻE być usunięte/ skasowane , ponieważ nie narusza prawa obowiązującego w Polsce.
To na tyle jeżeli chodzi o kwestie regulaminu FTT.
markom pisze:
Ranger pisze:Wszyscy by chcieli za darmo. ..
Nie wszyscy !!
I nie za darmo !!
Za 1250 zł !!
A już byłem gotów pomyśleć, że uderzyłeś się w pierś i w ramach zadośćuczynienia za obsuwę dorzucasz lepciejszy dekoder za free ( tak zresztą odczytałem Twoje zdanie : cyt : "...W zamian za obsuwę w lokomotywach zamiast zwykłych dekoderów jazdy typu ZIMO MX 621, 622 etc pojawią się MX630...". Ani słowa o dopłacie !! ).
Ale gdzie tam, nie przystoi generalnemu dyrektorowi i głównemu konstruktorowi firmy UMF :P
Ranger pisze: Nie ma to jak wdzięczność :?
Taaaa...
Poczytaj tutaj i znajdziesz odpowiedzi na dręczące Cię pytania!
Pozdrawiam.
Jaro
Ostatnio zmieniony 15 gru 2014, 02:56 przez agrest12, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
dejww
Kontakt:

Trzymam Cie za słowo bo być może i skorzystam ze zrobienia następnych modeli ;) ;) ;) Spoko, spoko ja się tak szybko nie obrażam :P :P ;) ;) :) Żarty żartami ale normalne że pewne sprawy są niestety nie zależne od Ciebie ( opóźnienia Tilliga). Najważniejsze że Stoneczki na finiszu :D :D :D
Ostatnio zmieniony 15 gru 2014, 01:35 przez dejww, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Ranger
Kontakt:

Przystoi, kto nie chce ten nie musi płacić 1260zł a 1250zł. Obsuwa była, trochę z mojej winy ale głównie z powodu opieszałości Tilliga w dostawie lokomotyw bazowych. Trudno, tak bywa.
Główny dyrektor/konstruktor może podjąć każdą decyzję. Taki jego przywilej 8)

Wszystkie następne modele zrobię Ci z wielkiem rabatem jak się jeszcze na mnie nie obraziłeś :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 15 gru 2014, 01:09 przez Ranger, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
dejww
Kontakt:

markon dobrze godosz .... Dać Ci więcej wó ... :P :P :P :P :) :) :)
Ostatnio zmieniony 15 gru 2014, 00:33 przez dejww, łącznie zmieniany 2 razy.
markom
Kontakt:

Post autor: markom »

Ranger pisze:Wszyscy by chcieli za darmo. ..
Nie wszyscy !!
I nie za darmo !!
Za 1250 zł !!
A już byłem gotów pomyśleć, że uderzyłeś się w pierś i w ramach zadośćuczynienia za obsuwę dorzucasz lepciejszy dekoder za free ( tak zresztą odczytałem Twoje zdanie : cyt : "...W zamian za obsuwę w lokomotywach zamiast zwykłych dekoderów jazdy typu ZIMO MX 621, 622 etc pojawią się MX630...". Ani słowa o dopłacie !! ).
Ale gdzie tam, nie przystoi generalnemu dyrektorowi i głównemu konstruktorowi firmy UMF :P
Ranger pisze: Nie ma to jak wdzięczność :?
Taaaa...
markom
Kontakt:

JarTTek pisze:
Ranger pisze:Drugi raz prosze o wyczyszczenie watku.
Prosze zostawic foto ze stonka gdzie widac R, usunac "balwanki" i wyczyscic watek.
Pozdrawiam
Dlaczego ?? ;) to dobra lekcja na przyszłość.

Zdjęcia nie zawsze pokazują to co chce się pokazać ;) .

Kiedyś (za czasów komuny) w drugim obiegu były takie pocztówki, że gdy patrzyło się pod różnym kątem to np. "pani mrugała oczkiem". W tym przepadku, zestawiając dwa zdjęcia SM42, to znika (chowa się za chłodnicą) i pojawia się literka R :D
Dobre, bardzo dobre :D :D :D :D :D
Awatar użytkownika
Ranger
Kontakt:

Może i masz racje.
Awatar użytkownika
Ranger
Kontakt:

Wszyscy by chcieli za darmo. Dekodery miały być za 89zł (MX 623), dałem w końcu za 125zł (MX630) podnosząc cenę końcowa o 10zł. Nie ma to jak wdzięczność :?
markom
Kontakt:

Ranger pisze:....
Produkcja lokomotyw zasadniczo dobiegła końca. Trochę się obsunęła ale takie jest życie.
W zamian za obsuwę w lokomotywach zamiast zwykłych dekoderów jazdy typu ZIMO MX 621, 622 etc pojawią się MX630 obsługujące wszystkie funkcje...
A już myślałem, że dekodery MX630 pojawią się gratis !!
Taka mała rekompensata za obsuwę :)
Ale nie, za nie trzeba też dopłacić :/
Dobrze, że ten projekt dobiega końca , to i cena finalna się zatrzyma
Ostatnio zmieniony 14 gru 2014, 16:35 przez markom, łącznie zmieniany 1 raz.
agrest12

Post autor: agrest12 »

Ranger pisze:Jesli jestescie na tyle utwierdzeni w przkonaniu, ze fotka z perspektywy pokazuje realny wyglad to gratulacje. Zrobilem SM42 PKP Cago dla jaj bo zabraklo kasy na "male r".
Niestety ale PKP Cargo chcieli za ta literke za duzo.

Autodestr bo to taki zart. Prosze admina o wyczyszczenie watku z podejrzliwych postow :@
JarTTek pisze:Ja nie wiem, czy warto reklamować ??
Drugiej takiej nie będzie !! To nie tylko rodzynek - powiem więcej - to rarytas !!
Ciekaw jestem, czy z drugiej strony Stonki też jest CAGO ?? ;)
Może EKA ma jeszcze jakieś udokumentowane fotki z babolami PKP Cargo i powstałyby następne modele do rozbudowy składu. :P
Bo jak wiadomo pracownik ZNTK to nie wielbłąd czy kaktus i pić musi! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Sorki ale nie mogłem się powstrzymać :lol: :lol: :D
JarUs
Kontakt:

Post autor: JarUs »

Ja nie wiem, czy warto reklamować ??
Drugiej takiej nie będzie !! To nie tylko rodzynek - powiem więcej - to rarytas !!
Ciekaw jestem, czy z drugiej strony Stonki też jest CAGO ?? ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „UMF”