Myślę że to temat na osobny wątek, zachęcony efektami UPS w mojej T488-P postanowiłem po woli przerabiać loki. Na drugi rzut poszła SM48 z racji, że dużo osób ją posiada pokaże jak to można wykonać.
Płytka oryginalna oczywiście musiała być zdemontowana, jej miejsce zastąpiła płytka mojego projektu

. Co się zmieniło ?
Ano ułożenie wszystkiego, rezystory oraz diody prostownicze poszły na mniejsze dwie płytki na końcach lokomotywy, na górnej powierzchni głównej płytki poszły elementy zasilania UPS (dławik, dioda, rezystor) oraz sam dekoder MX620. Mocowanie płytki musiało być zmodyfikowane z jednej strony na blaszki zaginane do środka z drugie strony wszystko bez zmian. Aby zmieścić kondensator 1000uF musiałem pozbyć się jednej szfugmasy oraz wyciąć trochę mocowania płytki(trochę...). Wszystkie opcje płytki pozostały bez zmian.
Loka jeździ przepięknie , na odcinku testowym gdzie bez UPS-a zatrzymywała się 15-20 razy teraz nawet światło nie mignie
PS: zostawiłem miejsce na głośnik w budzie, a miejsca na płytce jest tyle, że na pewno w przyszłości zmieści się ZIMO MX646