Co to za zestaw?

Prąd i elektronika na makiecie

Moderator: mod-Elektryka i DCC

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
NOVAXIM
Kontakt:

Re: Co to za zestaw?

Post autor: NOVAXIM »

Charakterek pisze:To około 720 zł za zestaw minimum 3 letni. Czyli już używany.
Mnie nie bawią rzeczy używane. Zakupy taboru TT praktycznie skończyłem na ostatnim wagonie, na którym jeden cwaniak naciągnął mnie na Allegro w styczniu. Gdy 97% mojej kolekcji stanowią nówki i przy jakości obecnych produktów, wolę mieć mniej, ale za to tabor taki, jaki mi się podoba.

Stąd też mam zamiar oczyścić trochę swoje kolekcje. Co nie znaczy jednak, ze wszystko od Zeuke/BTTB jest do niczego!

Co do produktów o jakie pytałem, to znalazłem je w wyprzedaży i skuszony byłem obniżką, a i ciekawy tego, co to jest (nie mam ani jednego katalogu i zasadniczo wiedzę czerpię z internetu). Tak więc pytałem o produkty nowe.
Zgadzam się z Tobą, że ten zestawik nie jest tak bardzo atrakcyjny (tylko loko z dekoderem i tablet sterujący) - liczyłem, że to będzie coś z torami. Mimo wszystko zrezygnuję, bowiem jest wiele innych i lepszych produktów, a finanse ograniczone.
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Post autor: Charakterek »

Spójrz na to tak:
To około 720 zł za zestaw minimum 3 letni. Czyli już używany. Ja na Twoim miejscu dołożył bym 370 zł i kupił z wagonami (3 szt każdy za około 80 zł) i zestawem torowym za około 200 zł. Czyli masz przedmiotów za 440 zł więcej, płacisz 370 zł drożej, a otrzymujesz nowiutki zestaw! A darował bym sobie wagony, o które pytałeś w dziale tabor.

Test zestawu:

http://www.ttclub.pl/data/testy/zest/01203.htm

i co chyba najważniejsze. Po zakupie otrzymujesz gwarancję producenta, a to już są za drogie zabawki, by kupić ot tak sobie. Ja na Twoim miejscu bym poczekał i kupił nówkę.

A wracając do pytań z taboru - tam chyba 4 wagony nie mają KKS (a na bank ten Rgs ma stare mocowanie spręgu do wózka - tak więc lepiej kupić taki nowy za ok 80 zł). Nie kupuj już takich - to się mija z celem. Zatem za zaoszczędzone tam pieniądze - kup porządny zestawik. Tory możesz pchnąć na Allegro jak Ci niepotrzebne. Jak znam tamtych szaleńców, to spokojnie 160 zł wyszarpiesz!
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2006, 02:36 przez Charakterek, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
NOVAXIM
Kontakt:

Warto to brać za 180 Euro?
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Post autor: Charakterek »

Jest to BR 218 z compactem Lenz. Wyszła z oferty w 2003 zastąpiona w 2004 zestawem 01341 z BR 118, w 2005 wyszła wogóle z propozycji katalogowych, zastąpiona zestawami z Compactem, torami i wagonami.

Obrazek
Awatar użytkownika
NOVAXIM
Kontakt:

Co to za zestaw?

Chciałbym się dowiedzieć nieco więcej o zestawie Tilliga nr kat.: 01340, który znany mi jest tylko jako "Digital-Set (Compact)" ? Może wiecie co ten zestaw zawiera?
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2006, 18:46 przez NOVAXIM, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i DCC”