Rok temu wracając z TTe Weekendu też był koszmar w Sopocie a do tego jeszcze bajzel z przedziałem dla rowerów i numeracją miejsc które nie istniały.
Od tamtego roku decyduje się na samochód bo przelicznik biletów PR Szczecin-Warszawa i IC Warszawa - Zakopane gdzie wyszło prawie 240zł to tankuje autko i lecę sobie zwiedzając coś po drodze.
maciej_kolej pisze:...i zakorkowaną autostradę - co lepsze :-)
Do Grudziądza to EXCLUSIV Byś zobaczył co się dzieje pod Toruniem jak Warszawa znad morza wraca CB takich przekleństw nie słyszało ...
[destruct on]
Trochę jeżdżę po Europie to znam klimaty CB :-)
Kolejna utopia (przepraszam niekolejowa) http://www.youtube.com/watch?v=F9goaDMcxnM
Wczoraj był korek 17,5 km do bramek w Grudziądzu. Ruszyłem na Warlubie - 6 km było niczym :-)
Dziś nieboszczyk zablokował tory w Trójmieście - opóźnienia nieplanowe. Ciekawi mnie to wszystko w kontekście Pendolino które ma jeździć przez Waszą aglomerację. Pomijam fakt wspólnych torów dla wolniejszych pociągów osobowych i towarowych. Najgorzej jest puki co z informacją - głosową. Ta wizualna raczej nie istnieje :-)
No ale koniec satyry bo zabrniemy do "technologów z Ciechanowa" :-)
To jest ciekawe na zmianę klimatów - pozdrawiam Maciek http://www.youtube.com/watch?v=vA2OL_LGV8Y
Ostatnio zmieniony 07 lip 2014, 17:32 przez Maciej, łącznie zmieniany 4 razy.
Idę na dworzec, cel - zdjęcia.
Widzę budowę - kiepsko oznaczone przejścia, ale jestem cierpliwy, w końcu idę robić zdjęcia a nie jadę (na szczęście ) na drugi koniec Polski .
Inni maja mniej szczęścia, a w zasadzie nieszczęście - jadą do Jeleniej Góry.
Czekam - jedzie SKM - pstryk.
Czekam i czytam pociąg relacji Gdynia - Jelenia Góra wjedzie itd. Nie wjechał. Ludzie czekają jest "35" w cieniu. Czekam - jedzie .....SKM jak z przed 30 lat ciągle ta sama. Tyku Tyku a czasem plastikowa - szumi , schowana - ale to ta sama konstrukcja - śmierdzi tak samo.
Ludzie chodzą. Pani z nastawni (chyba) mówi : pociąg relacji Gdynia - Jelenia Góra opóźniony o 20 min. Czekam i nie dziwi mnie w tym kraju na kolei to standard. (nie mylić z TT standardem :-)
Czekam - i jeszcze tak dwa razy. 120 minut z Gdyni - trochę dużo. Tymczasem pani z nastawni podaje informację że pociąg do Smętowa wjedzie na peron SKM (fajnie że wszyscy wiedza co to jest ) na tor 501 przy peronie 1 (widzę tylko dwa perony i cztery tory) - zaczyna się Bitwa pod Beresteczkiem - bieganie do starego zespołu elektrycznego który już tam podjechał!!! udało się - młodszym - starsi nie dali rady - brawo PKP i jej odpryski :-) Wreszcie jest ten TLK do Jeleniej. Syf zaleciał z wiatrem. Ludzie głupieją - "ten ma inny numer!!! Ten jest nasz - mam wykupioną pierwsza klasę, a tu kartka że pierwsza to dwójka - kolejarz ma to w d...pie - "pani wsiada! Jedziemy! Bo wie pani jest opóźniony o 120 min"..... Wracam do auta - mam klimę, i zakorkowaną autostradę - co lepsze :-)
Ostatnio zmieniony 07 lip 2014, 15:40 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.