2014 Łapy - II Wystawa Makiet Kolejowych "Kolej w minia
Moderator: mod-Imprezy
- tydzial
- Kontakt:
Re: 2014 Łapy - II Wystawa Makiet Kolejowych "Kolej w minia
Ot największy krytyk Najjaśniejszej , a zauważyłeś że semafory światła lok. i oświetlenie miga .O czym to świadczy że kamera jest bardziej doskonałym urządzeniem niż ludzkie oko i stąd te wszystkie ni dociągnięcia Proszę pochwal się swoimi osiągnięciami a my już na Tobie nie pozostawimy suchej nitki I to na tyle.
-
- Kontakt:
1) Kołysanie obrazu jest wynikiem wadliwej osi wagonu na której zainstalowana była kamera.
2) Wszystkie krzywizny toru oraz łączenia modułów nie będące w płaszczyźnie (szczególnie moje
) nie mają nic wspólnego z jakością obrazu.
Brak prostopadłości profili przejściowych do toru jest wynikiem pominięcia 1 operacji - planowania czół po sklejeniu skrzynki (to da się zmienić...)
2) Wszystkie krzywizny toru oraz łączenia modułów nie będące w płaszczyźnie (szczególnie moje

Brak prostopadłości profili przejściowych do toru jest wynikiem pominięcia 1 operacji - planowania czół po sklejeniu skrzynki (to da się zmienić...)

Ostatnio zmieniony 04 cze 2014, 13:29 przez Kilkujadek, łącznie zmieniany 1 raz.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Filmy AdamaTT:
1
https://www.youtube.com/watch?v=uobdxpEnViA
2
https://www.youtube.com/watch?v=rzWddJBYJ64
3
https://www.youtube.com/watch?v=d4DFjvCHi2Q
4
https://www.youtube.com/watch?v=uXGqUUkFlJY

1

2

3

4

Ostatnio zmieniony 04 cze 2014, 16:26 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Kontakt:
Ustawienie ostrości jest fabrycznie stałe, chyba na nieskończoność.Misiek pisze: Jak poradziłeś sobie z ostrością?
Ostatnio zmieniony 04 cze 2014, 08:17 przez rokkor, łącznie zmieniany 1 raz.
- Misiek
- Kontakt:
A to ciekawe. Jak poradziłeś sobie z ostrością? Bo widzę, że jest o wiele lepsza niż na N-aszym filmie, kręconym w Radomiu.rokkor pisze:Takim sprzętem: http://allegro.pl/pendrive-mini-kamera- ... 81721.html
Chyba, że mamy felerny egzemplarz.
Ostatnio zmieniony 04 cze 2014, 08:17 przez Misiek, łącznie zmieniany 2 razy.
- Niejeden
- Kontakt:
Filmy kręcił też AdamTT. Czekamy na publikację 

-
- Kontakt:
Takim sprzętem:whosho pisze:Bardzo fajny pomysł na realizację filmuJakim sprzętem kręcone były filmy?
http://allegro.pl/pendrive-mini-kamera- ... 81721.html
Kamerkę tę ułożyłem na zwykłej platformie 2-osiowej BTTB.
Ostatnio zmieniony 04 cze 2014, 08:16 przez rokkor, łącznie zmieniany 1 raz.
- Niejeden
- Kontakt:
Pasażerowie i peron są nowi (Mama robiła
) Budynek, którego wcześniej nie było pochodzi ze starego torTTu i stał tam w sumie jako zapchajdziura. Póki co wszystkie budynki na Tarczynie są ruchome więc można ustawiać co się chce w dowolnych konfiguracjach
Autentyczny budynek stacyjny mamy obfotografowany i obmierzony ale nie ma czasu się zająć jego odtworzeniem.

Ostatnio zmieniony 03 cze 2014, 19:26 przez Niejeden, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Kontakt:
Bardzo fajny pomysł na realizację filmu
Jakim sprzętem kręcone były filmy?
Pasażerowie na peronach Tarczyna i budynki po prawej stronie stacji to nowy nabytek czy aż tyle mnie ominęło?

Pasażerowie na peronach Tarczyna i budynki po prawej stronie stacji to nowy nabytek czy aż tyle mnie ominęło?
Ostatnio zmieniony 03 cze 2014, 19:10 przez whosho, łącznie zmieniany 2 razy.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ja także chcę podziękować za miłą atmosferę na wystawie. Miałem wreszcie możliwość osobistego poznania kolegów z forum, oraz skorzystania z ich wiedzy wypytując o szczegóły.
Fajnie było zobaczyć na żywo moduły oraz tabor. Chwilowo wstrzymałem pracę nad torcikiem do spotkania w Łapach, a teraz mogę popatrzyć na projekt z zupełnie nowej bardziej realnej perspektywy.
Ziarenko modułowe też zostało zasiane...
Bezcenne było to, że mój synek miał możliwość jazdy według rozkładu po makiecie, a dyplomem małego maszynisty chwalił się całej rodzinie.
Ja z resztą też sprytnie wmanewrowany przez kolegów miałem okazje spróbować.
Dzięki serdeczne.
Fajnie było zobaczyć na żywo moduły oraz tabor. Chwilowo wstrzymałem pracę nad torcikiem do spotkania w Łapach, a teraz mogę popatrzyć na projekt z zupełnie nowej bardziej realnej perspektywy.
Ziarenko modułowe też zostało zasiane...
Bezcenne było to, że mój synek miał możliwość jazdy według rozkładu po makiecie, a dyplomem małego maszynisty chwalił się całej rodzinie.
Ja z resztą też sprytnie wmanewrowany przez kolegów miałem okazje spróbować.
Dzięki serdeczne.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Łapy.pl:
Przygotowania do wystawy "Kolej w miniaturze - Łapy 2014"
II Wystawa Modułowych Makiet Kolejowych "Kolej w miniaturze - Łapy 2014"

Ostatnio zmieniony 02 cze 2014, 13:17 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 2 razy.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Chciałbym podkreślić, zasadność "współpracy" z gawiedzią.
Rozpromienione twarze maluchów (z tłumu), które prowadziły składy (pod opieką kolegów w niebieskich t-shirtach) - tu podziękowania dla obecnej w Łapach Płci Pięknej za wypisywanie dyplomów i upiększenie imprezy. Na koniec przejazdu, a jakże: według rozkładu, "kursanci" otrzymywali DYPLOM Młodego Maszynisty

Są to niewątpliwie bezcenne dary dla dzieciaków w Dniu Dziecka. Jestem przekonany, że to pozytywne doświadczenie pozostanie w narybku, na wiele lat.
Rodzice tez mieli frajdę fotografując pociechy z Fredami w garści albo w czapce kolejarskiej, czy też za pulpitem sterowniczym stacji.
Dziękuję koledzy, za trud opanowania tej "szarańczy".

Pociechy naszych kolegów to już Starzy Wyjadacze, zaprawieni w wielu imprezach, jednak po raz pierwszy poznaliśmy BARTKA z Białegostoku, którego własny skład (TAURUS Railion) zagościł na makiecie i miał nim możliwość osobiście kierować by odwiedzić "CAŁĄ MAKIETĘ"
Witamy Ciebie, Bartku, w gronie FTT

Rozpromienione twarze maluchów (z tłumu), które prowadziły składy (pod opieką kolegów w niebieskich t-shirtach) - tu podziękowania dla obecnej w Łapach Płci Pięknej za wypisywanie dyplomów i upiększenie imprezy. Na koniec przejazdu, a jakże: według rozkładu, "kursanci" otrzymywali DYPLOM Młodego Maszynisty

Są to niewątpliwie bezcenne dary dla dzieciaków w Dniu Dziecka. Jestem przekonany, że to pozytywne doświadczenie pozostanie w narybku, na wiele lat.
Rodzice tez mieli frajdę fotografując pociechy z Fredami w garści albo w czapce kolejarskiej, czy też za pulpitem sterowniczym stacji.
Dziękuję koledzy, za trud opanowania tej "szarańczy".

Pociechy naszych kolegów to już Starzy Wyjadacze, zaprawieni w wielu imprezach, jednak po raz pierwszy poznaliśmy BARTKA z Białegostoku, którego własny skład (TAURUS Railion) zagościł na makiecie i miał nim możliwość osobiście kierować by odwiedzić "CAŁĄ MAKIETĘ"

Witamy Ciebie, Bartku, w gronie FTT

Ostatnio zmieniony 02 cze 2014, 12:37 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 12 razy.
-
- Kontakt:
Bardzo udana impreza. Wspaniała atmosfera. Jesteśmy pod wielkim wrażeniem gościnności jaką nam zgotowano. Jeszcze raz wielkie podziękowanie dla organizatorów.