hej!
Świetnie, że mamy znów coś nowego. Pozwolę sobie na małe spostrzeżenie. Żaden z 2 modeli (AP i JH) nie jest w 100% idealny. Chodzi o szyby w kabinie: u JH przezroczysta, czyli super, ale jakby za mała, odstaje od krawędzi. Wynika to chyba z grubości materiału. Ten sam problem ma Haedl we Fiacie 125. Szczególnie widoczne przy narożnym słupku. Szyba u AP - tworzy całość z kabiną, wygląda jak prawdziwa szyba w prawdziwej kabinie, ale nie jest przezroczysta. Nie wiem, na którą bym się zdecydował..
AVIA - 3 modyfikacje
Moderator: mod-Makieta
- Ciora
- Kontakt:
-
- Kontakt:
AVIA - 3 modyfikacje
Otrzymałem od Pana Jaromira Horny ze Słowacji kilka model samochodu AVIA w trzech wariantach; skrzynia, skrzynia z plandeką i laweta. Ponieważ modele te różnią się od modeli Alesa Pavlasa, które były wcześniej prezentowane na forum, pozwoliłem sobie zamieścić dla porównania kilka fotek. Model JH ze Słowacji ma ażurową kabinę, dwa siedziska, kierownicę. Opony posiadają prawidłowo zarysowany protektor. Koła zapasowe w AVIA skrzynia i AVIA skrzynia z plandeką umieszczone są płasko pod ramą w tylnej części pojazdu. Plandeka na tylnej burcie podwinięta ( zrolowana ). Model to odlew żywiczny, sklejony i pomalowany, występuje w 4 wariantach kolorystycznych kabin: żółta , niebieska, czerwona i popielata. Pan Jaromir nie oferuje modelu w wersji do samodzielnego montażu ( KIT). Cena gotowego modelu około 10 euro.

Ostatnio zmieniony 02 cze 2014, 11:04 przez k3nski, łącznie zmieniany 1 raz.