A czy w trakcji podwójnej/wielokrotnej ten problem też występuje ?
Pamiętam, że spinałem Ludmiły w trakcję podwójną (Lenz Set90) czyli obie Ludmiły na różnych adresach sterowane trzecim wspólnym, i nie pamiętam by były problemy z oświetleniem czołowym, może sprawdź to.
Oświetlenie lokomotyw w tandemie
Moderator: mod-Elektryka i DCC
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
- Misiek
- Kontakt:
Re: Oświetlenie lokomotyw w tandemie
Ustaw tej pierwszej zapalanie światełek klawiszami F0 i F1 a tej drugiej - klawiszami F2 i F3.
Trochę wachlowania z klawiszami ale da się ;-)
Trochę wachlowania z klawiszami ale da się ;-)
- KamilW
- Kontakt:
Oświetlenie lokomotyw w tandemie
Cześć,
mam taką sprawę, na której trochę poległem.
Mam dwie takie same lokomotywy z dekoderami Lenz Gold.
Chcę je puścić w tandemie (na tym samym adresie dekoderów) ale głupio wygląda jak w druga lokomotywa oświetla światłami tył pierwszej i analogicznie w przypadku jazdy w drugą stronę.
Lokomotywy mają tylko oświetlenie żółte/białe.
Myślałem żeby w dekoderach wyłączyć przez ustawienie odpowiednich CV oświetlenie z jednej strony, albo ustawić, żeby jedna strona działa normalnie po F0 (zapalając się tak jak normalnie podczas jazdy lokomotywy w jednym z kierunków), a druga strona była gaszona na F1 na przykład (lepsza opcja).
Da się coś takiego zrobić?
Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam Kamil
mam taką sprawę, na której trochę poległem.
Mam dwie takie same lokomotywy z dekoderami Lenz Gold.
Chcę je puścić w tandemie (na tym samym adresie dekoderów) ale głupio wygląda jak w druga lokomotywa oświetla światłami tył pierwszej i analogicznie w przypadku jazdy w drugą stronę.
Lokomotywy mają tylko oświetlenie żółte/białe.
Myślałem żeby w dekoderach wyłączyć przez ustawienie odpowiednich CV oświetlenie z jednej strony, albo ustawić, żeby jedna strona działa normalnie po F0 (zapalając się tak jak normalnie podczas jazdy lokomotywy w jednym z kierunków), a druga strona była gaszona na F1 na przykład (lepsza opcja).
Da się coś takiego zrobić?
Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam Kamil