BR56 zaprawki

FABRYCZNY tabor TT : czyli testy, porównania, dyskusje, przeróbki itp.

Moderator: mod-Tabor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
golab
Kontakt:

Re: BR56 zaprawki

Post autor: golab »

Skoro chcesz to zrobić dobrze, to zrób porządnie. Czerwone elementy najłatwiej i najlepiej pomalować w całości aerografem, maskowanie reszty akurat w tym przypadku jest dość łatwe. Ja malowałem w całości wszystko co zielone w krokodylu Zeuke, maskując tylko numery boczne i wyszło super, a był w gorszym stanie.
Awatar użytkownika
przemekw
Kontakt:

Post autor: przemekw »

Rozmawialem kiedys w tej sprawie na gieldzie w Katowicach z landszaft'em odnosnie BR35. Polecal "czerwien ferrari" firmy Testor Model Master.
Awatar użytkownika
piottrw
Kontakt:

Post autor: piottrw »

Witam, można pędzelkiem. co do czerwieni to raczej punktowo, czarne odlewy metalowe raczej w całości. Co do czarnego każdej firmy, byle by miał jedwabisty połysk ale nie błyszczący. Mat też może być ale będzie odstawać od reszty. Co do czerwieni to nie kupisz bo w czasach bttb kolor w każdej partii był inny. trzeba mieszać na palecie np z żółtym lub pomarańczowym. Ja używałem pactry akrylowej. A tak poza tym to ubytki są minimalne i można uznać je za eksploatacyjne.
Awatar użytkownika
wicy
Kontakt:

BR56 zaprawki

Post autor: wicy »

Moja stara BR56 posiada już ubytki lakieru czerwonego i wytarcia lakieru czarnego na częściach metalowych.
Jak to restaurować? Robić zaprawki miejscowe z farby, czy trzeba by raczej pociągnąć całość?
Jaką farbą - znam tylko Revell i Humbrol, ale nie znam palet.
Czy zabieranie się do tego z pędzelkiem (nie mam aerografu) nie pogorszy tylko sprawy?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tabor”