KOLEJ NA ŻUŁAWACH

Wiadomości i dyskusje, o imprezach modelarskich

Moderator: mod-Imprezy

ODPOWIEDZ
eg_ptmkż
Kontakt:

Re: KOLEJ NA ŻUŁAWACH

Post autor: eg_ptmkż »

maciej_kolej pisze:Dziś wpadłem na chwilę na Żuławy, zajrzałem do fajnych ludzi z http://ptmkz.pl/. Impreza miała na celu zamknięcie odcinka linii kolei wąskotorowej Nowy Dwór Gdański - Tuja. Życzliwa atmosfera rekompensowała pogodę typową dla Żuław - dudnienie silników odrzutowych i spadające żaby z nieba (wiało i lało). Rumuny piękne w swej klasie, szopa jak z czasów PRL, stacyjka podupadła jak zawsze i Erni w swoim żywiole. Na zapleczu ludzie - rozjazdy, komórki, nerwy, rozkład jazdy i mroczny cień władz Nowego Dworu Gdańskiego który reprezentuje typowo polski punkt widzenia - nieróbstwo niestety i krótkowzroczność z dbałością o interesy bezradnych z lewa i prawa. Kolej niepotrzebna. Ale co tam, Lxd2 zakopcił, serca nastawione na 750 mm biły głośno i było fajnie. Fotki i filmy poszły na zapis 0 i 1 nek. Fajna impreza dostępna fotograficznie na FACEBOOK'u. Dziękuję ;)
TT-kę chwilowo zamieniłem na skalę 1:1 ;)
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Re: KOLEJ NA ŻUŁAWACH

Post autor: ArturSchŁ »

Kilka fotek na stronie PTMKŻ.
:mrgreen:
Ostatnio zmieniony 18 mar 2014, 20:50 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

KOLEJ NA ŻUŁAWACH

Post autor: Maciej »

Dziś wpadłem na chwilę na Żuławy, zajrzałem do fajnych ludzi z http://ptmkz.pl/. Impreza miała na celu zamknięcie odcinka linii kolei wąskotorowej Nowy Dwór Gdański - Tuja. Życzliwa atmosfera rekompensowała pogodę typową dla Żuław - dudnienie silników odrzutowych i spadające żaby z nieba (wiało i lało). Rumuny piękne w swej klasie, szopa jak z czasów PRL, stacyjka podupadła jak zawsze i Erni w swoim żywiole. Na zapleczu ludzie - rozjazdy, komórki, nerwy, rozkład jazdy i mroczny cień władz Nowego Dworu Gdańskiego który reprezentuje typowo polski punkt widzenia - nieróbstwo niestety i krótkowzroczność z dbałością o interesy bezradnych z lewa i prawa. Kolej niepotrzebna. Ale co tam, Lxd2 zakopcił, serca nastawione na 750 mm biły głośno i było fajnie. Fotki i filmy poszły na zapis 0 i 1 nek. Fajna impreza dostępna fotograficznie na FACEBOOK'u. Dziękuję ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy”