Traxx z zestwu Tillig 01432

Konserwacja i naprawy, części zamienne itd Przeróbki taboru.

Moderator: mod-Porady i techniki modelarskie

ODPOWIEDZ
wudepe
Kontakt:

Re: Traxx z zestwu Tillig 01432

Post autor: wudepe »

http://www.youtube.com/watch?v=YCt2BmTE ... 4-overview

Zobaczcie na film, bo chyba mam winowajcę. Pierwsza część to zasilacz i kontroler fabryczny z zestawu, a druga część to stary poczciwy Fleischmann. Tylko głośno trzeba dać. Na moje oko wina zasilacza jak nic. Kompletnie inaczej jeździ.
wudepe
Kontakt:

Właśnie dlatego cieszę się, że są fora - w życiu bym nie wpadł na to. Jak tylko wpadnie w moje ręce to sprawdzę to i dam znać. Ale niepokoi mnie, że użyłeś zwrotu "na krótko"...
Awatar użytkownika
miano
Kontakt:

Post autor: miano »

Przyczyną może być przejściówka 12/6 pin - u mnie też w traxie nie kontaktowała a w Husarzu musiałem zamienić na inna. Na krótko pomaga poruszanie nią.
Ostatnio zmieniony 19 lut 2014, 22:16 przez miano, łącznie zmieniany 1 raz.
wudepe
Kontakt:

Dzień dobry Szanownym Forumowiczom. To mój pierwszy post i jak zwykle u mnie - problem - znajdź forum i kop za rozwiązaniem. A właśnie mam taki zestaw startowy, bo buduję synowi (a pewnie synom, bo młodszy, ośmiomiesięczny zdradza fascynację kolejową po swoim starszym bracie) makietę. O samej makiecie napiszę osobno, ale mam problem z lokomotywą z tego zestawu. Strasznie przerywa - prąd w szynach jest, a ona czasem jeździ super, a czasem rwie i finalnie staje. Dwa tygodnie temu jak ją kupiłem to na "dzień dobry" nie chciała ruszyć, a cos jej się nagle stało i ruszyła. Potem raz jeździła, raz nie. Syn zbierał pieniądze więc jest lekko sfrustrowany. Ja też, bo wiem, że to jego marzenie i kolejka wygrywa nierówny pojedynek z iPadem, Furby i wszystkim innym (całe szczęście). Wydawało mi się, że winowajcą mogą być zaolejone wózki, ale w sumie nie wiem. Dzisiaj zawiozłem ją do sprzedawcy, ale sprawdzał ją przy mnie i teoretycznie gra - obaj nie wiemy co robić, bo wysyłać do Tilliga, gdzie też sprawdzą i okaże się, że nic jej nie jest i dziecko będzie bez loki (a już zbiera na BR 442 od Piko, ale to mu trochę zajmie). Czy ktoś wie jak pomóc? Może jest jakiś magik z Wrocławia?

Ale sam zestaw z tą lokomotywą jest super, a ona sama bardzo rasowo brzmi - jak "chodzi" to chodzi pięknie (póki co w analogu, ale mam zamiar ją przerobić na DCC już pod makietę).

Tylko tu znalazłem temat o tej maszynie, więc przepraszam, jeśli śmiecę, ale może komuś też się przyda.

Serdeczności!
Wojtek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Naprawy/przeróbki taboru”