Kontaktorny... Pomocy!
Moderator: mod-Elektryka i DCC
-
- Kontakt:
Re: Kontaktorny... Pomocy!
fantastyczne magnesy 2 szt - przy soczewce cd/dvd romu
- gbbsoft
- Moderator
- Kontakt:
Marcin pisze:Mam kontakt ze stroną www.cyfronika.home.pl jest to sklep internetowy. Tam gość mówi, że neodymowe magnesy są lepsze od zwykłych. Ma też wybór małych rozmiarowo magnesów. Jest tam sporo drobiazgów elektronicznych. Sprawdzcie.
- gbbsoft
- Moderator
- Kontakt:
jarkott pisze:Stosuję nadal zwykłe magnesy (kiedyś nie było wyboru), ale trzeba będzie wykonać próby nad neodymowymi.
- gbbsoft
- Moderator
- Kontakt:
jakubgol pisze:Jarku, jaki stosujesz magnes do uruchamiania kontaktronów???jarkott pisze:Ja stosuję konktaktrony od wielu lat.....
Neodym, czy też wystarczy "zwykły" żelazowy?
Pozdrawiam
- gbbsoft
- Moderator
- Kontakt:
jarkott pisze:Ja stosuję konktaktrony od wielu lat, zatem polecam moją stronę, na której zamieściłem przykładowy schemat sterowania semaforami świetlnymi. Oczywiście zastosowań jest wiele, można załączać rozjazdy, semafory, przekaźniki pośredniczące...
http://www.jarkott.martel.pl/semafor.htm
- gbbsoft
- Moderator
- Kontakt:
Kontaktorny... Pomocy!
Marcin pisze:pomóżcie!!! plizzz!! ze względu na to ze nie stać mnie na digital i na loki od Tilliga z digitalem, chce zastosować kontaktrony na makiecie. potrzebuje wszelkich informacji o ich instalacji w torze, jak również o schematach i zastosowaniu w układach włącz i wyłącz. interesuje mnie tez jak prosto wykonać układ w miarę płynnego zatrzymania pociągu na wyizolowanym odcinku. Prosze pomożcie bo nie wiem co i jak! Jeśli ktoś może to wrzućcie mi cos na maila: marcinasia@wp.pl z góry dziękuję. POZDRAWIAM TT MODELLFAN.