Hobby MTP Poznań
Moderator: mod-Imprezy
-
- Kontakt:
Re: 2013 - X EDYCJA SALONU MODELARSTWA HOBBY POZNA
Może duża makieta trochę niedomaga ale przynajmniej jest przy niej zainteresowanie a nie pustki przy sprawnym jednym torze.
Zawsze będą problemy przy pionierskim projekcje, zwłaszcza gdy jest mało czasu na testy i próby ale kto nie ryzykuje ten niczego się nie nauczy.
Nawet gdy dochodzą dodatkowe opóźnienia jakie maiłem w piątek to na sobotę 10 rana gdy otwarto targi dla publiczności makieta była przejezdna.
Krytykować zawsze łatwo ludziom przychodzi niż...
Zawsze będą problemy przy pionierskim projekcje, zwłaszcza gdy jest mało czasu na testy i próby ale kto nie ryzykuje ten niczego się nie nauczy.
Nawet gdy dochodzą dodatkowe opóźnienia jakie maiłem w piątek to na sobotę 10 rana gdy otwarto targi dla publiczności makieta była przejezdna.
Krytykować zawsze łatwo ludziom przychodzi niż...
- Misiek
- Kontakt:
Re: X EDYCJA SALONU MODELARSTWA I GIER TOWARZYSKICH HOBBY PO
Amerykańce, właściwie jeden, w kilku malowaniach, były w skali 1:120100bttb1985 pisze:Stoisko firmy mtb z Czech z „okularnikami” w TT i H0, oraz „amerykańcami” w H0, za 400-600 zł,
Fajny

Kilka rekowagenów.100bttb1985 pisze:Stoisko TT-Club-u z Berlina(...) nawet mieli coś z N-ki
Polecam przyjrzeć się ich napisom.

Bo wszyscy przepychali się jedną stroną, podczas gdy druga była pusta100bttb1985 pisze:Wielu zwiedzających krążących pomiędzy akwariami, wózkami dziecięcymi a samochodzikami musiały przechodzić przez teren modelarstwa kolejowego tworzyli tłum zwiedzających.

Potwierdzam, przepchnąć się przez okolice PGA było trudno.100bttb1985 pisze:Na SALON gier, komputerów itp. waliły nieprzebrane tłumy, że aż strach, a muzyka w ich halach była na „500 dB” i nie było możliwości aby tam się wcisnąć.
Ostatnio zmieniony 20 paź 2013, 00:42 przez Misiek, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Kontakt:
Błąd w założeniach: proponuję przyjąć parametry 13 Październik 2013, 14:57rokkor pisze: dzisiejszym postem z godz.20.49

Ostatnio zmieniony 20 paź 2013, 09:01 przez Ołgierd, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Nie wiem po co te zaczepki
Są dwie makiety to są ... i po co drążyć temat wytykając błędy/problemy innych?
Nikt z nikim nie konkuruje...
Co do problemów z elektryką: mała makieta modułowa - małe problemy. Duża makieta modułowa - figle i figielki się zdarzają.
Jednak mamy sztab specjalistów i wszelkie awarie są likwidowane w 'trymiga'
Dla zaspokojenia pragnień oraz załagodzenia "publiczno-prywatnych wycieczek" wrzucę 'co nieco':

Są dwie makiety to są ... i po co drążyć temat wytykając błędy/problemy innych?

Co do problemów z elektryką: mała makieta modułowa - małe problemy. Duża makieta modułowa - figle i figielki się zdarzają.
Jednak mamy sztab specjalistów i wszelkie awarie są likwidowane w 'trymiga'

Dla zaspokojenia pragnień oraz załagodzenia "publiczno-prywatnych wycieczek" wrzucę 'co nieco':
-
- Kontakt:
Ołgierdzie, przekraczasz barierę dobrego smaku swoim wpisem.Ołgierd pisze:Szanowny Kierowniku Wszystkiego, /.../skupiasz się na pluciu przez barierkę.
Zaczepiłeś osobiście Tygryska dzisiejszym postem z godz.20.49, to Ci odpowiedział.
Umówcie się na ubitym polu gdzieś między Bydgoszczą a Poznaniem, bo takie wpisy mnie - i myślę, że innych forumowiczów - nie interesują.
Ostatnio zmieniony 20 paź 2013, 08:59 przez rokkor, łącznie zmieniany 2 razy.
- 100bttb1985
- Kontakt:
X EDYCJA SALONU MODELARSTWA I GIER TOWARZYSKICH HOBBY POZNA
Witam!!!
Krótkie sprawozdanie z imprezy na MTP.
Wszystko w wielkim pawilonie nr 5. Modelarstwo kolejowe zostało wepchnięte pomiędzy małe gryzonie, myszki, szczury itp., pomiędzy akwaria z kolorowymi rybkami, pomiędzy tor samochodowych wyścigów a salon BABY z wózkami, lalkami i pieluszkami, tak że trudno było trafić na stoiska modelarskie.
Co do wystawy to były duże makiety H0e, TT, H0…
trochę małych dioram i makiet z całej Polski od morza do gór….
Były stoiska ROBO, Molendy, oraz wielu, wielu innych, Elvis lutował druciki czerwony do czerwonego, biały do białego zielony do zielonego…. co by jeździło, grało i śpiewało…
Swoje stanowiska miało kilka sklepów modelarskich z całego kraju, oraz kilku modelarzy ze swymi modelami i kilku wytwórców wyposażenia do budowy makiet.
Były stoiska AMC, mała makietka TT, sporo prospektów, katalogów H0, TT,
Stoisko firmy mtb z Czech z „okularnikami” w TT i H0, oraz „amerykańcami” w H0, za 400-600 zł,
Stoisko TT-Club-u z Berlina, ze swoim „SZEFEM” a brakowało nowości wcześniej obiecanych w PKP choć była chłodnia MK-4, ale takie malowanie, że trudno było coś odczytać z białego wagonu, nawet mieli coś z N-ki, trochę części zamiennych do BTT-B,
Stoiska firm prowadzących w kraju sprzedaż ROCO, A.C.M.E., Brawa, PIKO i wielu innych,
Były także kolejki ogrodowe wożące dzieci, a na obrotnicy parowozy buchały dymem z komina.
Wielu zwiedzających krążących pomiędzy akwariami, wózkami dziecięcymi a samochodzikami musiały przechodzić przez teren modelarstwa kolejowego tworzyli tłum zwiedzających.
Było tylko trochę skromniej niż w latach poprzednich, i niczego nie kupiłem w TT, bo nic mi się nie podobało, a to co było w PKP to już mam…
Zebrałem trochę makulatury.
Pozdrawiam
M.
PS.
Na SALON gier, komputerów itp. waliły nieprzebrane tłumy, że aż strach, a muzyka w ich halach była na „500 dB” i nie było możliwości aby tam się wcisnąć.
Krótkie sprawozdanie z imprezy na MTP.
Wszystko w wielkim pawilonie nr 5. Modelarstwo kolejowe zostało wepchnięte pomiędzy małe gryzonie, myszki, szczury itp., pomiędzy akwaria z kolorowymi rybkami, pomiędzy tor samochodowych wyścigów a salon BABY z wózkami, lalkami i pieluszkami, tak że trudno było trafić na stoiska modelarskie.
Co do wystawy to były duże makiety H0e, TT, H0…
trochę małych dioram i makiet z całej Polski od morza do gór….
Były stoiska ROBO, Molendy, oraz wielu, wielu innych, Elvis lutował druciki czerwony do czerwonego, biały do białego zielony do zielonego…. co by jeździło, grało i śpiewało…
Swoje stanowiska miało kilka sklepów modelarskich z całego kraju, oraz kilku modelarzy ze swymi modelami i kilku wytwórców wyposażenia do budowy makiet.
Były stoiska AMC, mała makietka TT, sporo prospektów, katalogów H0, TT,
Stoisko firmy mtb z Czech z „okularnikami” w TT i H0, oraz „amerykańcami” w H0, za 400-600 zł,
Stoisko TT-Club-u z Berlina, ze swoim „SZEFEM” a brakowało nowości wcześniej obiecanych w PKP choć była chłodnia MK-4, ale takie malowanie, że trudno było coś odczytać z białego wagonu, nawet mieli coś z N-ki, trochę części zamiennych do BTT-B,
Stoiska firm prowadzących w kraju sprzedaż ROCO, A.C.M.E., Brawa, PIKO i wielu innych,
Były także kolejki ogrodowe wożące dzieci, a na obrotnicy parowozy buchały dymem z komina.
Wielu zwiedzających krążących pomiędzy akwariami, wózkami dziecięcymi a samochodzikami musiały przechodzić przez teren modelarstwa kolejowego tworzyli tłum zwiedzających.
Było tylko trochę skromniej niż w latach poprzednich, i niczego nie kupiłem w TT, bo nic mi się nie podobało, a to co było w PKP to już mam…
Zebrałem trochę makulatury.
Pozdrawiam
M.
PS.
Na SALON gier, komputerów itp. waliły nieprzebrane tłumy, że aż strach, a muzyka w ich halach była na „500 dB” i nie było możliwości aby tam się wcisnąć.
-
- Kontakt:
"I to nieprawda, że dach przeciekał, zresztą prawie wcale nie padało..."TTygrysek_P-ń pisze:Dla mnie jest świetnie u nas nie ma problemów z niczym a tym bardziej z elektryką ale co Ty możesz wiedzieć znowu przywiozłeś stację na targi i zwinąłeś się do domu. Ciekawe czy tym razem była sprawna bo 2 lata temu trzeba było grzebać przy elektryce.
Szanowny Kierowniku Wszystkiego, "co ja mogę wiedzieć"? Wiem, że zrobiłem to, co ustaliłem z organizatorem makiety. Ty nim nie jesteś, więc nie Twój problem chyba? Jak jest tak bardzo świetnie, to chwal się "swoją" makietą, bo na razie głównie skupiasz się na pluciu przez barierkę.
Co do pamięci, to też - jak widzę - Ciebie zawodzi, bo ja na przykład nie pamiętam, żebyś zgłaszał mi dwa lata temu takie żale, a była okazja. Albo wówczas zabrakło odwagi, albo teraz tak bardzo boli. Zresztą, jedno nie wyklucza drugiego...
Ostatnio zmieniony 20 paź 2013, 08:57 przez Ołgierd, łącznie zmieniany 3 razy.
- TTygrysek_P-ń
- Kontakt:
Dla mnie jest świetnie u nas nie ma problemów z niczym a tym bardziej z elektryką ale co Ty możesz wiedzieć znowu przywiozłeś stację na targi i zwinąłeś się do domu. Ciekawe czy tym razem była sprawna bo 2 lata temu trzeba było grzebać przy elektryce.
-
- Kontakt:
To jak w końcu: boli czy jest bardzo świetnie?TTygrysek_P-ń pisze: nie wiem czy chce mi się je tu wrzucać. Niech to zrobi ktoś z tej większej makiety, ot tyle w temacie!
Ostatnio zmieniony 19 paź 2013, 20:57 przez Ołgierd, łącznie zmieniany 1 raz.
- TTygrysek_P-ń
- Kontakt:
Nie wiem jak z makietą północnej Polski z sympatykami ale moja makieta była podłączona i sprawna od piątku rana. Jeździmy na Miniboxie z boosterem od Martinezo. U nas poza zmęczeniem żadnych innych niedogodności nie zauważyliśmy a wieczorem integrowaliśmy się przy % z trawką. Trochę zdjęć jest ale nie wiem czy chce mi się je tu wrzucać. Niech to zrobi ktoś z tej większej makiety, ot tyle w temacie!
- aquirlan
- Kontakt:
Dzięki za odpowiedzi, już wszystko załatwione 

- TomekW
- Kontakt:
Bilet można kupić online: http://hobby.mtp.pl/pl/informacje_dla_z ... et_online/aquirlan pisze:Elvis - a masz jakąś pulę darmowych wejściówek dla branży? Bo jeśli tak, to ja chętnie złożę ofertę biznesowa, byle ominąć kolejki na wejściu...
Ostatnio zmieniony 15 paź 2013, 20:04 przez TomekW, łącznie zmieniany 1 raz.
- elvis
- Kontakt:
Pulą, to ciężko to nazwać. Po prostu nadbywała mi sztuka.
- aquirlan
- Kontakt:
Elvis - a masz jakąś pulę darmowych wejściówek dla branży? Bo jeśli tak, to ja chętnie złożę ofertę biznesowa, byle ominąć kolejki na wejściu... 

- Niejeden
- Kontakt:
Dzięki ale lepiej przewieź w obie strony nasze moduły.