Pszczela Wola 2013 FREMO + WARSZTATY
Moderator: mod-Imprezy
- Ranger
- Kontakt:
- solar
- Kontakt:
Re: Pszczela Wola 2013 FREMO + WARSZTATY
Ale mi się wczytuje. Przed momentem oglądałemjafrap pisze:Też chciałem obejrzeć, ale akurat to zdjęcie się nie wczytuje...whosho pisze:(druga paczka zdjec, wiersz 1, kolumna 4)Ktos miał fajny pomysł
Ostatnio zmieniony 22 lip 2013, 10:11 przez solar, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Też chciałem obejrzeć, ale akurat to zdjęcie się nie wczytuje...whosho pisze:(druga paczka zdjec, wiersz 1, kolumna 4)Ktos miał fajny pomysł
Ostatnio zmieniony 21 lip 2013, 13:52 przez jafrap, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Bardzo fajna impreza, rok temu też byłem. Tym razem pojeździłem trochę pociągami
za co szczerze dziękuję. Następnym razem (za rok, jak będzie kolejna edycja) przyprowadzę
jakiś skład, mam nadzieję podstarzony z dużą ilością wagonów
Klimat imprezy bardzo przyjemny i rodzinny, pozdrawiam wszystkich organizatorów i uczestników.
za co szczerze dziękuję. Następnym razem (za rok, jak będzie kolejna edycja) przyprowadzę
jakiś skład, mam nadzieję podstarzony z dużą ilością wagonów

Klimat imprezy bardzo przyjemny i rodzinny, pozdrawiam wszystkich organizatorów i uczestników.
Ostatnio zmieniony 12 lip 2013, 12:11 przez Jari73, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ranger
- Kontakt:
Ja nie mam, jakby sie gdzieś u mnie zmaterializowała to Ci ją wezmę do Wawy.
- fred3rg
- Kontakt:
co do kart pamięci: nie znalazła się gdzieś karta 4GB, Emtek chyba?
Gdzieś posiałem. Sam nie wiem czy w Pszczelej
Gdzieś posiałem. Sam nie wiem czy w Pszczelej

Nie odpowiadam na wiadomości prywatne.
- aquirlan
- Kontakt:
Dzięki, wiedziałem, że przez ten pospiech coś zostawię...
Za to "zgubione" w zeszłym roku w Pszczelej karty pamięci się znalazły za podszewką walizki, więc ostatecznie nie jest najgorzej.
Za to "zgubione" w zeszłym roku w Pszczelej karty pamięci się znalazły za podszewką walizki, więc ostatecznie nie jest najgorzej.

- Ranger
- Kontakt:
Są, Gabie dam 

- aquirlan
- Kontakt:
Konrad... Czy w tej skrzyneczce nie ma przypadkiem też sztywnych sprzęgów i diód led? Bo możliwe, że to moja 

- Ranger
- Kontakt:
No właśnie nie spadł. Miał ostatnio jakieś fochy, raz działał a raz nie. Może scalak nie kontaktował tak jak piszesz. Jak już wszystko jest ok to dobrze, myślałem, że czeka mnie zakup MiniBox'a.
Który to L293? http://www.zababov.cz/index.php?id=minibox
Marek, mam Twoją skrzyneczkę z kółkami i sprzęgami. Została na mojej stacji. Został też żółty nóż Olfy ale to raczej Jacka.
Ktoś nie zabrał czasem przez przypadek sTTandardowego klucza 17? Popatrzcie u siebie.
Który to L293? http://www.zababov.cz/index.php?id=minibox
Marek, mam Twoją skrzyneczkę z kółkami i sprzęgami. Została na mojej stacji. Został też żółty nóż Olfy ale to raczej Jacka.
Ktoś nie zabrał czasem przez przypadek sTTandardowego klucza 17? Popatrzcie u siebie.
Ostatnio zmieniony 11 lip 2013, 21:00 przez Ranger, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Kontakt:
Ciekawe
Dociskałem wszystkie, nawet Konrad mówił, że to chyba nie to (scalaki mają tyle nóżek że nie ma szansy by nie działały) 

Ostatnio zmieniony 12 lip 2013, 08:04 przez Samowarek, łącznie zmieniany 3 razy.
- drlukasz
- Kontakt:
A nie spadł Ci on skądś ostatnio, albo nie upuściłeś czegoś na niego?
Po dociśnięciu L293 w podstawce działa jak trzeba...
Po dociśnięciu L293 w podstawce działa jak trzeba...

Ostatnio zmieniony 11 lip 2013, 19:54 przez drlukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ranger
- Kontakt:
My już opanowaliśmy, właściwie zrobiliśmy to najszybciej ze wszystkiego. Ja byłem cwany (tak mi się wydawało) i wydrukowałem instrukcję do MiniBox'a aby każdy mógł sobie podejść i zaprogramować Fred'iego i loka. Niestety na próżno moje starania skoro MiniBox się na nas wypiął i powiedział, że nie robi 

- fred3rg
- Kontakt:
Chyba trzeba będzie zrobić jakąś "księgę" takich instrukcji. Czyli wydrukować kilka egzemplarzy i zafoliować. A także jeden przyszpilić łańcuchem do urządzenia jak łyżki w "Misiu".
Problem sterowania i łączenia cudzych modułów będzie się pewnie powtarzał, a być może narastał, bo wygląda, że środowisko sTTandardu rośnie w siłę i przybywa imprez:) I raczej nie da rady, żeby na każdej imprezie znaleźli się specjaliści od wszystkich dziedzin modułowych. Bo nikt nie jest wstanie być na wszystkich imprezach. A jak nie pojedzie, to też zwykle z powodu innych obowiązków, co może zaowocować problemami z kontaktem.
W pszczelej był spory odcinek szlaku bez właściciela i przy rozmontowywaniu makiety udało nam się moduły prawidłowo spakować dopiero przy trzecim podejściu.
Cała nadzieja w tym, że z czasem więcej osób opanuje magiczną sztukę okablowania i obsługi sterowania cyfrowego;)
Problem sterowania i łączenia cudzych modułów będzie się pewnie powtarzał, a być może narastał, bo wygląda, że środowisko sTTandardu rośnie w siłę i przybywa imprez:) I raczej nie da rady, żeby na każdej imprezie znaleźli się specjaliści od wszystkich dziedzin modułowych. Bo nikt nie jest wstanie być na wszystkich imprezach. A jak nie pojedzie, to też zwykle z powodu innych obowiązków, co może zaowocować problemami z kontaktem.
W pszczelej był spory odcinek szlaku bez właściciela i przy rozmontowywaniu makiety udało nam się moduły prawidłowo spakować dopiero przy trzecim podejściu.
Cała nadzieja w tym, że z czasem więcej osób opanuje magiczną sztukę okablowania i obsługi sterowania cyfrowego;)
Nie odpowiadam na wiadomości prywatne.
- Ranger
- Kontakt:
Pokazanie a napisanie to dwie różne rzeczy
Mamy tyle rodzajów sterowań, że może sie pomylić. Mielśmy obawy jeszcze z związku z jedną rzeczą. ArJu miał Digitraxa podłączonego w tak sepcyficzny sposób, że trzeba było przełączać wtyczki między programowaniem loka i jazdą. Ma to rozwiązane za pomocą dwóch obwodów.
Koniec końców jak mi sprawdzisz dlaczego MiniBox nie programuje fredów to będziemy mieli problem z głowy pod warunkiem, że znów nie odmówi posłuszeństwa nie wiadomo dlaczego.
Tak czy inaczej zabawa była przednia. Z programowaniem poradziliśmy sobie po swojemu.

Koniec końców jak mi sprawdzisz dlaczego MiniBox nie programuje fredów to będziemy mieli problem z głowy pod warunkiem, że znów nie odmówi posłuszeństwa nie wiadomo dlaczego.
Tak czy inaczej zabawa była przednia. Z programowaniem poradziliśmy sobie po swojemu.
Ostatnio zmieniony 11 lip 2013, 11:44 przez Ranger, łącznie zmieniany 1 raz.