Moja TT PiotrT
Moderator: mod-Moja TT
- Ranger
- Kontakt:
Re: Moja TT PiotrT
Nie polecam generatora dymu w żywicznym kominie. Żywica nie lubi temperatur.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
A wytwornica dymuPiotrT pisze:Aż się prosi o dekoder z dźwiękiem.

Budując model z blaszek unikamy wytopienia plastikowego komina/kotła przegrzaną wytwornicą.
W tak zacnym modelu dźwięk i dym dopełnią efektu

Ostatnio zmieniony 17 lis 2013, 18:49 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 1 raz.
- PiotrT
- Kontakt:
Hehe, dzięki za ocenę. Co do kocmołucha to jak patrzę na archiwalne zdjęcia Ty51 to można dobrudzić bardziej 
Waloryzację robiłem w oparciu o pewnie Wam dobrze znany materiał PMMH0
Zapewne jeszcze parę elementów dało by się poprawić ale uznałem że to wersja finalna. Koniec, fin, The end. Mam dość.
Pora się teraz zająć szlakiem bo parowóz nie jeździ po łukach ciaśniejszych niż 600mm. Więc już nawet nie patrzę na mojego ttorta
Dwa dodatkowe filmiki. Mam nadzieje ze dzięki dodatkowej lampce będzie coś więcej widać.
Aż się prosi o dekoder z dźwiękiem. Może na gwiazdkę uda się coś wyżebrać od mikołaja
W lewo i w prawo.

Waloryzację robiłem w oparciu o pewnie Wam dobrze znany materiał PMMH0
Zapewne jeszcze parę elementów dało by się poprawić ale uznałem że to wersja finalna. Koniec, fin, The end. Mam dość.
Pora się teraz zająć szlakiem bo parowóz nie jeździ po łukach ciaśniejszych niż 600mm. Więc już nawet nie patrzę na mojego ttorta

Dwa dodatkowe filmiki. Mam nadzieje ze dzięki dodatkowej lampce będzie coś więcej widać.
Aż się prosi o dekoder z dźwiękiem. Może na gwiazdkę uda się coś wyżebrać od mikołaja

W lewo i w prawo.
- Scio
- Kontakt:
Fajnie wyszedł, odważna waloryzacja, końcówki przewodów piasecznicy rozkradzione
przez
szabrowników i wrogów ludu... oddaje ducha epoki

szabrowników i wrogów ludu... oddaje ducha epoki

- Ranger
- Kontakt:
Fajny kocmołuch Ci wyszedł 

- PiotrT
- Kontakt:
Ty51 - blaszane perwersje
Finał. Można siedzieć i gapić się godzinami 

- Ranger
- Kontakt:
Widać, że da się to poskładać 
Podeślę Ci diody jako support. Nie martw się, ja źle podlutowałem wtyczkę i też zrobiły psssyt.
Wyciągnij diodki przez przód żeby wystawały i odlutuj spalone diodki. Potem przylutuj nowe i wklej z powrotem. Pamiętaj, żeby zapamiętać z której strony jest anoda i katoda aby nie przylutować źle.

Podeślę Ci diody jako support. Nie martw się, ja źle podlutowałem wtyczkę i też zrobiły psssyt.
Wyciągnij diodki przez przód żeby wystawały i odlutuj spalone diodki. Potem przylutuj nowe i wklej z powrotem. Pamiętaj, żeby zapamiętać z której strony jest anoda i katoda aby nie przylutować źle.
- PiotrT
- Kontakt:
Filmiki z jazdy. Trochę badziewna jakość.
Brakuje jeszcze parę elementów jak tabliczki, prądnica i ramki reflektorów ze szkłami.
Niestety podczas jednej z wielu próbnych jazdy źle spiąłem loka z tendrem i przednie diody zrobiły pssssyyyttttt, poleciał dymek i już nie świecą
Jazda w prawo i w lewo.
Brakuje jeszcze parę elementów jak tabliczki, prądnica i ramki reflektorów ze szkłami.
Niestety podczas jednej z wielu próbnych jazdy źle spiąłem loka z tendrem i przednie diody zrobiły pssssyyyttttt, poleciał dymek i już nie świecą

Jazda w prawo i w lewo.
Ostatnio zmieniony 18 paź 2013, 20:43 przez PiotrT, łącznie zmieniany 1 raz.
- PiotrT
- Kontakt:
Ciesze się że się podoba
Ja też już nie mogę się doczekać żeby zobaczyć ją w ruchu. Ale jeszcze sporo pracy, elektryka, kalki, klar. Może jakaś DELIKATNA patyna? 
I dopiero się okaże czy dobrze wszystko poskładałem i czy nie wyszedł mi czasem model statyczny z silnikiem

I dopiero się okaże czy dobrze wszystko poskładałem i czy nie wyszedł mi czasem model statyczny z silnikiem

-
- Kontakt:

Ostatnio zmieniony 24 wrz 2013, 20:43 przez Samowarek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Scio
- Kontakt:
Robi wrażenie
Już ją widzę mknącą po torach w takim składzie http://makieciarz.pl.hostingasp.pl/till ... 30406.html

- PiotrT
- Kontakt:
- Ranger
- Kontakt:
Kocioł będzie siedział na wtyczkach wiec nic nie będzie odstawać. Czekam tylko na materiały do zakończenia loka.
-
- Kontakt:

- PiotrT
- Kontakt:
Kolejna porcja fotek z postępu prac. Kocioł trochę odstaje i trzeba go docisnąć żeby wszystko było na swoim miejscu ale nie chciałem wpychać palucha w kadr