Czy gdzieś/kiedyś będzie okazja spiąć te krajowe zasoby mod
Moderator: mod-Imprezy
-
- Kontakt:
Re: Czy gdzieś/kiedyś będzie okazja spiąć te krajowe zasoby mod
Panowie według mnie idea jest słuszna aczkolwiek jeszcze daleko do tego żebysmy mogli stowrzyć fajny układ
Za dużo jest wymiany uszczypliwości - musimy logicznie rozumować jakie mamy proirytety.
Od gadulstwa na Forumm do czynu droga daleka.
Ja ze swojej strony chętnie pomogę w ułozeniu największego układu w historii TT
Artur juz wczesniej zadeklarował chęć przyjazdu na pewno będzie nas więcej.
Za dużo jest wymiany uszczypliwości - musimy logicznie rozumować jakie mamy proirytety.
Od gadulstwa na Forumm do czynu droga daleka.
Ja ze swojej strony chętnie pomogę w ułozeniu największego układu w historii TT
Artur juz wczesniej zadeklarował chęć przyjazdu na pewno będzie nas więcej.
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2013, 13:39 przez bartowe, łącznie zmieniany 1 raz.
- aquirlan
- Kontakt:
Jedno nie wyklucza drugiego - można postawić na jakość i na ilość. Warto by było sprawdzić, czy jesteśmy w stanie opanować naprawdę dużą makietę, w ile osób i przez jaki czas bez spowodowania wypadków. Warto przetestować dyscyplinę przy tak dużym układzie. Wreszcie - warto "przewietrzyć tabor" na prawdziwie długich szlakach. Zdaję sobie sprawę, że nie mając właściwie nic do dorzucenia do puli mój głos jest proporcjonalnie mały, nie mniej jednak myślę, że warto się zmobilizować, zebrać i coś ustalić, bez ataków ad personam, licytowania się kto ma dłuższy (szlak oczywiście) i okładania po głowach.
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
To brzmi trochę dziwnie - z klawiatury mistrza trakcji elektrycznej na modułach, mamy stawiać na jakość, a nie na ilość. Nie robimy tak naprawdę tego dla rekordów, a dla zabawy. Rekordy pojawią się późniejrokkor pisze:Naszym celem w tym wątku jest próba zbudowania jak najdłuższej makiety w skali TT.

Ostatnio zmieniony 02 wrz 2013, 08:01 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.
- Misiek
- Kontakt:
Przegapiłem (pewnie dawno czytałemrokkor pisze:Miśku, odpuść sobie. W wątku dotyczącym spotkania w Sopocie (znasz, bo w nim zabrałeś głos) jest wyraźnie napisane, że stacja Bartowe to 50 mb. szlaku/torów.

Odpuszczam przecież - nie mam powodów do jakiegoś specjalnego czepialstwa jakby się mogło wydawać.

Nie wiązałem swojego pytania z konkretną makietą, tylko w kontekście ewentualnego transportu.rokkor pisze:Odwrócę Twoje pytanie; a ile Ty masz szlaku w TT ?
Albowiem też mam taki ból

No i teraz wszystko jasne, pozostaje czekac na rozwój sytuacji.rokkor pisze:Naszym celem w tym wątku jest próba zbudowania jak najdłuższej makiety w skali TT. Jesteśmy - na razie - na etapie składania propozycji lokalizacji takiej imprezy; dopiero potem będziemy wybierać to miejsce. Nic nie jest przesądzone, a w szczególności Piotrków.
Z mojej strony EOT ;-)
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2013, 19:51 przez Misiek, łącznie zmieniany 1 raz.
- misiek57
- Kontakt:
Oky. Dlatego dostajecie propozycje. Tylko tak mi się zdaje, że powinienem napisać to w oddzielnym wątku, bo jakoś nie wszyscy łapią o co chodzi. Moja wina, biję się w pierś.Jerzyr pisze:A ja polecam przeczytanie tytułu wątku i wpisów w nim. Tu się toczy dyskusja o miejscu większego spotkania,
Dlatego napisze nowy watek, http://forumtt.pl/viewtopic.php?t=9880
a Administratora bardzo proszę o niezbędne poprawki
Jest demokracja każdy ma wolny wybór, może przyjechać lub nie. A ogólnie zawsze coś tam z czymś koliduje nawet Poznań.Jerzyr pisze:Z Twojego postu wynika, że jednostronnie decyzja o miejscu spotkania już zapadła. Tylko co na to inni koledzy? I tak jak wyżej napisano Twoja impreza będzie kolidowała z innymi.
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2013, 08:00 przez misiek57, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Miśku, odpuść sobie. W wątku dotyczącym spotkania w Sopocie (znasz, bo w nim zabrałeś głos) jest wyraźnie napisane, że stacja Bartowe to 50 mb. szlaku/torów. Bez kolegi ze Słupska trudno będzie zbudować 200-metrowy układ 
Odwrócę Twoje pytanie; a ile Ty masz szlaku w TT ?
Naszym celem w tym wątku jest próba zbudowania jak najdłuższej makiety w skali TT. Jesteśmy - na razie - na etapie składania propozycji lokalizacji takiej imprezy; dopiero potem będziemy wybierać to miejsce. Nic nie jest przesądzone, a w szczególności Piotrków.

Odwrócę Twoje pytanie; a ile Ty masz szlaku w TT ?
Naszym celem w tym wątku jest próba zbudowania jak najdłuższej makiety w skali TT. Jesteśmy - na razie - na etapie składania propozycji lokalizacji takiej imprezy; dopiero potem będziemy wybierać to miejsce. Nic nie jest przesądzone, a w szczególności Piotrków.
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2013, 18:48 przez rokkor, łącznie zmieniany 1 raz.
- Misiek
- Kontakt:
A ile masz?bartowe pisze: Jak się ma 2-3 metry modułów to można być eleastycznym i przyjechac w kilka miejsc nawet w jednym miesiącu- w moim przypadku jest troche inaczej.
Czyli tradycyjne lanie wodyJerzyr pisze:A ja polecam przeczytanie tytułu wątku i wpisów w nim. Tu się toczy dyskusja o miejscu większego spotkania, a nie o planowanych imprezach.

Czyli jest jakiś konkretJerzyr pisze:Z Twojego postu wynika, że jednostronnie decyzja o miejscu spotkania już zapadła.

Koledzy będą mieli możliwość wyboru. Padła propozycja imprezy, w danym miejscu i przybliżonym terminie. Teraz czas na innych organizatorów, żeby podali podobne informacjeJerzyr pisze:Tylko co na to inni koledzy? I tak jak wyżej napisano Twoja impreza będzie kolidowała z innymi.

Skoro założenia i terminy planowanych imprez wzajemnie nie pasują to najlepiej będzie wydzielić posty "piotrkowskie" do osobnego wątku.
Uprasza się administrację o posprzątanie, może być włącznie z tym postem

Ostatnio zmieniony 01 wrz 2013, 14:56 przez Misiek, łącznie zmieniany 2 razy.
- Jerzyr
- Kontakt:
A ja polecam przeczytanie tytułu wątku i wpisów w nim. Tu się toczy dyskusja o miejscu większego spotkania, a nie o planowanych imprezach. Z Twojego postu wynika, że jednostronnie decyzja o miejscu spotkania już zapadła. Tylko co na to inni koledzy? I tak jak wyżej napisano Twoja impreza będzie kolidowała z innymi.misiek57 pisze:Popieram Miska, abyście koledzy bartowe i Jerzyr jeszcze raz przeczytali co napisałem w swoim poście.
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2013, 12:42 przez Jerzyr, łącznie zmieniany 1 raz.
- kaine
- Kontakt:
Zgadza się Rakowiec
-
- Kontakt:
Dzięki za zaproszenie
Termin bedzie kolidował z Rakowcem 2014 - obie imprezy odbedą sie w czerwcu
Jeszcze zobaczymy jak to będzie
Termin bedzie kolidował z Rakowcem 2014 - obie imprezy odbedą sie w czerwcu
Jeszcze zobaczymy jak to będzie
Ostatnio zmieniony 31 sie 2013, 17:39 przez bartowe, łącznie zmieniany 2 razy.
- misiek57
- Kontakt:
Popieram Miska, abyście koledzy bartowe i Jerzyr jeszcze raz przeczytali co napisałem w swoim poście. Padła informacja o imprezie dużego formatu, coś ala mały Poznań. Machina już ruszyła. Nie jest to pomysł ani propozycja tylko wstępne zaproszenie. Miejsce zostało podane, a to czy ktoś przyjedzie czynie to już jego wybór. Dokładny termin jako oficjalne zaproszenie dla poszczególnych skal, będzie podany w styczniu lub lutym 2014r Na imprezę oprócz modelarzy przyjadą Polscy producenci. Wiec nie jest to zwykłe spotkanie jakich wiele jednej skali. 

-
- Kontakt:
Tu chodzi o poważną sprawę,
Dalej podtrzymuję moją propozycję że nasze spotkanie powinno być testem potencjalnych mozliwości a nie pokazem, a czy to bedzie 2014 czy 2015 to sprawy organizacyjne pokażą.
Jak się ma 2-3 metry modułów to można być eleastycznym i przyjechac w kilka miejsc nawet w jednym miesiącu- w moim przypadku jest troche inaczej.
Zróbmy plebiscyt i bedzie wiadomo kolega Jerzyr ma bardzo dobre zdroworozsadkowe podejscie do tematu.
Dalej podtrzymuję moją propozycję że nasze spotkanie powinno być testem potencjalnych mozliwości a nie pokazem, a czy to bedzie 2014 czy 2015 to sprawy organizacyjne pokażą.
Jak się ma 2-3 metry modułów to można być eleastycznym i przyjechac w kilka miejsc nawet w jednym miesiącu- w moim przypadku jest troche inaczej.
Zróbmy plebiscyt i bedzie wiadomo kolega Jerzyr ma bardzo dobre zdroworozsadkowe podejscie do tematu.
Ostatnio zmieniony 31 sie 2013, 15:22 przez bartowe, łącznie zmieniany 2 razy.
- Misiek
- Kontakt:
Wcześniej padł termin czerwiec 2014 a nie 2015bartowe pisze:- w pierwszej kolejności proponuje ustalić ostateczne miejsce spotaknia, a co do terminu to naperwno się dogadamy rozmawiamy o 2014 /2015 bo logistyka takiej imprezy musi pochłonać znaczace ilości czasu.
misiek57 pisze:Celem będzie rozstawienie modułów i makiet H0, TT, N , mile widziane tez inne skale 0, Z oraz wąskotorówka.
Przeczytaj uważnie propozycję imprezy i skonfrontuj z tym co napisałeś.bartowe pisze:Impreza moim zdaniem musi byc tylko w skali TT
A jakby jeszcze pokombinować to można docelowo zrobić wymianę handlową-FREMOwą, między dwoma makietami ;-)
Na tym spotkaniu w Naumburgu

na podwyższeniu jest makieta amerykańska a na dole makieta europejska. Z tego co pamiętam, miał być tam wprowadzony ruch towarowy via Atlantyk ;-)
- Jerzyr
- Kontakt:
Może zróbmy wybory, niech ci co podjęliby się organizacji takiej imprezy zamieszczą swoje oferty, ustalmy zasady i wybierzmy miejsce które będzie cieszyć się największym poparciem i wtedy określmy się kto tam i z czym może przyjechać. W innym przypadku będziemy marudzić, a czas leci. Takiej imprezy nie przygotuje się w 2-3 miesiące.
Proponuję:
do 15 września - chętni do zorganizowania zlotu podają swoje oferty
do 15 października głosujemy na propozycje i ostatecznie wybieramy dwie propozycje
do 31 października głosujemy na miejsce zlotu (druga kandydatura będzie rezerwową)
Zgłoszenie powinno zawierać miejscowość, miejsce, orientacyjną datę, wymiary sali, warunki noclegu itd.
Proponuję:

Zgłoszenie powinno zawierać miejscowość, miejsce, orientacyjną datę, wymiary sali, warunki noclegu itd.
-
- Kontakt:
Witam
- w pierwszej kolejności proponuje ustalić ostateczne miejsce spotaknia, a co do terminu to naperwno się dogadamy rozmawiamy o 2014 /2015 bo logistyka takiej imprezy musi pochłonać znaczace ilości czasu.
Impreza moim zdaniem musi byc tylko w skali TT - .
Ustawimy najdłuzsza makietę, - a nie robimy wiekiej imprezy kolejowej z kolegami z N H0 bo jak okaze się ze im troche miejsca zabraknie to bedziemy musieli znaczaco modyfikować nasz układ.
Powinnismy potraktować spotkanie jako test naszych mozliwości - bo imreza moze okazać sie niewypałem logistycznym i organizacyjnym.
- Chętnie przyjadę nawet jak będę musiał śmignąć samochodem 500-600 km
- w pierwszej kolejności proponuje ustalić ostateczne miejsce spotaknia, a co do terminu to naperwno się dogadamy rozmawiamy o 2014 /2015 bo logistyka takiej imprezy musi pochłonać znaczace ilości czasu.
Impreza moim zdaniem musi byc tylko w skali TT - .
Ustawimy najdłuzsza makietę, - a nie robimy wiekiej imprezy kolejowej z kolegami z N H0 bo jak okaze się ze im troche miejsca zabraknie to bedziemy musieli znaczaco modyfikować nasz układ.
Powinnismy potraktować spotkanie jako test naszych mozliwości - bo imreza moze okazać sie niewypałem logistycznym i organizacyjnym.
- Chętnie przyjadę nawet jak będę musiał śmignąć samochodem 500-600 km
Ostatnio zmieniony 31 sie 2013, 09:40 przez bartowe, łącznie zmieniany 3 razy.