Tillig - problemy z jakością
Moderator: mod-Tabor
-
- Kontakt:
Re: Tillig - problemy z jakością
Właśnie - transport do sprzedawców i klientów. Często zdarza się tak, że modele nie są należycie zabezpieczone przed wysyłką u producenta i do sprzedawców trafiają już uszkodzone (połamane stopnie, poręcze, haki i inne elementy no i model "latający" w wyprasce). Sprzedawcy zazwyczaj nie sprawdzają towaru wysyłanego do nas i rozczarowanie gotowe. Oczywiście nowy model, który przychodzi pocztą/kurierem trzeba od razu dokładnie obejrzeć, najlepiej 3 razy i trzeba zwrócić uwagę czy coś nie jest ułamane lub pęknięte, o brakach nie wspomnę. Jak coś jest nie tak - od razu reklamować wraz z dokumentacją fotograficzną.
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2013, 11:47 przez krisss, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Myślę że nie jak z proszkami.Tu nie tylko chodzi o awaryjność czy połamane stopnie wagonów.To może się zdarzyć gdzieś po drodze do klienta.Tu chodzi też o to że wiele jest fatalnych (czytaj tanich) konstrukcji czy to lokomotyw czy wagonów.Jest jakaś część oferty tiliga naprawdę dobrych modeli ale to jest tylko część. Moim zdaniem wnętrza wagonów osobowych sprawiały by radość ale 25 lat temu.Polityka tilliga to żenada.Przypomnijcie sobie chociażby E94.Cena kosmos a krokodyl bttb, tylko pantografy zmienili.
- krzysztof
- Kontakt:
tak - i nawet pokazuja zdjęcia. od złych lutów do połamanych i pękniętych szczegółów.KrystianoV6 pisze:...a swoją drogą to ciekawe czy Niemcy też tak narzekają na swoim forum jak my na buble
Qualität von Tillig - mal super, mal eine Zumutung - 372 wpisy od grudnia 2002.
i jeszcze dodam że ja już tez coraz mniej kupuję Tillisia - raz jakość, dwa pudła i nie mam tego gdzie zmieścic

Ostatnio zmieniony 01 wrz 2013, 11:38 przez krzysztof, łącznie zmieniany 2 razy.
- aquirlan
- Kontakt:
Może u nich jest tak, jak z proszkami do prania. Oni dostają pełnowartościowy towar, a my "resztki" i buble drugiej klasy, ale w tej samej cenie...
-
- Kontakt:
jak tak dalej będzie to albo tiliś upadnie albo się weźmie do roboty bo ceny w górę a w m -wagenach to nawet w katalogu nie ma czerwonej kropki zamiast świateł końca składu"Widzę po moich Znajomych, że przestają kupować Tilisia"

Ostatnio zmieniony 01 wrz 2013, 12:46 przez KrystianoV6, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Jedyny sposób, żeby otrząsnęli się z tej miernoty to zasypać ich reklamacjami. Może wtedy pójdą po rozum do głowy i zobaczą, że jest to szerszy problem 
Tylko kto ma czas i nerwy, żeby się tak z nimi bujać
Widzę po moich Znajomych, że przestają kupować Tilisia
Proporcja cena/jakość jest żenująca

Tylko kto ma czas i nerwy, żeby się tak z nimi bujać

Widzę po moich Znajomych, że przestają kupować Tilisia

Proporcja cena/jakość jest żenująca

-
- Kontakt:
Moja br 118 nr kat 02451 porusza się jakby się miała rozlecieć.Coś nieregularnie charczy w silniku jak jadę w jedną stronę.Poza tym brak koła zamachowego,niezbyt szczęśliwe rozwiązanie przeniesienia napędu oraz zbyt duża lekkość modelu sprawiają że lepiej wsadzić do środka kondensator bo nie chce mi się już nosić stołka z kuchni żeby na niego wejść i "tyrpnąć" lokę na końcu makiety
ale co tam to tylko 600pln,loka kupiona w Sebnitz.
Szkoda że firma kuehn rozwija się tak wolno,chociaż czasem mam wrażenie że się niestety bardziej zwija,bo wypuszczenie 3 modeli w roku na które trzeba czekąć 2 lata albo dłużej to za mało na nasze potrzeby.Tak to bym podziękował tiligowi za współpracę

Szkoda że firma kuehn rozwija się tak wolno,chociaż czasem mam wrażenie że się niestety bardziej zwija,bo wypuszczenie 3 modeli w roku na które trzeba czekąć 2 lata albo dłużej to za mało na nasze potrzeby.Tak to bym podziękował tiligowi za współpracę
-
- Kontakt:
Towar niepełnowartościowy, uszkodzony reklamuje się, chyba że....... Ale decyzja należy do Ciebie.
Zobacz tu
Zobacz tu
-
- Kontakt:
I na koniec, żeby nie było, że się czepiam
Moja " Biała Dama " ( 02362 ) w zakresie napięcia 60-80% jedzie skokami. Nadmienię, że puszczałem w analogu na zasilaczu mehano. Czy jest to do zrobienia we własnym zakresie, czy mam reklamować
Pomóżcie
Nie chcę, aby drżała maleńka

Moja " Biała Dama " ( 02362 ) w zakresie napięcia 60-80% jedzie skokami. Nadmienię, że puszczałem w analogu na zasilaczu mehano. Czy jest to do zrobienia we własnym zakresie, czy mam reklamować

Nie chcę, aby drżała maleńka

-
- Kontakt:
Z cyklu "...co za jakość...." cdn...
W secie ICE 1 01353 nie działa oświetlenie w jednej z głowic
Brak słów....
W secie ICE 1 01353 nie działa oświetlenie w jednej z głowic

Brak słów....

-
- Kontakt:
....w dodatku instrukcji w języku polskim brakmarkom pisze:Zastanawiam się , czy kupować takie buble za coraz większe pieniądze
Bo to co się teraz dzieje to jakaś parodia![]()
Jakość leci na łeb, na szyję, a kasa odpowiednio w górę

Za to sklepy proponują programy lojalnościowe......

-
- Kontakt:
Zastanawiam się , czy kupować takie buble za coraz większe pieniądze 
Bo to co się teraz dzieje to jakaś parodia

Bo to co się teraz dzieje to jakaś parodia

-
- Kontakt:
Z cyklu "...co za jakość...."
W zakupionym secie 500956, w trzech wagonach przy wyjęciu z pudełka odpadły koła, a w czwartym oprócz kół, odpadła skrzynia od podwozia (z budką h. - OK). Brak kleju, czy klej z mąki ? A może "małe chińskie rączki" ?
W zakupionym secie 500956, w trzech wagonach przy wyjęciu z pudełka odpadły koła, a w czwartym oprócz kół, odpadła skrzynia od podwozia (z budką h. - OK). Brak kleju, czy klej z mąki ? A może "małe chińskie rączki" ?

-
- Kontakt:
Nie ktoś, tylko sklepWitek M. pisze:Ktoś ma problemy z liczeniem do dwóch![]()

Ostatnio zmieniony 01 wrz 2013, 07:35 przez markom, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Dokładnie. Chodzi o ten zestaw.
Z tą różnicą, że jest to set 2-wagonowy, a nie jak jest błędnie podane na stronie wymionego sklepu , 3-wagonowy
Z tą różnicą, że jest to set 2-wagonowy, a nie jak jest błędnie podane na stronie wymionego sklepu , 3-wagonowy