Modelmania / www.modelmania.com.pl

Każdy sklep w osobnym wątku.

Moderator: mod-Giełda

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PiotrT
Kontakt:

Re: Modelmania / www.modelmania.com.pl

Post autor: PiotrT »

Alteo pisze:Koledzy po co ta jałowa dyskusja. :shock:...
Dokładnie. Zaczyna to przypominać dyskusję o wyższości świąt. Mam wrażenie że większość ludzi denerwuje to ze sklep zaopatrywany jest w towar tilliga z wiadomego źródła. Mnie to grzeje. Jest jeszcze jeden argument nie do podważenia - sklep jest Polski !!
Ostatnio zmieniony 23 sie 2013, 08:16 przez PiotrT, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Alteo

Post autor: Alteo »

Koledzy po co ta jałowa dyskusja. :shock: Obecnie jest bardzo dużo sklepów z asortymentem, który nas interesuje. Każdy ma swój rozum i kupuje gdzie chce. Dla jednego podstawowym kryterium jest cena, dla drugiego czas realizacji, itd. Każdy ma wolność wyboru. Na forum piszemy opinie o sklepach, w których dokonywaliśmy zakupów o tym jak zostało zamówienie zrelizowane /rzetelność, terminowość realizacji zamówienia, stosunek do sprzedającego itp./. Kilkakrotnie kupowałem w Modelmanii i zawsze zamówienie zostało zrealizowane na najwyższym poziomie - szybka realizacja, informacja o wysyłce /zarówno majlem jak i sms-em/. Nie widzę powodu do dalszego bicia piany. ;)
114
Kontakt:

Post autor: 114 »

Witam.
Perę razy kupiłem w MM towar, którego nie mieli na stanie, ale zawsze w rozmowie telefonicznej podawali termin dostawy, którego nigdy nie przekroczyli a często towar był przed uzgodnionym terminem.
Ostatnio zmieniony 22 sie 2013, 16:03 przez 114, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MichalH
Kontakt:

Post autor: MichalH »

>[quote="MichalH"]Dla mnie zaletą Modelmanii jest solidna terminowość dostaw[/quote]
>O ile kupujesz towar, który mają na stanie (albo który ma AMC). I o ile akurat nie ma >koniunkcji Wenus. Albo pełni księżyca.
>Albo czegoś innego. YMMV.[/quote]

Podaj jakieś statystyczne przykłady, ja na ponad sto zamówień nie mam żadnych zastrzeżeń.

>[quote="MichalH"]Poza tym jak napisano wyżej jest rabat co daje konkurencyjną cenę,[/>quote]
>Konkurencyjną względem ...? Sklepu na Wilczej? :->

>Ok, gdzieś widziałem jeszcze taki śmieszny sklep, który miał modele tak z 10% drożej >niż norma na polskim rynku. Pewnie
>Modelmania założyła go po cichu, żeby móc się dowartościować "o, mamy konkurencyjne >ceny!" ;-)

>A aby dostać 5% rabatu, trzeba wydać 2k PLN w ciągu roku. Pies w tym, że >[b]Modelmania nie prowadzi asortymentu paru
>liczących się w TT firm[/b], a nie każdy wydaje rok w rok te 2 tys. na gnioty Tillisia i >dostępne (albo i nie :->) w Modelmanii
>akcesoria. Poza tym, 5 czy 8% od pułapu cen narzuconego przez AMC? To (nie do końca >udana) próba doprowadzenia cen
>do normalności a nie rabat, he, he, he. :-)[/quote]

No to poszukaj ostatniego zestawu PKP z rabatem 8% po niższej cenie, jeden sklep tylko niżej znalazłem. A to, że rabat ma się poprzez korzystanie z tego sklepu mi akurat nie przeszkadza.
Ostatnio zmieniony 22 sie 2013, 15:30 przez MichalH, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
LemingAnadyrski
Kontakt:

Post autor: LemingAnadyrski »

Witek M. pisze:Ooo? Jakiś przykład?
Inne czeskie sklepy. :-D Ale to zależy, co konkretnie się kupuje i czy w razie czego chce się robić wycieczkę za południową
granicę, bo nie każdy chętnie wysyła do PL.
MichalH pisze:Dla mnie zaletą Modelmanii jest solidna terminowość dostaw
O ile kupujesz towar, który mają na stanie (albo który ma AMC). I o ile akurat nie ma koniunkcji Wenus. Albo pełni księżyca.
Albo czegoś innego. YMMV.
MichalH pisze:Poza tym jak napisano wyżej jest rabat co daje konkurencyjną cenę,
Konkurencyjną względem ...? Sklepu na Wilczej? :->

Ok, gdzieś widziałem jeszcze taki śmieszny sklep, który miał modele tak z 10% drożej niż norma na polskim rynku. Pewnie
Modelmania założyła go po cichu, żeby móc się dowartościować "o, mamy konkurencyjne ceny!" ;-)

A aby dostać 5% rabatu, trzeba wydać 2k PLN w ciągu roku. Pies w tym, że Modelmania nie prowadzi asortymentu paru
liczących się w TT firm
, a nie każdy wydaje rok w rok te 2 tys. na gnioty Tillisia i dostępne (albo i nie :->) w Modelmanii
akcesoria. Poza tym, 5 czy 8% od pułapu cen narzuconego przez AMC? To (nie do końca udana) próba doprowadzenia cen
do normalności a nie rabat, he, he, he. :-)
PiotrT pisze:Powyżej 500 zł wysyłka gratis. Na 5% rabatu tez się nie kończy, choć można było by o tym napisać na stronie.
Darmową wysyłkę powyżej takiego pułapu mają i inne sklepy. A o rabacie 8% jeszcze z półtora roku temu mieli na stronie.
PiotrT pisze:Ja wybieram ten sklep.
Wybieraj, w końcu mamy (pseudo) wolność i demokrację. :-)

Swoją drogą, Modelmania sprzedaje trawkę elektrostatycz, a donośne "muuuuu" klient może powiedzieć już we własnym zakresie. ;-)
Ostatnio zmieniony 23 sie 2013, 08:14 przez LemingAnadyrski, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
MichalH
Kontakt:

Post autor: MichalH »

Dla mnie zaletą Modelmanii jest solidna terminowość dostaw, sprawne uznawanie zwrotów i reklamacji i różnica w cenie jest tego warta. Poza tym jak napisano wyżej jest rabat co daje konkurencyjną cenę, a i pojawiają się korzystne promocje.
Ostatnio zmieniony 21 sie 2013, 23:48 przez MichalH, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robcio1910
Kontakt:

Post autor: Robcio1910 »

ArturSchŁ pisze:Może nasze sklepy, wzorem Makieciarza, znajdą alternatywne kanały dostępu do towaru ze Sebnitz.
Zgadza się, ale akurat (jak dla mnie) przykład sklepu Piotra jest tu nie na miejscu ... :/
Moja przesyłka dotarła (pierwszy raz pocztą) bez problemu. :D
Ostatnio zmieniony 21 sie 2013, 16:41 przez Robcio1910, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

Kupuję u Czechów...
Bardzo dobry wybór :)
Może nasze sklepy, wzorem Makieciarza, znajdą alternatywne kanały dostępu do towaru ze Sebnitz.
markom
Kontakt:

Post autor: markom »

JarTTek pisze: Kupuję u Czechów i wychodzi mi taniej niż z rabatem. Mogę również negocjować cenę...
Bardzo dobry wybór :)
Tak trzymaj ;)
Ostatnio zmieniony 21 sie 2013, 15:52 przez markom, łącznie zmieniany 1 raz.
JarUs
Kontakt:

Post autor: JarUs »

krzysztof pisze:o! ja tez mam 8% bo kupuje... :lol: :lol: :lol:
wiem z autopsji, że licznik nie zatrzymuje się na 5% ale psychikę mam unormowaną więc do ilu dochodzi tego nie sprawdzam :lol:
Co do psychiki nie mam wątpliwości :mrgreen: Czekam na info o 25% rabacie :lol:
Ja miałem rabat 3% i już nie mam. Kupuję u Czechów i wychodzi mi taniej niż z rabatem. Mogę również negocjować cenę, a ten element zakupów jest nieosiągalny w Modelmanii.
Nie jest to zarzut :lol: Każdy orze jak może :lol:
Ostatnio zmieniony 21 sie 2013, 15:51 przez JarUs, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Witek M.
Kontakt:

Post autor: Witek M. »

PiotrT pisze:Nie rozumiem czemu przyczepiliście się tak do cen w modelmani. Jedne mają wyższe inne niższe nawet od sklepu czeskiego. [...]
Ooo? Jakiś przykład?
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

markom pisze:Jak dla mnie różnica kolosalna !!
Z porównania cen wynika (średnia) różnica ok 15-18% pomiędzy sklepami zaopatrywanymi przez wyłącznego, a resztą - nawet po przeliczeniu EURO.
Pomijam promocje i wyprzedaże.
Ostatnio zmieniony 20 sie 2013, 10:35 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Mariusz
Kontakt:

Post autor: Mariusz »

Dziękuję za szybkie i osobiste dostarczenie kilku wagonów.
Wielki plus dla obsługi klienta.
JarUs
Kontakt:

krzysztof pisze:.... niech kolega powie jak dorobił się takiego.....
"Pomoc dla kupujących"
Ostatnio zmieniony 20 sie 2013, 10:31 przez JarUs, łącznie zmieniany 1 raz.
JarUs
Kontakt:

114 pisze:Też przesłałem trochę kaszy na ich konto, mam 8%......
...mam 8% :shock: .... niech kolega powie jak dorobił się takiego..... 8% rabatu
Ostatnio zmieniony 20 sie 2013, 10:29 przez JarUs, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sklepy”